estep76 10.05.05, 10:44 Witam Jak czesto karmicie swoje pociechy w tym wieku. Czy karmicie w nocy? Dotyczy pociech na cycusiu. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna_b1 Re: Skończone 4 miesiace 10.05.05, 10:54 Mały ma 3 miesiące i 3 tygodnie i jest na piersi. Karmimy się najczęściej 7 razy na dobę (ma raczej regularne pory karmienia). Wieczorem je ok. 19.00- 20.00, potem ok. 24.00 i następny cyc jest ok. 6.00-7.00 rano. Taki system synek wprowadził sobie mniej więcej od od 3 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
olapp Re: Skończone 4 miesiace 10.05.05, 11:09 Córa kończy 4 miesiące 15.05.Je 6-7 razy na dobę.Wieczorem różnie to bywa, ale przeważnie 18, 23, 2, 4.w dzień potrafi zrobić 5 godzin przerwy, ale niestety w nocy karmienie jest co 2-3 godziny.nie wiem co zrobić, zeby jadła rzadziej? Odpowiedz Link Zgłoś
ppierestrojka Re: Skończone 4 miesiace 10.05.05, 11:26 Jas skonczyl 4 miesiace 6 maja i niestety zaczal sie budzic czesciej w nocy. Staram sie go karmic w dzien nie czesciej niz co 2,5-3 godziny, wiec wychodzi mi tak 7 razy na dobe. A jak sie wasze dzieci przysysaja?? bo moj to bardzo krotko - 3 do 5 minut, a do tego je w ciagu dnia b. niespokojnie-wyrywa sie, poplakuje, rozglada. Zawsze sie boje ze sie nie najada. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: Krociutkie stolowanie się 10.05.05, 23:50 Moj jada identycznie. Nawet sie konsultowalismy w tej sprawie u bardzo dobrego rehabilitanta i ten powiedzial ze z Olka jest typowy pasjonat i szkoda mu czasu na jedzenie. Dodam, ze nie przeszkadza mu to w regularnym przybieraniu na wadze (ponad 8 kilo). A jesli chodzi o karmienia w dzień to zależy: jak jest jakas wycieczka albo spacer to jada rzadziej (co 3-4 godziny) jak mu sie nudzi to czesciej (co 2). W nocy (20 -7) budzi sie na karmienie dwa razy: okolo polnocy i koło czwartej ale zdarzaly sie juz noce kiedy obudzil sie tylko raz. W sumie wychodzi mi jakies 7 karmień na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
krysiax1 Re: Skończone 4 miesiace 10.05.05, 11:43 Wojtus ma 4,5 miesiaca i poza cycusiem od 2 tyg dostaje raz dziennie marchewke lub jabluszko ze sloika. W dzien karmie go piersią dosc czesto, ostatni raz ok 20.00 przed zasnieciem a potem dopiero 3-4 w nocy. Ale tak ladnie spi dopiero od niedawna. Dodam ze jest dośc duzy bo ma juz 8200g. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akaka Re: Skończone 4 miesiace 10.05.05, 12:43 Nie mam pojecia, ile razy na dobe - w dzien ma czasem trzy godziny przerwy, czasem pól, je w róznych "porcjach" jak ma ochote. Wieczorem je okolo 19-20, potem okolo pólnocy, 3-4 rano i 7-8, ale potrafi spac i szesc godzin, albo budzis sie co póltorej, dwie zeby troszke podjesc. Na mojego synka nie ma regul. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-jasia Re: Skończone 4 miesiace 10.05.05, 14:01 ja karmie na rzadanie wiec jak maly chce to nawet co 30 40 minut. w nocy nie karmie bo synek przespia cale noce tak od 20 do 6 rano. ostatnio czesciej chce cycudsia bo zabkuje, ale za to szybko sie najada. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia1975 Re: Skończone 4 miesiace 10.05.05, 16:05 Mój synek skończył 4 miesiące 7 maja i karmię go dosyć często, ale rano po nocy nie bardzo chce jeść i wtedy przystawiam go co 2 godziny, a w godzinach popołudniowych to je co 2,5 do 3 godzin. Niestety nocy nie przesypia, bo karmię go ok. 2-giej i 5-tej rano, ale je tylko parę minut. Podobno to normalne że dzieci starsze ssą krócej ze względu na większą siłę ssania, ale też czasem martwi mnie jak malec ssie tylko 5 minut bo nie jestem pewna czy jest najedzony. pozdrawiam Dusia Odpowiedz Link Zgłoś
mysza74 Re: Skończone 4 miesiace 10.05.05, 16:04 zazdroszcze tym mamom, ktorych dzieci mimo, ze sa karmione piersia przesypiaja cala noc. Moj synek (4 mies.) budzil sie w nocy co 3 godziny , ale od paru dni domaga sie czesciej i nie wiem co mam z tym zrobic (pocieszam sie, ze to moze chwilowe) W dzien je roznie czasem co 2,5 godz, czasem co 4. Odpowiedz Link Zgłoś
majalabeille Re: Skończone 4 miesiace 10.05.05, 16:29 Moj synus 16 maja bedzie mial 4 miesiace i je ok. 10 razy na dobe, czasami co 5 godzin a czasami co godzine i raz je 5 minut a innym razem 15 ale mniej wiecej o stalych porach. Moze czesciej je wtedy jak ja zjem cos mniej wartosciowego? Zauwazylam, ze jak ja nie zjem obiadu to on jest czesciej glodny wiec moze cos w tym jest. Na szczescie najdluzsze przerwy w jedzeniu ma w nocy i je wtedy po 5min. Odpowiedz Link Zgłoś
1008brzos Re: Skończone 4 miesiace 10.05.05, 17:25 Witam! Mój synek 2 maja skończył 4 mce. Od ok. miesiąca już ma raczej stałe pory jedzenia. wieczorem je ok. 8 - 8:30, potem o 12, 3-4, o piątej lub 6 wstajemy i w ciągu dnia mniej więcej co 2 godz, więc wyjdzie nawet 9 razy na dobę. Waży 7.500. Pozdrawiamy, a oto moje szczęście: Odpowiedz Link Zgłoś