Dodaj do ulubionych

PAKOWANIE PRZED WYJAZDEM

11.06.05, 10:31
Witam.
Niedługo planujemy wyjazd nad morze i nad jeziora. Mały ma rok i 4 miw=esiące
i kompletnie nie wiem co ja mam mu spakować. Tzn. wiem- pewnie całą szafę i
pudło z zabawkami !!smile
Mam pytanie do mam, które już wyjeżdżały ze swoimi pocieszkami na wakacje- co
jest niezbędne wśród rzeczy dla malucha? Tzn. co powinnam na pewno spakować,
co będzie niezbędne, co na 100% mi się tam przyda, co rzucimy w kąt, czego
wogóle nie brać. Chodzi o uniknięcie sytuacji takiej, że zabiorę ze sobą pół
chałupy a prawie z niczego nie będziemy korzystać.
Doświadczone mausie proszę o radę.

Obserwuj wątek
    • kanna Re: PAKOWANIE PRZED WYJAZDEM 11.06.05, 10:51
      Lepiej wziąść więcej, niz mniej, a szczególnie: ubranek (bo chyba nie chcesz
      prać co wieczór?), słoiczków i pampersów (bo sie okaże, że nie będzie tych, co
      uzywacie, a jak będą, to strasznie drogie). Zabawek wystarczy kilka, tam bedzie
      dużo innych atrakcji. Nadmuchiwany basenik i akcesoria do piasku sa niezbędne.
      Warto tez wziąść lekarstwa (lepiej więcej, niż mniej) i kosmetyki (szczególnie
      na słońce). Koniecznie kalosze i kurtke od deszczu (a najlepiej tez spodnie
      nieprzemakalne) - jak pada, to sobie siadasz na tarasiku, a mały grzebie w
      kałużach smile)

pozdrawiam i bawcuie sie dobrze, Ania

ps. Jak jeździmy z nasza dwójką (2,5 i 3 mies.), to całe kombi jest zawalone po
      dach.
    • martynahpt Re: PAKOWANIE PRZED WYJAZDEM 11.06.05, 12:07
      my ostatnio bylismy z naszym 6 mies wtedy synkiem i zabralam doslownie caly
      dom. Zabawki - full, pieluchy caly jumbo pack, lekarstwa oczywiscie wszytkie
      ktore moglyby mi sie przydac, ciuchy to chyba wszystkie ktore mial, i te na
      chlodniejsze dni i na cieplejsze, bo to nigdy nic nie wiadomo. Musielismy nawet
      zabrac karuzele taka co wisi nad lozeczkiem bo bez tego by nie zasnal nasz
      maluch. Takze widzisz lepiej brac wszytko, bo nigdy nie wiesz co sie mzoe
      przydac. Sloiczki to tez cala reklamowke wzielam i dobrze bo jak sie okazlao
      tam na miejscu nad morzem mialbym problem zeby je kupic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka