aada100 07.07.05, 21:28 Od kiedy Wasze maluchy zaczęły przesypiać całe noce? Czy je tego w jakiś sposób nauczyłyście (Zaklinaczka?), czy zaczęły spać same z siebie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaloli Re: Od kiedy całe nocki??? 07.07.05, 21:42 Od 6 mies zycia jak córeczka odstawiła się od piersi i zaczęła jesc mleko modyfikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
szwacz15 Re: Od kiedy całe nocki??? 07.07.05, 22:08 Witaj, Moja mała zaczęła przesypiać noce jak skończyła roczek(wtedy właśnie odstawiłam ja od piersi). pozdrawiam mama dwoch dziewczynek Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamnicka Re: Od kiedy całe nocki??? 07.07.05, 21:44 nie wiem jak to sie stalo ale moj synek zaczal spac po 7,8 godzin w nocy jak skonczyl miesiac teraz spi po 10 godzin co noc nie wiem jak to sie stalo zadnych zaklinaczek nie czytalam tylko duzo milosci. i nigdy przenigdy nie zostawialam nawet na minutke samego placzacego w lozeczku Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 dokladnie tak bylo u nas 08.07.05, 10:47 ja tez nigdy nie zostawiam malego placzacego... obecnie przesypia 8 godzin, przewaznie od 22 do 6 rano, zasem budzi sie o 5.30 i slysze jak pozera piastki...nigdy nie placze z glodu, zbudzona glosnym "pozeraniem" zabieram go do naszego wielkiego lozka, potem jednak zazwyczaj wkladam Tuptusia znow do kolyski i tak sobie potem jeszcze spi do 9tej Odpowiedz Link Zgłoś
pchliczek Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 10:35 Mój synek gdzieś od trzeciego miesiąca zaczął przesypiać całe nocki - idzie spać koło 21:00 i budzi się o 5:30 - 6:00 kiedyś nawet do 7:00 spał i mąż przez to zaspał do pracy )) nigdy go nie przyuczaliśmy do przesypiania nocek, po prostu sam sobie ustalił rytm p. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 10:42 Nie wiem dokladnie co dla Ciebie znaczy cale noce? Moj Maly zaczal przesypiac ok. 6-8 godzin pod rzad jak mial ze 3 -4 tygodnie. Ostatnie karmienie ok. 20, potem kapiel i budzil sie ok. 3 -4 w nocy. Probowalam przesunac mu ostatnie karmienie na 23 (sama chodze raczej pozno spac i chetniej bym tez pozniej wstala) ale niestety nie lapie sie na ten trick. Tak czy inaczej o ok. 3-4 w nocy pobudka. Jest tylko na piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 10:53 Ami jest na piersi i od kied skonvczyla 2 miesiace przesypia noce od 20 do 9 czsem 10 rano!!!!!!!Nie robilam nic tylko reagowalam na najmniejszy placz.A zasypia sama w lozeczku.Do miesiaca spala z nami w lozku.Nigdy nie budzila sie czesciej niz co 3 godziny-jako noworodek. Odpowiedz Link Zgłoś
handi Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 11:20 Mój synek skończył 8 m-cy, ida mu zęby i w nocy budzi sie 1000 razy, nie wiem kiedy zacznie przesypiac noce.... A jak miał 2 miesiące budził sie raz, góra dwa a im starszy tym gorzej...buu Odpowiedz Link Zgłoś
netmenka29 Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 21:31 Fajnie. Dobijajcie mnie dalej Mój jest od prawie początku na mleku modyfikowanym plus wcześniej cycek. Teraz tylko sztuczne mleko a i tak się budzi w nocy koło 3 rano na jedzenie. Obojętnie czy dam mu po 19-tej kaszę czy mleko obojętnie ile to i tak jest pobudka.Myślę, że przyjdzie kiedyś pora, że sam z siebie będzie lepiej przesypiać niż do tej 5-6 rano. Taki żywotny dzieciaczek nie lubi marnować czasu na spanie Jutro ma skończone 5 miesięcy i nie dorabiam filozofii, że niby muszę być obojętna na jego płacze w łóżeczku, skoro nie przesypia całych nocek. Jakoś nie widzę związku. A moze po prostu jestem krótkowidzem Pozdrawiam Kate Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia32 Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 21:46 misiek ma 8 i pół miesiąca i jeszcze nie przespał ani jednej całej nocki.zasypia koło 20-tej , około 23-23:30 jedzonko nocne , godzina 3 rano jedzonko wczesnoranne,godzina 4 wskakuje do naszego łózia i śpi jeszcze do godziny 5-tej i od tej właśnie godzinki następuje czas na zabawę i jedzonko poranne.i gdyby chiał bawić się w łóżeczku , nie, on chce chodzić i ma gdzieś to , że mamusi się oczki kleją .mam nadzieję , że jak odstawię go od cycula to będzie lepiej.dla niego cycuś to największy przyjeciel i bez niego ani rusz.nie wie co się robi ze smoczkami i z butelkami.soczki pije z dorosłego kubka albo ze swojego , ale nie niekapka. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek31 do: sylwia32:))) 08.07.05, 22:32 moj synek kończy 3 m-c i mamy identyczne godziny karmienia i pobudki Asia i Martynek Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 23:35 Od końca trzeciego miesiąca. Teraz ma 4,5 i sypia 11-12 godzin bez przerwy. Sam zasypia "od zawsze" w łóżeczku i sam sobie stopniowo wydłużał nocny sen Odpowiedz Link Zgłoś
kinga3 Re: Od kiedy całe nocki??? 09.07.05, 01:51 Od zawsze ) Takie już nasze szczęście. Antoś zasypia koło 20.00 i budzi się zwykle o 7.30, czasem wcześniej. Po śniadanku "na ślepaka" (bo ja w nocy zamiast spać, buszuję i robię to, czego nie mogę robić w dzień), odkładam go do łóżeczka na dalsze spanko, bez względu na to, jak jest rozbudzony. Zajmuje się sobą, i zasypia nawet nie wiem kiedy, budzi się koło 10.00, wtedy też i my wstajemy. Nigdy nie budzi się z płaczem, zawsze śmieje się pełną buzią na mój widok. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.2 Re: Od kiedy całe nocki??? 09.07.05, 02:04 Od pierszego miesiąca życia - 10 godzin non stop, potem śniadanko i jeszcze 3 godź. dosypianka Odpowiedz Link Zgłoś
kaczmaa Re: Od kiedy całe nocki??? 09.07.05, 08:32 Julka dzisjaj kończy 8 miesięcy jeszcze jest na piersi a pobudki w nocy dwie koło 3 i 5 definitywny koniec snu przypada na 7-8 rano. Chyba nic się nie zmieni dopóki będzie na piersi. Odpowiedz Link Zgłoś