reniuszek75 02.04.05, 11:41 Witam wszystkie mamy,Jak ubrać maluszka 4,5 tygodniowego na spacer aby go nie przegrzać , a także żeby ne zmarzl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moje-cudo przyłączam sie do pytania 02.04.05, 11:45 z tym ze 2 tygodniowego bobaska Odpowiedz Link Zgłoś
yeanne Re: Jak ubrać maluszka na spacer 02.04.05, 11:54 jedna warstwa więcej niż Ty masz/ pod warunkiem, że nie jest Ci ani za ciepło ani za zimno/ + kocyk. Do tego cieplejsza czapeczka. Ja zakładam 2 cienkie, bo cieplejsze mam bez osłonki na uszka. A do wózka - ciepły podwójny koc /jak jest chłodniej to jeszcze jeden polarkowy/ i dzieciaki ubrane są w polarowy pajacyk, cienkie śpioszki i kaftanik lub 2 kaftaniki - zależy czy jest słońce i wiatr. Na rączki rękawiczki, na buzie krem. Nie zdarzyło mi się żeby zmarzły, natomiast czasem domagają się żeby je odkryć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: Do yeanne 03.04.05, 09:30 śpiochy , kaftanik , skarpetki , polarowy kombinezonek w którym chowa się rączki, koc podwójnie złożony , a jak jest chłodno to jeszcze jeden , czapeczke cienką z zakrytymi uszkami i stawiam budkę , więc jej nie wieje i sprawdzam czy jest spocona np. pod czapką na czole , jak jest to lekko odkrywam magda i 5tg róża Odpowiedz Link Zgłoś
yeanne Re: Do yeanne 03.04.05, 11:53 no podobnie proponuję tylko niestawiać cały czas budki - lepiej ubrać dwie czapeczki i nie trzymać maluszka w zaciemnionej i nie przewiewnej budzie Pozdrawiam mama Tymka i Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś