Dodaj do ulubionych

Wkładki laktacyjne

31.05.05, 22:12
Jakich wkładek laktacyjnych używacie i dlaczego akurat tych?
Obserwuj wątek
    • mamaady2 Re: Wkładki laktacyjne 31.05.05, 22:18
      używam penaten. Miałam też canpol ale drapały mnie, i miałam też takie cienkie
      gerbera ale przeciekały. Penaten są dla mnie super, ok.11 zł za 50 sztuk
      pozdrawiam Agata
      • damelia Re: Wkładki laktacyjne 31.05.05, 22:29
        Johnson&Johnson!
        Próbowałam wszelkich możliwych ale te okazały się najwygodniejsze i najlepiej
        chłonęły( w moim przypadku ten drugi aspekt był bardzo istotny).No i
        dopasowane "anatomicznie" smile
        Kupowałam w Makro- wychodziło taniej.
      • paolka_76 Re: Wkładki laktacyjne 31.05.05, 22:30
        ja tez uzywalam penaten, teraz nie uzywam bo juz mi mleko nie kapie jak z
        kranu wink. uwazam ze sa bardzo dobre,bo nie przepuszczaja nadmiaru mleka,
        uzywlam tez aventu i te byly kiepskie, bo gdy tylko zlapaly wilgosc to kleily
        sie do brodawek, a to nie fajne uczucie zwlaszcza jak sa one podraznione.
      • kasiaolga gdzie??? 31.05.05, 22:55
        kupujesz takie tanie wkładki penatena? Jeżeli w Warszawie, to bardzo proszę o
        dokładne namiary
    • agula82 Re: Wkładki laktacyjne 31.05.05, 22:40
      uzywam belli.Moim zdaniem sa rewelacyjne.Nie za grube, nie za cienkie,nie
      odznaczaja sie pod ubraniem(penatena sie odznaczaly,jesli ubralam cos bardziej
      dopasowanego,nie przemakaja.polecam.
      pozdrawiam/Aga
      • mueller2 Re: Wkładki laktacyjne 31.05.05, 22:48
        Ja też używam Belli, ale tylko ze wzgledu na cene. Są najtańsze i nie
        przemakają. Fakt, że troszkę się odznaczają pod biustonoszem do karmienia, ale
        z kolei mam kiepski ten biustonosz więc moze pod dobrym by się nie odznaczały.
        Są jeszcze wkładki aventu wielorazowego użytku i zastanawiam się nad ich
        kupieniem. A nie są tanie...
        Pozdrawiam
        • agula82 Re: Wkładki laktacyjne 31.05.05, 23:12
          ile kosztuja te aventu?i na czym polega ich wielorazowosc?(sa z materialu,ktory
          mozna prac,czy jak?).moze sie oplaca,zwazajac,ze zwykle wkladki ida jak
          burza./pozdrawiam/aga
        • agula82 Re: Wkładki laktacyjne 31.05.05, 23:14
          ok,juz mam odp na pytanie o wkladki aventu./aga
    • malkowa Re: Wkładki laktacyjne 31.05.05, 22:52
      Najlepsze moim zdaniem sa wielorazowe Avent. Kosztuja co prawda 30 PLN za 6
      szt., ale w efekcie i tak wychodzi taniej niz kupowanie jednorazowych. Ladnie
      sie piora, nie szarzeja, nie przeciekaja (przynajmniej u mnie). Dla mnie
      rewelacja.

Pozdrawiam,
      MK
    • maja111 Re: Wkładki laktacyjne 31.05.05, 23:01
      Dla mnie bezkonkurencyjne są Chicco Sensitive. WypróbowałamCanpol, nuk i
      jeszcze jakieś nie pamiętam już i żadne mi nie odpowiadały; a to zbrylały się a
      to drapały a chicco - rewelacja! W ogóle nie czuję Ze je mam a chłoną doskonale
    • mamamichasia1 Re: Wkładki laktacyjne 01.06.05, 07:09
      Używam wkładek Penaten,są niezawodne,anatomiczne i mają część samoprzylepną.
      Spróbowałam kiedyś Belli-o matko jaka lipa!
      Nie wiedziałam,którą stroną je wkładać do piersi,kłaczki bawełny lepiły się do
      sutka.
      Fajnym pomysłem są muszle laktacyjne Aventu /36 zł/Uciekające z piersi krople
      mleka zbierają się jak w miseczce, można przelać do butli i nic się nie marnuje.
      Zwłaszcza ,że gdy karmię to z drugiej piersi mleko płynie intensywnie.A teraz
      gdy zaczęłam odciągać i mrozić pokarm to szkoda mi straconego mleka.

