Dodaj do ulubionych

zachŁyśnięcia

24.07.05, 20:30
mam miesięcznego syna podczas karmienia bardzo często zdarza się że mój syn
się zachŁystuje.czasem trwa to chwilę ale już kilka razy trzeba byŁo
wykonywać różne ewolucję by zŁapaŁ oddech. jak temu zaradzić by tak nie byŁo
czy tylko jemu się to zdarza.
Obserwuj wątek
    • wsokol Re: zachŁyśnięcia 24.07.05, 20:59
      a w jakim wieku jest synek?
    • wsokol Re: zachŁyśnięcia 24.07.05, 21:00
      przepraszam, zamysliłam, się smile
      Skojarzyłam to z bezdechami, spadkami saturacji, czy on urodził się w terminie
      czy jest wcześniakiem?
    • iwka901 Re: zachŁyśnięcia 24.07.05, 21:07
      To minie na pewno! Moja córeczka w tym okresie też tak miała i to praktycznie
      przy każdym karmieniu- zachłystywała się i na chwile traciła oddech machając
      łapkami- ja oczywiście przerażona , szybko główką do dołu. Zawsze pomagało.
      Dziecko po prostu łapczywie pije, po niedługim okresie się przystosuje i juz tak
      nie będzie. Teraz Julka ma 5 mcy i tez jej sie to zdarza jak się zbyt łapczywie
      napije, ale juz umie sobie poradzić- odkaszle i juz.
      • malamonia38 Re: zachŁyśnięcia 24.07.05, 21:34
        U mnie tez tak było dla świętego spokoju przed karmieniem odciagałam troche
        mleko zeby wolniej leciało a jezeli dochodziło do zachłysniecia do podnosiłam
        wyzej zeby odkalsneła albo zapłakała.nie przejmuj sie to minie i nie mysl o tym
        jak karmisz maluszka bo nie tylko siebie ale tez i jego stresujesz.powodzenia
        • sabko Re: zachŁyśnięcia 25.07.05, 11:32
          kiedy urodziłam córeczkę musiałyśmy niestety dosc długo przebywać w szpitalu,
          dzieliłam pokój z mamą chłopczyka który też miał ten problem ( w szpitalu był na
          coś innego) lekarka mówiła jej, aby absolutnie nie podnosiła dziecka do pionu
          tylko zawsze kładła na brzuszku z głową troszkę niżej i klepała po pupie albo
          delikatnie po pleckach.
    • dzo_asia Re: zachŁyśnięcia 25.07.05, 16:31
      Mój Oskarek ma 2 miesiące i tez tak ma. Szybciutko kładę go brzuszkiem na
      swoich kolanach główką do dołu i poklepuję po pupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka