one9 03.06.05, 17:50 W co mam ubrac swojego Synka do chrztu, skoro wszystko takie drogie!??? Przecież to wydatek pow.60zł! (na dodatek ciuszki na jeden raz..) AJUTO! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barcina Re: Ubranko do chrztu 03.06.05, 18:01 pod koniec czerwca też będę miała chrzest. Ubiorę malutką w normalne ubranka, bo to przecież tak naprawdę nie ma znaczenia, nie o to tutaj chodzi. A jak kupie coś normalnego to będzie mogła założyć to też później, a biała szta to przecież moze byc nawet biały szaliczke, czy chustka, bo to symbol. Rynek znalazł kolejny punkt do zdarcia z nas rodziców pieniędzy, nie dajmy się im. Pozdrawiam Ela i Ula Odpowiedz Link Zgłoś
myszolow05 Re: Ubranko do chrztu 03.06.05, 18:24 Ja mam jutro chrzciny i mój syn będzie cały na błękitno, bo na jego rozmiar trudno znaleźć ubranko, a jak już jest to kosztuje 320 zł ( naprawdę ). A to ubranko przynajmniej ponosi dłużej niż raz. Ja się nie przejmuję kanonami mody kościelnej i myślę, że w dzisiejszych czasach takich jak ja jest więcej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szymka Re: Ubranko do chrztu 03.06.05, 18:39 Ja kupiłam komplecik biały, welurowy(spodenki na szelkach i zapinana bluzeczka/sweterek) do tego była biała koszula bawełniana z kołnierzykiem (nie twardym) i czapeczka bawełniana. Całość kosztowała ok.70zł. Szymon długo jeszcze w tym chodził, bo nie było to typowo chrzcielne i można było łączyć z innymi rzeczami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Fakt że na raz ale za to JAKI? 03.06.05, 18:54 wszak kiedy zapraszamy gosci sprzątamy mieszkanie i ubieramy sie odświętnie Nie znaczy to wcale że musimy sie rujnowac finansowo...chrzciłam dziecko w ubranku za 50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
piekielna24 Re: Ubranko do chrztu 03.06.05, 18:55 Witam. Ja mam takie szczescie ze moja córcia bedzie chrzczona w sukienusi po mnie. Moja mama schowala mi to na pamiatke i nadal jest bardzo ladne w idealnym stanie. Teraz te ciuszki sa bardzo drogie, szał pał normalnie i zdzierstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: Ubranko do chrztu 03.06.05, 19:04 Moja corcia miala na sobie komplecik z welurku (taki dluzszy kaftanik, spodenki, butki i czapeczke). Wszystko wygladalo naprawde super, tak skromnie i elegancko zarazem. Fakt, ze kosztowalo ok. 60 zl, ale to i tak bylo chyba najtaniej jak sie dalo. Jesli bylabys zainteresowana, to moge Ci niedrogo odstapic to ubranko, bo wisi sobie u mnie w szafie, a jest zupelnie jak nowe i mogloby jeszcze jakiemus szkrabikowi posluzyc. Tylko nie wiem, czy rozmiar 68 bedzie dobry. Jesli tak, to pisz: akastel@poczta.onet.pl. Mozesz ew. rozejrzec sie za innym uzywanym ubrankiem. Odpowiedz Link Zgłoś