• nataliamackowiak Re: Wkładki laktacyjne 01.06.05, 07:16
      Ja nosiłam wkładki dzień i noc, przez 7 miesięcy. Używałam Belii, stopsunkowo
      tanie. Ale najczęściej używałam...przeciętych na pół podpasek. To z
      oszczędności, skoro na dziecku nie oszczędzam, to chociaż na tych wkładkach
      mogłam, nie? smile
      Kupowałam zwykłe podpaski Bella bez skrzydełek i je cięłam nożyczkami na pół.
      Tylko na wyjście, pod obcisłą bluzeczkę, zakłądałam te "oryginalne", albo jak
      wiedziałam, że przy gościach będę gdzies karmić.
      Polecam, pozdrawiam.
      Nataliasmile
    • naaz Re: Wkładki laktacyjne 01.06.05, 07:51
      Hm, poczułam sie nieco zacofana. Ja tam uzywam wkładek wielokrotnego uzytku
      własnej produkcji - czytaj pocietego na kawałki t-shirtu smile Piore to razem z
      ubrankami Szymona i jakos działa.
    • susanka Re: Wkładki laktacyjne 01.06.05, 08:56
      uzywalam Belli - ale przeciekaly momentalnie i uciekaly ze swojego miejsca.
      uzywalam tez johnsona i te sa w miare ok, ale najbardziej podpasowaly mi Chicco
      sensitive. Chlona rewelacyjnie, jak pampersy smile sa po prostu superowe.
    • niusia1803 NUK ! 01.06.05, 09:53
      Wypróbowałam wszytskie możliwe i zdecydowanie stawiam na NUK! Są mięciutkie,
      rewelacyjnie chłonne, mają przylepiec więc nie wędrują po staniku oraz kolorowe
      oznaczenia, które pozwalają na zapamiętanie kolejności karmienia z danej
      piersi i są w sumie niedrogie (30 szt. 14-15 zł w zależności od sklepu).
      Jedyne, których nie muszę zmieniać przez cały dzień!
    • mati7373 Re: Wkładki laktacyjne 01.06.05, 10:00
      Używam Johnsona ale głównie dlatego że są bardzo chłonne i mają przylepiec.
      Ponieważ nie noszę stanika przyklejam je bezpośrednio do t-shertu i działa.
      • nataliamackowiak Re: Wkładki laktacyjne-do "mati7373" i innych 01.06.05, 10:04
        Matka karmiąca nie nosi stanika? To bardzo źle. piersi musza być podtrzymywane,
        matka powinna mieć wygodny, utrzymujący ciężkie piersi stanik. Najlepiej z
        szerokimi naramkami.
        Naprawdę.
        Co do wkładek to nie powiem, żeby 14 zł za 30 sztuk to było mało. Bella
        kosztują ok. 10 zł, a jak zrobie z podpasek, to mam 40 szt, za 2,50 zł.!!!
        Pozdrawiam mamusie.
        Nataliasmile
        • kama_msz Re: Wkładki laktacyjne-do "mati7373" i innych 01.06.05, 10:20
          ja na poczatku w domu wkladalam pieluszke tetrowa (pomysl mojej mamysmile), ale
          strasznie obtarla mi piers, wiec zaczelam kupowac wkladki. kupowalam rozne, ale
          najlepsze dla mnie byly belli. teraz mam wielorazowe aventu, ale nie jestem nimi
          specjalnie zachwycona. jak mam wiecej mleka np. w nocy, to zdarza im sie
          przecieknac.
        • mati7373 Re: Wkładki laktacyjne-do "mati7373" i innych 01.06.05, 10:31
          Dziękuję za radę ale poproszę o informację jakie będą "skutki uboczne" nie
          noszenia stanika. Generalnie mam bardzo mały biust i poza wyjściem do pracy -
          stanika nie używam. Oczywiście w okresie laktacji jest on większy ale zarówno
          przy pierwszym dziecku jak i przy drugim chodząc po domu czuję się dużo lepiej
          bez stanika.
        • niusia1803 Do "nataliamackowiak" 01.06.05, 10:53
          Licytowanie się, które tańsze czy droższe nie ma sensu. Jest to zawsze
          względne. Powiedziłam, że wyprówałam wszystkie łącznie z wkładkami Belli i dla
          mnie najlepsze są Nuk-a. Autorce postu przecież chodziło o podanie własnych
          opinii a nie obiektywnej prawdy (której zresztą w takim przypadku nie
          ma).Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka