Dodaj do ulubionych

Od kiedy całe nocki???

07.07.05, 21:28
Od kiedy Wasze maluchy zaczęły przesypiać całe noce? Czy je tego w jakiś
sposób nauczyłyście (Zaklinaczka?), czy zaczęły spać same z siebie?
Obserwuj wątek
    • mamaloli Re: Od kiedy całe nocki??? 07.07.05, 21:42
      Od 6 mies zycia jak
      córeczka odstawiła się od piersi
      i zaczęła jesc mleko modyfikowane.
      • szwacz15 Re: Od kiedy całe nocki??? 07.07.05, 22:08
        Witaj,
        Moja mała zaczęła przesypiać noce jak skończyła roczek(wtedy właśnie odstawiłam
        ja od piersi).

pozdrawiam
        mama dwoch dziewczynek
    • zapomnialamnicka Re: Od kiedy całe nocki??? 07.07.05, 21:44
      nie wiem jak to sie stalo ale moj synek zaczal spac po 7,8 godzin w nocy jak
      skonczyl miesiac teraz spi po 10 godzin co noc
      nie wiem jak to sie stalo zadnych zaklinaczek nie czytalam tylko duzo milosci.
      i nigdy przenigdy nie zostawialam nawet na minutke samego placzacego w lozeczku
      • mgg1 dokladnie tak bylo u nas 08.07.05, 10:47
        ja tez nigdy nie zostawiam malego placzacego...

obecnie przesypia 8 godzin, przewaznie od 22 do 6 rano, zasem budzi sie o 5.30
        i slysze jak pozera piastki...nigdy nie placze z glodu, zbudzona
        glosnym "pozeraniem" zabieram go do naszego wielkiego lozka, potem jednak
        zazwyczaj wkladam Tuptusia znow do kolyski i tak sobie potem jeszcze spi do 9tej
    • pchliczek Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 10:35
      Mój synek gdzieś od trzeciego miesiąca zaczął przesypiać całe nocki - idzie
      spać koło 21:00 i budzi się o 5:30 - 6:00 kiedyś nawet do 7:00 spał i mąż przez
      to zaspał do pracy smile)) nigdy go nie przyuczaliśmy do przesypiania nocek, po
      prostu sam sobie ustalił rytm smile
      p.
    • viviene12 Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 10:42
      Nie wiem dokladnie co dla Ciebie znaczy cale noce? Moj Maly zaczal przesypiac
      ok. 6-8 godzin pod rzad jak mial ze 3 -4 tygodnie. Ostatnie karmienie ok. 20,
      potem kapiel i budzil sie ok. 3 -4 w nocy. Probowalam przesunac mu ostatnie
      karmienie na 23 (sama chodze raczej pozno spac i chetniej bym tez pozniej
      wstala) ale niestety nie lapie sie na ten trick. Tak czy inaczej o ok. 3-4 w
      nocy pobudka. Jest tylko na piersi.
    • malaladypank Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 10:53
      Ami jest na piersi i od kied skonvczyla 2 miesiace przesypia noce od 20 do 9
      czsem 10 rano!!!!!!!Nie robilam nic tylko reagowalam na najmniejszy placz.A
      zasypia sama w lozeczku.Do miesiaca spala z nami w lozku.Nigdy nie budzila sie
      czesciej niz co 3 godziny-jako noworodek.
      • aada100 Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 21:06
        Ale masz super!!!
    • handi Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 11:20
      Mój synek skończył 8 m-cy, ida mu zęby i w nocy budzi sie 1000 razy, nie wiem
      kiedy zacznie przesypiac noce.... A jak miał 2 miesiące budził sie raz, góra
      dwa a im starszy tym gorzej...buu
      • netmenka29 Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 21:31
        Fajnie. Dobijajcie mnie dalej wink Mój jest od prawie początku na mleku
        modyfikowanym plus wcześniej cycek. Teraz tylko sztuczne mleko a i tak się budzi
        w nocy koło 3 rano na jedzenie. Obojętnie czy dam mu po 19-tej kaszę czy mleko
        obojętnie ile to i tak jest pobudka.Myślę, że przyjdzie kiedyś pora, że sam z
        siebie będzie lepiej przesypiać niż do tej 5-6 rano. Taki żywotny dzieciaczek
        nie lubi marnować czasu na spanie wink Jutro ma skończone 5 miesięcy i nie
        dorabiam filozofii, że niby muszę być obojętna na jego płacze w łóżeczku, skoro
        nie przesypia całych nocek. Jakoś nie widzę związku. A moze po prostu jestem
        krótkowidzem wink

Pozdrawiam

Kate
    • sylwia32 Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 21:46
      misiek ma 8 i pół miesiąca i jeszcze nie przespał ani jednej całej nocki.zasypia
      koło 20-tej , około 23-23:30 jedzonko nocne , godzina 3 rano jedzonko
      wczesnoranne,godzina 4 wskakuje do naszego łózia i śpi jeszcze do godziny 5-tej
      i od tej właśnie godzinki następuje czas na zabawę i jedzonko poranne.i gdyby
      chiał bawić się w łóżeczku , nie, on chce chodzić i ma gdzieś to , że mamusi się
      oczki kleją .mam nadzieję , że jak odstawię go od cycula to będzie lepiej.dla
      niego cycuś to największy przyjeciel i bez niego ani rusz.nie wie co się robi ze
      smoczkami i z butelkami.soczki pije z dorosłego kubka albo ze swojego , ale nie
      niekapka.
      • asiek31 do: sylwia32:))) 08.07.05, 22:32
        moj synek kończy 3 m-c i mamy identyczne godziny karmienia i pobudkismile
        Asia i Martynek
    • anias29 Re: Od kiedy całe nocki??? 08.07.05, 23:35
      Od końca trzeciego miesiąca. Teraz ma 4,5 i sypia 11-12 godzin bez przerwy. Sam
      zasypia "od zawsze" w łóżeczku i sam sobie stopniowo wydłużał nocny sensmile
    • kinga3 Re: Od kiedy całe nocki??? 09.07.05, 01:51
      Od zawsze smile)
      Takie już nasze szczęście.
      Antoś zasypia koło 20.00 i budzi się zwykle o 7.30, czasem wcześniej. Po
      śniadanku "na ślepaka" (bo ja w nocy zamiast spać, buszuję i robię to, czego
      nie mogę robić w dzień), odkładam go do łóżeczka na dalsze spanko, bez względu
      na to, jak jest rozbudzony. Zajmuje się sobą, i zasypia nawet nie wiem kiedy,
      budzi się koło 10.00, wtedy też i my wstajemy.
      Nigdy nie budzi się z płaczem, zawsze śmieje się pełną buzią na mój widok.
    • vanilla.2 Re: Od kiedy całe nocki??? 09.07.05, 02:04
      Od pierszego miesiąca życia - 10 godzin non stop, potem śniadanko i jeszcze 3
      godź. dosypiankasmile
      • kaczmaa Re: Od kiedy całe nocki??? 09.07.05, 08:32
        Julka dzisjaj kończy 8 miesięcy jeszcze jest na piersi a pobudki w nocy dwie
        koło 3 i 5 definitywny koniec snu przypada na 7-8 rano.
        Chyba nic się nie zmieni dopóki będzie na piersi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka