agusia.19 16.05.05, 13:49 Mojemu synkowi ulewa sie nawet po odbiciu,skonczyl niedawno dwa miesiace i jest problem,bo ulewa sie prawie po kazdym jedzeniu i czesto jest to duza ilosc mleczka,czy powinnam isc z tym do pediatry??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniak99 Re: Ulewanie-co robic??? 16.05.05, 14:04 Mojemu dziecku ulewało sie do 6 miesięcy, byłam nadgorliwą mamą i poszłam do lekarza dostałam skierowanie na USG brzuszka nic nie wyszło- tzn refluks przewodu pokarmowego. Nie martw się bardzo dużo dzieci ma problemy z ulewaniem. Dostałam od pediatry syrop Cordinax- bardzo dobry ale już wycofany załatwiłam sobie jeszcze w aptece ze starych zapasów. Możesz spytac sie swojego pediatry o Cordinax mojemu dziecku bardzo pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
nadka1 Re: Ulewanie-co robic??? 16.05.05, 14:08 Moja Natalka ulewała dośc dużo i to do 5 miesiąca,czasem juz załamywałam ręce i myślałam że to się juz nigdy nie skończy!Lekarz powiedział że ma na to wpływ wiotka krtań a to samo minie,ale inni lekarze nie potwierdzali tej opinii,ale w końcu przeszło samo!Więc radzę po pierwsze uzbroić sie w cierpliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
karin1 Re: Ulewanie-co robic??? 16.05.05, 14:09 Witam. Mój 4 miesięczny syn też bardzo dużo ulewa,po każdym posiłku.Jeśli nie są to chlustające wymioty i dziecko dobrze przybiera na wadze to jest to fizjologia.Nie ma się czym martwić.Tak może być nawet do 6-8 miesiąca.Ile przybiera na tydzień Twój syn? Mój 220g/tydzień. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś