21.05.05, 14:27
Jka wasze dzieci jedzą kaszkę sinlac? I ile jej jedzą (6 mies. bobasy), vzyli
ile łyżek na ile wody?. Podajecie z wodą i do butelki czy łyżeczką bardziej
gęstą? Nie wiem, czy podaję mojej Poli wystarczającą ilość i stąd moje
pytania. Ludmiła
Obserwuj wątek
    • kasia1302 Re: sinlac 21.05.05, 15:12
      Dokładna "instrukcja" jest na opakowaniu. Moja córka je (już w tej chwili coraz
      mniej) 150ml wody plus 9 łyżek produktu. Zawsze jadła łyżeczką.
      Kiedyś podawałam jej dwa razy dziennie (śniadanie i kolacja). W tym momencie,
      po wprowadzeniu innych produktów oraz mleka sojowego, je raz dziennie, albo
      nawet raz na dwa dni.
      • nataliamackowiak Re: sinlac 21.05.05, 15:49
        Ja daje od miesiąca Oliwce-ma 7 mies. i 1 tydz.-raz albo dwa razy dziennie
        Sinlac . Przewaznie robie tak: 20ml wody+4 łyżki pełne kaszki sinlac-nie
        płaskie, tylko pełne. Sama sobie ten przepis wymyśliłam, proporcje sa podobne
        do tych na opakowaniu, zwiększyłam ilośc wody bo daje butlelką.
        Rzadko daje Sinlac na gęsto z jabłkiem. Wtedy 50 ml wody i z dwie łyżki kaszki.
        A co to jest mleko sojowe? Napiszcie coś więcej? To też dla alergików? Prosze o
        info-nazwe, cenę itp.
        Nataliasmile
        • kasia1302 Re: sinlac 21.05.05, 16:04
          Moja córka jest alergikiem na białko mleka krowiego. Do 14,5 miesiąca była
          karmiona piersią, mleko sojowe podaję jej od 12 miesiąca życia. Alternatywą był
          Bebilon Pepti albo Nutramigen, których nie zaakceptowała. Nasz preparat nazywa
          się Humana SL, kosztuje około 12PLN, tylko z przepisu lekarza, w miarę smaczna.
          Z tego co wiem, niektóre dzieci tez może uczulać.
          • nataliamackowiak Re: sinlac 21.05.05, 16:43
            Acha. dzięki.
            Myslałam op jakims mleku żeby siora dała małej,jak będę na weselu za 2 tyg, a
            ściąganie mi nie wychodzi.
            Natalia
            • ludlem Re: sinlac 21.05.05, 19:08
              Dzięki dziewczyny. Ja dają Poli (6 mies.) raz dziennie na śniadanko sinlac-50
              ml wody i 2 pełne łyżki sinlacu. Coś nie chce pić go z butelki. Natalia!
              Właśnie zastanaiwałam się, czy nie dawać jej 2 razy dziennie, bo za 2 miasiące
              wracam do pracy i coś musi jeść jak mnie nie będzie, a boję się, że sam obiadek
              i deserek jej nie wystarczą. I stąd moje jeszcze jedno pytanie do Natalii- czy
              Twoja Liwka nie zaczęła bardziej przybierać na wadze jak dajesz jej 2 razy
              dziennie sinlac? Nie chce mojej małaej "roztuczyć".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka