uszatkowa 26.07.05, 17:44 kupic specjalny dozownik czy na lyzeczce czy w inny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bsob Re: jak podawac krople wit D 26.07.05, 17:53 Witamine D najlepiej podawac bezposrednio do buzi maluszka, gdyz jest to bardzo niewielka ilosc plynu, ilosc kropli oczywiscie ustala lekarz, u nas np. byla to jedna kropelka. Wazne ponadto jest to, aby witaminke ta podawac przed karmieniem piersia, poniewaz wit.D rozpuszcza sie w mleku mamy. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bsob Re: jak podawac krople wit D 26.07.05, 17:55 Ja podawalam wit.D do buzi synkowi zakraplaczem kupionym w aptece, gdyz wtedy nadokladniej jest odmierzona ilosc plynu. Odpowiedz Link Zgłoś
pulpcik Re: jak podawac krople wit D 26.07.05, 17:56 butelka Vigantolu ma zakraplacz. daje sie bezposrednio do buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: jak podawac krople wit D 26.07.05, 19:24 a ja wkraplam vigantol do kropli pokarmu na łyżeczce i fruu do buzinie mogę sobie jakos trafic bezpośrednio z buteleczki Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: jak podawac krople wit D 26.07.05, 20:25 buteleczka była z dozownikiem, odpo. ilośc kropli na łyżeczkę i do buzi Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: jak podawac krople wit D 26.07.05, 21:34 do buzi , a ostatnio zakraplam 2 krople na sutek i do buzi Odpowiedz Link Zgłoś
kontoani Re: jak podawac krople wit D 26.07.05, 22:12 kropelka na sutek przed karmieniem (jak splywa, to rozsmarowuje palcem) i szybciutko do buzi Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka_p11 Re: jak podawac krople wit D 26.07.05, 22:23 do buzi i zmieniaj krople na nowe co 3 tygodnie, bo szybko wietrzeją, mój Mały ma krzywicę, wiec oblatana jestem )) Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Zmieniać krople? 27.07.05, 00:02 Nie słyszałam nigdy o tym i używam tej samej buteleczki od początku czyli od 4- mcy.To ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek_km Re: jak podawac krople wit D 27.07.05, 07:20 Mnie lekarz poradził aby podawać dozownikiem 1 kropelkę bezpośrednio do buzi, bo na łyżeczce witaminka ta zostaje i nie cała dawka "wpadnie" maluszkowi do buziaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: jak podawac krople wit D 27.07.05, 08:18 A trzymacie krople w lodówce? W chłodniejszym i cienym miejscu nie wietrzeją dlatego też trzymam je w podełeczku w lodówce. Bo ja tak i od początku używam dopiero drugiej buteleczki. Odpowiedz Link Zgłoś