ania95 02.05.05, 10:41 W którym miesiącu dziecko zaczyna prostować nózki? Proszę o szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia128 Re: Prostowanie nóżek. 02.05.05, 11:56 Moja Ola zaczęła prostować w trakcie 4 miesiąca, tak mi się przynajmniej wydaje że to jest prostowanie - tak na chwilę są proste a potem znowu zgięte. a dlaczego pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ania95 Re: Prostowanie nóżek. 02.05.05, 12:45 Ale się złożyło maja córcia też ma na imię Ola. A pytam dlatego bo od tygodnia prostuje właśnie tak jak piszesz że prostuje a po chwili zgina, i tak się zastanawiam czy to jest napiecie mięsniowe czy prawidłowy odruch a tydzień temu skonczyła 3 miesiące. Chyba troche jestem przewrażliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
aska34 Re: Prostowanie nóżek. 02.05.05, 20:57 w zasadzie mysle, ze tylko neurolog moze to wyjasnic, nie zaszkodzi skonsultować (dla swego spokoju), moj Kuba tez zaczął prostowc nogi w trzecim miesiącu, neurolog powiedziala ze to "silowanie się" a nie wzmożone napiecie, teraz ma ponad 5 miesiecy i ciągle sie siluje... pozdrawiam joanna Odpowiedz Link Zgłoś
kinga3 Re: Prostowanie nóżek. 02.05.05, 22:16 A co to takiego to prostowanie? Mój synek wali nóżkami wyprostowanymi jak dziki w przewijak, kiedy się bawi. Zgina nózki w kolankach i prostuje, obciągając paluszki jak baletnica i wypinając piętki na przemian. Macha tak wyprostowanymi nóżkami we wszystkich kieunkach. Czy to masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.12 Re: Prostowanie nóżek. 03.05.05, 13:09 mój synek ma 3,5 mies i od miesiąca prostuje nóżki (nie jest to prężenie) bardzo mnie to martwiło, bo maluszek potrafi poleżeć sobie nawet z 10 sekund z wyprostowanymi i potem je zgina (i tak w kółko) neurolog mówi, że to nic takiego, bo nie jest to wyprost charakterystyczny dla wzmożonego napięcia. Odpowiedz Link Zgłoś