Dodaj do ulubionych

ile posiłków dla 11 miesięczniaka

07.06.05, 10:36
mam pytanie: mam 11 miesięczna córkę i nie wiem czy nie daję jej jesc za
często.Karmię piersią i w nocy je srednio 3 razy, rano przed wyjsciem do
pracy, po pracy-piers. oprzed wyjsciem do pracy je danonka, o 9 kaszkę o 12
zupke, o 15 kleik z deserkiem, o 15.30 piers.o 19 zupkę-duży 190 g słoiczek,
przed spaniem jeszcze chwilę ssie piers.zastanawiam się czy nie powinna jesc
juz 3 głównych posiłków i co 4 godziny.
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: ile posiłków dla 11 miesięczniaka 07.06.05, 10:43
      Posiłki 4-5 na dobę. 3 główne i II sniadanko oraz podwieczorek - ideał menu
      malucha. Beata
    • arita1 Re: ile posiłków dla 11 miesięczniaka 07.06.05, 10:47
      Moja còreczka przedwczoraj skonczyla 11 miesiecy i je 5 razy dziennie.Sniadanie
      tzn.mleko krowie z platkami,albo z kaszka,lub z biszkopcikami.Objad o 1-
      szej:zupka ugotowana przeze mnie i troszke mieska do tego czasami warzywka.Po
      obiadku danonek.Podwieczorek o 16.Zazwyczj je mleko z kaszka.O 21 kolacja-Jak
      obiad.Po kolacji owoce.Czasami cos przelknie miedzy sniadaniem a obiadem.Dodam
      ze nie karmie piersia,a butelki mala nie je od 8 miesiaca.Spi cala noc od 22 do
      8 rano.Pozdrawim serdecznie
      • mimi44 Re: ile posiłków dla 11 miesięczniaka 07.06.05, 10:58
        My tez nie jemy w nocy.
        sniadanko-około 8.00-płatki na mleku(ew.z bananem)
        mleko o 10-11(120ml.nutramigenu,bleeesmile))
        obiad około 14-zupka słoiczkowa lub własna,lub poprostu warzywa np. z jajkiem.
        17-18 deserek
        od 20 do 21 męczymy mleko Nutramigen bo na raz wszystkiego nie zje(przed tym
        Bebilon wcinała 210ml w 5 minut).
        W przerwach chrupki,jabko,banan,chlebek,paluszki itp.No i picie.
        I spaciu od 21.30 do rana.
        • anna_maja77 Re: ile posiłków dla 11 miesięczniaka 07.06.05, 12:21
          czesc moj synek konczy za tydzien 11 mcy i tez mam watpliwosci co do ilosci
          jedzenia:
          karmie rano 6, ostatnio przed praca zjada kawalek kromki z maselkiem i
          szyneczka,
          potem 8.30-9.30 mleko z kaszka/kleikiem ok.100 ml
          drzemka ok.30-1 godz.
          ok 11 owoce, 14.30-15.30 obiadek 190 (lub odwrotnie, jak goraco to woli obiadek
          popoludniu)w miedzyczasie spacer i drzemka
          17.30 - karmie
          19-20 - mleko z kaszka lub deser na wieczor(kaszka z owocami w sloiczku Hipp
          innych nie)
          a potem od 20-21 usypianie z karmieniem do 22 (czasem Bebiko ok.200 ml)
          nocne karmienie: ok 24, 3, 5-6...
          nie wiem czy sie budzi bo glodny czy chce cycusia mamusi...ostatnio zaczelam
          dawac nawet wieczorem zupki bo czasem zjadl malo w ciagu dnia wiec pierwsza
          czesc nocy przesypial ale potem jednka mnie wola. ja przychodze i zasypiamy
          razem.
          dodatki w ciagu dnia: banan, tarte jablko, kawalek chrupaczka (herbatniki dla
          dzieci od 10mca)
          poza tym generlanie pije tylko moje mleko w ciagu dnia (po 50-70 ml) i czasem
          lyczek wody, zadnych sokow, herbatek...
          • mimi44 do anna_maja77 07.06.05, 12:32
            Nie wiem,ale wydaje mi sie ze w tym wieku trzeba dzidzie dopajac równiez wodą
            (sokiem),cycuś to juz zamało.
            • maya13 Re: do anna_maja77 07.06.05, 13:15
              Mój skarbek juz skończył 11 miesięcy i tez nie jestem pewna czy dobrze go
              karmię. Każdy dzień jest właściwie inny...i tak dziecko decyduje.
              Rano ok .7 przed praca cyc, o 10-11 kaszka 210 na bebilonie pepti, 14-15 zupka
              słoiczkowa lub własna ok 190 ml czasami do zupki dodaję makaron gwiazdeczki -
              mniam, 16-17 druga cz. obiadku - podjada od nas trochę ziemniaczków z mięskiem,
              w międzyczasie herbatka lub jakiś soczek, o 19 owoce z biszkoptem i o 20-21 cyc
              przed spaniem. W nocy niestety cyc idzie w ruch kilka razy, chyba z
              przyzwyczajenia. Marza mi się przespane noce chociaż 5 godzinek pod rząd ;-
              ((Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka