Dodaj do ulubionych

ja chce rano pospac!

10.08.05, 09:23
zawsze kladlismy Majke spac ok 19.30-20 i z przerwami na cyca spala cala noc
do ok 7 rano. ostatnio wstaje ok 5 a dzisiaj 4.30 i juz nie chce dalej spac
probowalam ja wieczorem pozniej klasc ale to nic nie daje i takwstaje
wczesniej. rano dostaje cyca i zamiast jeszcze isc spac jak wczesniej to ona
oczy jak 5 zlotych i sie musze z nia bawic. macie jakies rady??? Maja ma 5
mieisecy
Agata
Obserwuj wątek
    • flawia Re: ja chce rano pospac! 10.08.05, 09:27
      He he, mam podobnie! Moja Zuzia ma 4,5 mies i jeszcze nie dawno sypiała
      ślicznie a teraz budzi się co 2,3 godziny a koło 4 jest gotowa na pobudkę!!!
      Zmuszam ją cycem do spania ale i tak się ciągle kręci i tak marudzi z
      zamkniętymi oczami. Nie wiem o co chodzi. Zmiana pieluszki nie pomaga. Ja ją
      kłade spać między 20 a 21, później się nie da...
    • matania Re: ja chce rano pospac! 10.08.05, 09:30

moja córeczka też tak miała, zaczęliśmy dodatkowo oprócz rolety,zasłaniać okno
      kocem,żeby ją słońce nie budziło,i działa.
      • flawia Re: ja chce rano pospac! 10.08.05, 09:38
        W moim przypadku to nie zadziała, bo nawet jak jest ciemno to się wybudza... O
        4 rano jeszcze nie ma słońca
    • viviene12 a ja chce w nocy... buuuuuuuu 10.08.05, 09:44
      Jeszcze do niedawna moj 3 Miesiczniak spal sobie od 21 do 4,5 rano, potem
      krotkie papu i znow do 7-8. Bylam zaczwycona. Teraz moj zachwyt przygasl nieco,
      bo jakos tak wieczorem ciezej zasnac, a pobudka wczesniej tj. o 2, 3 w nocy. No
      a jak o drugiej, to nastepna o 5 ranosad
      A ja naiwna myslalam, ze dzieciom sen sie wydluza i za kilka tygodni przespi
      cala nocsad Moze on po prostu potrzebuje coraz mniej snu? Albo kolacja wystarcza
      na coraz krocej (tylko piers). Tez tak macie???
      • wenus.z.willendorfu Re: a ja chce w nocy... buuuuuuuu 10.08.05, 09:48
        A może na kolację trochę mortadelki? wink
        • viviene12 ok moge sprobowac 10.08.05, 09:55
          jesli napiszesz, ze przetestowalas i pomoglo. Poki co niewaspana jestem
          strasznie i wygladam oo 10 lat starzej. Niedlugo pewnie ktos mnie na spacerze
          zapyta, jak wnuczkowi na imiesad
          • wenus.z.willendorfu Re: ok moge sprobowac 10.08.05, 10:04
            Niestety, niestety, gdy karmiłam wyłącznie piersią, miałam w nocy średnio 3
            pobudki... Frutka zaczęła przesypiać noce kilka tygodni po odstawieniu od
            piersi (tej niewyparzanej wink, czyli po 9 miesiącu. Pediatra mi poradziła na
            noc dawać jej odciągnięte mleko zagęszczone kaszką, ale wynik był raczej
            średnio zadowalający (tzn. spała ok. godzinki dłużej, ale reszta pobudek
            została).
            • viviene12 a ile Frutka liczy sobie teraz? 10.08.05, 10:06
              • viviene12 a juz wyczytalam - 10 mcy:-) 10.08.05, 10:10
                To Ty dopiero od niedawna przesypiasz? Do ktorej jesli mozna zapytac? Bo dl
                aniektorych przesypianie to do 6, a dla innych hehehe - ja z tych innych wlasnie.
                • wenus.z.willendorfu Definicja przesypiania nocy 10.08.05, 10:28
                  Kiedyś noc była dla mnie przespana, jeśli po prostu się wyspałam. Było to
                  wyłącznie w weekendy i wstawałam ok.10-11 rano. Ahhh, to były takie piękne
                  czasy....
                  Gdy urodziła się Frutka marzyliśmy z mężem chociaż o jednej nocy, podczas
                  której moglibyśmy spać "jednym cięgiem" chociaż 6 godzin (udało się to dopiero
                  niedawno)
                  Teraz marzę o tym, żeby spać rano dłużej niż do 6-6.30. W weekendy radzimy
                  sobie w ten sposób, że jednej nocy wysypiam się ja (śpię w drugim pokoju do
                  oporu, a mąż rano wstaje do córeczki), a drugiej mąż. Taka opcja stała się
                  dopiero możliwa po zakończeniu karmienia piersią.
                  • viviene12 eee to ja chyba ja chyba 10.08.05, 11:30
                    za dobrze mam a raczej mialam i nie umialam tego docenic. moj Mlody (tez na
                    piersi) spi w nocy po 6 -7 godzin ciurkiem odkad skonczyl 3 tygodnie chyba.
                    potem mu sie ta przerwa nieco wydluzyla a terz jakby znowu skracala buuuuusad
                    Sama nie wim, moze to dlatego, ze ostatnio przestalam mu dawac sab simpex
                    (wlasciwie bardziej profilaktcznie) albo moze ida mu zeby, bo cokolwiek m
                    upodsunac pod nos to zaciska dziasla jak maly buldog? I slini sie tez podobnie???
                    • viviene12 sorki za powtorzenie 10.08.05, 11:31
                      z wrazenia sie jakac zaczynam ...
    • felicyta13 Re: ja chce rano pospac! 10.08.05, 11:39
      Iga ma skończone 4m. i w zeszlym tygodniu z 3 nocki z rzędu budziła sie ok. 3
      choc wczesniej przesypiała do 6 czy 7. Na poczatku sie wystraszylismy, że może
      cos jej jest. Potem próbowalismy ją uspić, aż w końcu dalismy jej mleko. Wypiła
      i zasnęła. I tak każdej nocy. Po prostu zmienily sie jej potrzeby żywieniowe i
      wieczorna dawka nie wystarczała. Karmimy mlekiem modyfikowanym, wiec wieczorem
      podajemy 2 i mała znowu spi, jak dawniej, a nawet dłużej i nie budzi sie w nocy
      w ogóle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka