Dodaj do ulubionych

nie chce pic z butelki

15.08.05, 11:25
moja coreczka skonczyla 3 miesiace,musze ja dokarmic bo z powodu wielkiego
stresu pokarmu jest mało i jest głodna.ale nie jestem w stanie zmusic jej do
ssania smoczka-po prostu nie umie ,próbowałam róznych jak i róznego mleka-
efekt ten sam .potem juz jest tak wściekła ze nawet piersi nie chce.nie chce,
nie umie i juz.jestem załamana a ona głodna..próbuję juz 3 dni .
Obserwuj wątek
    • agula82 Re: nie chce pic z butelki 15.08.05, 11:46
      bylam przeciwna snmoczkom i butelkowym i uspakajajacym,ale z 3tygodnie temu
      zobaczylam jak moj kochany synek(teraz prawie 4miesiace) z wielkim apetytem ssie
      swojego palca,wiec stwierdzilam,ze lepiej niech juz ciagnie smoka niz kciuka.
      pierwszy tydzien byl koszmarny,co mysmy sie z mezem nameczylismy,zeby ssal...,no
      ale udalo sie.palca juz nie ssie,a smoka od czasu do czasusmile))))pozdrawiam/aga
      • 76kitka Re: nie chce pic z butelki 15.08.05, 12:28

Mój mały też nie chciał butelki. Natomiast co Ci mogę poradzić, Prawie każda mama koło 3 m-ca ma kryzys laktacyjny, bo dziecko zaczyna więcej jeść, ale zamiast ratować się butelką, spróbuj powalczyć o laktację. Wypij sobie kubek melisy, z dwóch torebek, połóż się z dzieckiem do łóżka i poleżcie tak cały dzień, mała niech ssie kiedy tylko chce, wiem, że nudno tak leżęć w łóżku, gdy za oknem łądna pogoda, ale naprawdę ta metoda pomaga. Ja tę tadę dostałam od doradcy laktacyjnego. Mój mały zaczął sam pić dopiero gdy skończył roczek, wcześniej nie akceptował kubków i butelek. Powodzenia.
        • one9 Re: nie chce pic z butelki 15.08.05, 13:45
          smile dobra rada z tą melisą! Sama zastosuję tą metodę.. MójSynek też nie umie
          ciągnąć mleka przez smoka. Dokarmiam Go łyżeczką, bo nie mam innego sposobu..
          Polecam Ci Sinlac na wieczór(od 5 m-ca). Większość dzieci przesypia po nim całą
          noc. A na razie walcz o laktację i dokarmiaj łyżeczką. Pozdrawiamy!
        • monaone Re: nie chce pic z butelki 15.08.05, 16:48
          mam kryzys laktacyjny,nie dlatego ze to 3 miesia sie skonczył, tylko dlatego ze
          ojciec mi zmarł dwa dni temu, odchodze od zmysłow z rozpaczy i jak tu sie po
          łozyc do łozka z mała na cały dzień.. sa jeszcze inne dzieci do zajmowania a
          mój umysł najchetneij by sie wyłaczył....nie moge nawet nic zazyc bo karmie
          małą, a karmic nie mam czym nie jem, nie piję, wymiotuje... co robić?
          • one9 Re: nie chce pic z butelki 15.08.05, 17:25
            Karm Malutką! Musisz myśleć o dziecku! Kup mleko i dopajaj. Wiadomo, że
            tragedia odbiera chęci do wszystkiego, ale dziecko musi coś jeść. Chyba, że
            chcesz mieć następny problem... Zamiast się użalać, gnaj do apteki po mleko.
            Głowa do góry!
            • agula82 Re: nie chce pic z butelki 15.08.05, 21:22
              zanim pognasz do apteki po mleko idz do lekarza(do pediatry oczywiscie),niech on
              zadecydyje o wlaczeniu mieszanki czy czegokolwiek innego. glowa do
              gory/pozdrawiam/aga
              • monaone Re: nie chce pic z butelki 15.08.05, 22:01
                dziewczyny jestescie świetne, ja pierwszy raz na forum mam mała wprawę ale
                jestem zaszokowana.. z tym lekarzem..cholera .sama nim jestem i słabo sobie
                radze ze swoimi problemami-zdecydowanie łatwiej radzic i pomagac innym..mlak
                mam chyba trzy rodzaje - nie problem w mleku bo nawet jej chyba smakuje- tylko
                ten smoczek którego nie umie pociagnac , a ju ż spróbowałqam ze cztery
                rodzaje..ale oczywiście z karmienia nie rezygnuje..tylko wolałabym byc
                spokojniejsza ze jakby co to poradzi sobie z butelką,całuję was wszystkie.mona
                • agula82 Re: nie chce pic z butelki 16.08.05, 08:41
                  wiesz co,moj synek przechodzil zapalenie uszka i tez nie chcial ssac piersi,(na
                  butelke sie nie zdecydowalam jeszcze)wiec ja odciagalam mu pokarm i podawalam
                  strzykawka.tak go karmilam przez 2dni,bo zaczely dzialac lekarstwa i obecnie
                  jest ok,ssie slicznie i nawet chyba nadrabia zaleglosciwink.Jednak sa specialne
                  aparaty do podawania sztuucznego pokarmu np.wczesniakom,ktore jeszcze ssac nie
                  potrafi.Chyba medela ma cos takiego.poszukam w ulotce od laktatora,bo tam jest
                  caly ich asortyment i dam znac./pozdrawiam/aga
    • agula82 Re: nie chce pic z butelki 16.08.05, 09:37
      system wspomagajacy karmienie SNS(cyt."jest to rewelacyjny produkt,ktory
      umozliwia jednoczesne ssanie piersi,pobudzanie produkcji mleka u mamy oraz nauke
      ssania piersi i sprawia,ze dziecko jest dokarmiane.Zestaw ten jest najczesciej
      polecany w poradniach laktacyjnych jako produkt wspomagajacy karmienie przy
      odbudowywaniu laktacji(po dlugich okresach separacji mamy od dziecka)lub w
      przypadku,gdy konieczne jest dlugotrwale dokarmianie dziecka,a mama nadal chce
      karmic piersia.") Produkt "Medeli"pozdrawiam/aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka