ila_4 23.08.05, 19:26 Mycie buzi u niemowlaka- wodą przegotowana- owszem-ale czy mydłem też, czy samą wodą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shiva772 Re: MYCIE BUŹKI 23.08.05, 19:41 A my albo wodą tą z kąpieli albo przecieramy solą fizjologiczną. Obowiązkowo raz dziennie na buźkę Clobaza. Woda strasznie wysusza i maluch się drapie. Ten system się sprawdza od ponad miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: MYCIE BUŹKI 23.08.05, 20:23 forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Proszę o nie nadużywanie Caps Locka Zona Odpowiedz Link Zgłoś
mika52 Re: MYCIE BUŹKI 23.08.05, 21:02 a my myjemy mydełkiem Oilatum ze względu na skazę białkową - zeszło wszystko pięknie, a potem kremik oilatum i buźka jak malowana, polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
margola7 Re: MYCIE BUŹKI 23.08.05, 21:45 Ja myję buzkę małej albo woda przegptowaną, albo rumiankiem. Rumiankiem też pzremywam oczka. Odpowiedz Link Zgłoś
krawczykasia Re: MYCIE BUŹKI 23.08.05, 22:12 o kurcze a ja od zawsze myję Kubie wodą z kapieli. Jak się w ciągu dnia ubrudzi to myję go normalnie wodą z kranu i on to bardzo lubi. Nie wpadłam na to, żeby go myś rumiankiem lub wodą gotowaną. Uszy też my myję normalnie wodą z mydłem, spłukuję czasem prysznicem czasem ręką. Ale to moje niecackanie wynika z tego, że to już moje drugie dziecko, a takowe są już zahartowane doświadczeniem rodziców. Nie chciałam nikogo urazić, rozumiem, że czasem takie zabiegi są potrzebne ze względu na alergie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
haika Re: MYCIE BUŹKI 23.08.05, 23:11 Do 3 miesiąca myłam wodą przegotowaną, później już normalną z kranu, ostatnio rozsmakowana w chrupkach kukurydzianych mała jest koszmarnie nimi poklejona - wtedy używam mydełka bambino lub oilatum, rączki - tak samo myjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
izetka Re: MYCIE BUŹKI 23.08.05, 23:26 a co wlasciwie moze sie stac jak ie myje woda z kranu? bo ja myje kranowa... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: MYCIE BUŹKI 23.08.05, 23:37 Jak dzidzia nie ma alergi to nic się nie stanie.A jak nie ma -to nie przesadzajmy w paranoje.. Ja od zawsze myje kranówką-w szpitalu się nawet z 500gramowymi wczesniakami nie cackali,żeby im wode gotowac Izetko-pięknie nazwałaś córeczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: MYCIE BUŹKI 23.08.05, 23:39 mamaemmy napisała: > Jak dzidzia nie ma alergi to nic się nie stanie.A jak nie ma -to nie > przesadzajmy w paranoje.. > hahaha "nie popadajmy w paranoje "miało być))) Odpowiedz Link Zgłoś