blasiek 20.08.05, 18:52 Jak dałyście na drugie swoim Maluszkom? U mnie w rodzinie jest już taka tradycja, że córki dostają drugie imię po matce a synowie po ojcu, więc jest Liliana Blanka. A u Was? Pozdrawiam Blasiek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylraf Re: Drugie imię :-)))) 20.08.05, 20:15 Jakub Stanisław. Ja od "zawsze" chciałam mieć syna Jakuba, a męża dziadek i ojciec (i mąz też na bierzmowaniu przybrał to imię) mieli na imię Stanisław. więc zgodnym chórem uzgodnilismy taką właśnie kolejność Odpowiedz Link Zgłoś
f_anka Re: Drugie imię :-)))) 20.08.05, 21:22 a my nie dalismy drugiego - dlugo sie zastanawialismy i jednak wylamalismy sie z rodzinnej tradycji meza Odpowiedz Link Zgłoś
mama.czarka Re: Drugie imię :-)))) 06.10.05, 21:52 Cezary Jan, teść ma na imię Janisław, a my to imię skróciliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
pchliczek Re: Drugie imię :-)))) 20.08.05, 21:22 Jak ustaliliśmy, że synek będzie miał na imię Piotr to prawie automatycznie było wiadomo, że na drugie Szymon choć w rodzinie nie ma żadnego Szymona. p. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzania2 Re: Drugie imię :-)))) 21.08.05, 10:09 Nasza Natasza na drugie ma Ewa tak bez powowdu po podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka-c Re: Drugie imię :-)))) 05.10.05, 00:18 A nasz synuś Mateuszek dostał drugie imię po tatusiu i jest Mateusz Michał Odpowiedz Link Zgłoś
aglamama Re: Drugie imię :-)))) 06.10.05, 21:47 U mnie synek dostał imię po teściu) Odpowiedz Link Zgłoś
aniak25 Re: Drugie imię :-)))) 19.10.05, 17:45 U nas caly czas mialo byc jedno imie ale jak urodzilam Kubusia to maz zaproponowal zebysmy dali Jan na drugie (po papiezu ktory zmarl w tym samym miesiacu co urodzil sie kuba) no i dalismy Jakub Jan pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
raczek312 Re: Drugie imię :-)))) 19.10.05, 19:59 mój synek odziedziczył imiona po nieżyjących niestety już dziadkach- Piotr,Antoni.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
torcik2 Re: Drugie imię :-)))) 20.10.05, 19:13 My tak jak jedna z poprzedniczek tez niemieliśmy dawać drugiego imienia ale narodziny naszego synka (28.03)zbiegły sie ze śmiercią Papieża i daliśmy na drugie Karol. Odpowiedz Link Zgłoś
biala27 Re: Drugie imię :-)))) 24.10.05, 20:34 A u nas wbrew pozorom imie synka nie było wybierane przez wzglad na Papieża (ur. 15.03.05). Przez całą ciążę spieralismy się z meżem (czasem dosc ostro) - ja chciałam Jana a On Karola- po 9 mies. dyskusji, w drodze kompromisu został Jan Karol. postanowilismy, ze jeżeli bedziemy mieć drugie dziecko to wtedy imię wybrane przez męż bedzie pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona335 Re: Drugie imię :-)))) 28.10.05, 20:28 Julia Anna, drugie imię po babci Odpowiedz Link Zgłoś
annasza33 Re: Drugie imię :-)))) 03.11.05, 17:42 U mnie jest taka mala tradycja, ze wszystkie dzieci w rodzinie maja po 2 imiona, wiec cora ma Malgorzata Agnieszka, a synus Piotr Damian- tak bez specjalnego powodu, bo imiona nam sie podobaly. Dodam, ze miedzy nimi 10 lat roznicy Odpowiedz Link Zgłoś
izzy69 Re: Drugie imię :-)))) 09.12.05, 12:38 Amelia Izabela -drugie imię po mnie Odpowiedz Link Zgłoś
agi-it Re: Drugie imię :-)))) 28.07.06, 20:55 a my córę nazwalismy Patrizia (bo tak podobało się tatusiowi) Veronica (a to już mój wybór) Odpowiedz Link Zgłoś