Dodaj do ulubionych

Bawią się klockami?

01.08.05, 11:08
Czy Wasze starsze niemowlęta, takie już pewnie siedzące i potrafiące się już troszkę same sobą zająć, bawią się klockami? Jeśli tak, to jakimi? Czy takimi tradycyjnymi drewnianymi klocuszkami, czy może jakimiś Lego (chyba Duplo przeznaczone są dla takich maluchów)? Wiecie coś o klockach?
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Bawią się klockami? 01.08.05, 11:22
      Bylam ostatnio u kuzynki, ktora ma 8mio miesieczna corcie i ona juz sztywno
      siedzi i bawi sie klockami.Miala akurat takie cos jak Duplo (albo podobne) takie
      bardzo duze z duzymu kolorowymi elementami i sobie nakladala jedno na drugie
      (oczywiscie z niewielka pomoca czteroletniego braciszkawink)
      • kotek15 Re: Bawią się klockami? 01.08.05, 11:30
        mój prawie roczny synek narazie jest na etapie rozwalania klocków, ma lego
        duplo i ja je układam o on rozwala wszelkie konsrukcje i rzuca klockami, teraz
        kupiłam zwykle klocki tylko takie duze elementy zobaczymy czy takie mu sie
        spodobaja bo tak łatwo ich nie rozdzieli
        pzdr M i Alan
    • kasiali2 Re: Bawią się klockami? 01.08.05, 11:53
      moja córcia nie ma DUPLO tylko zwykłe kolorowe sześcianiki, buduję z nich wieżę,
      a noja córcia ją przewraca. Ma z tego wiele radości. Te same klocki Julka bardzo
      lubi wkładać do wiaderka i potem je wysypywać.
    • matmama Re: Bawią się klockami? 01.08.05, 14:59
      odnośnie klocków, chciałabym sie dowiedzieć co to są klocki sensoryczne? czy są
      bezpieczne dla dzieci i w jakim wieku Wasze pociechy zaczęły się nimi bawić?
      • barbi1 Re: Bawią się klockami? 01.08.05, 15:15
        Wklejam link z opisem, co to są klocki sensoryczne.

www.ebaja.pl/product_info.php?cPath=1&products_id=488
        • martynahpt Re: Bawią się klockami? 01.08.05, 16:04
          A moj synek sie bawi klockami Fisher Price, one sie nazywaja pierwsze klocki
          maluszka, cos takiego i sa od 6 mies. Moj synek je uwielbia.
      • kasiali2 Re: Bawią się klockami? 01.08.05, 16:25
        Tak pisałam o klockach sensorycznych (nawet nie wiedziałam, ze mają taką nazwę)
        Moja Julka dostała je mniej więcej jak miala 6 miesięcy, ale w sumie dopiero
        teraz bawi się nimi tak naprawdę. Wczesniej je tylko trzymała w rączkach i nimi
        potrząsała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka