Dodaj do ulubionych

8,5 miesiaca i sam nie siada

06.06.05, 11:29
moj 8,5 miesieczny synek nie potrafi sam usiasc. Posadzony moze siedziec
bardzo długo i nie traci równowagi. Potrafi sie sam podciągna i stac, nawet
chodzic po łóżeczku. Jak nauczyc go siadania , no i raczkowania bo tego tez
nie potrafi, woli przemieszczac sie na nogach
Obserwuj wątek
    • kacha111 Re: 8,5 miesiaca i sam nie siada 06.06.05, 12:32
      U nas jest to samo. Weronika właśnie zaczęła 9 miesiąc i też tylko sama siedzi,
      kiedy ja posadzę. O raczkowaniu i samodzielnym siadaniu jeszcze nie ma mowy.
      Każde dziecko dochodzi do tych czynności w swoim tempie. Nie przejmuj się i
      czekaj cierpliwie, a któregos dnia synuś cię zaskoczy. Ja tak właśnie sobie to
      wytłumaczyłam i nie denerwuję się. Pozdrawiam.
      • sta.ania Re: 8,5 miesiaca i sam nie siada 06.06.05, 12:36
        jesteśmy w podobnej sytuacji - za dwa dni kończy 8 msc, siedzi tylko posadzony,
        ale chodzi na czworaka po całym domu, czy można pominąć etap siedzenia czy moze
        należy jakoś dziecko pobudzić do siadania?
    • bea-ta Re: 8,5 miesiaca i sam nie siada 06.06.05, 12:42
      Jak sie przemieszca to jest ok. Siadanie może opóścić, bo juz stoi, a to jest
      atrakcyjniejsze niz siedzenie w jednym miejscu. Pewnie usiadzie jak z kilka razy
      klapnie na pupe. Mój Igor najpier zacząl raczkować, a potem siadac ( koniec 8mż.).
      Jak nauczył sie siadac to chwili nie uleżał. Jak nauczył sie stac i przemieszcac
      w tej pozycji to nie usiedzi na miejscu i tak w kółkowinkBeata.
    • akuka96 Re: 8,5 miesiaca i sam nie siada 06.06.05, 16:14
      Dzieki dziewczyny. Przestane sie chyba tym siedzeniem denerwowac i bedziemy z
      moim synkiem doskonalic chodzenie
      • bernadka.1 Re: 8,5 miesiaca i sam nie siada 06.06.05, 16:18
        Mamy, nie martwcie się. Ja również jeszce parę dni temu też się martwiłam i
        zastanawiałam kiedy?, aż tu nagle..... Na wszystko przyjdzie czas. Pozdrawiam
        serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka