aliklo 03.09.05, 21:08 witam, mpja Asia miała wysypkę. pediatra zalecił maść robioną z cholesterolem. Wysypka minęła a ja zostałam w wielkim pudełeczkiem tej maści. na co i kiedy można ją stosować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.mamma Re: maść cholesterolowa 03.09.05, 21:13 a jaką wysypkę miała Twoja córka? bo u mojego synka po tej maści krostki były 3 razy większe i dopiero wtedy zaczęła się jazda Odpowiedz Link Zgłoś
aliklo Re: maść cholesterolowa 03.09.05, 21:16 na policzku przy uchu pojawiła się taka szorstka i czerwona skóra (trwało to ok 2 tyg) i lekarz przepisał tę maść i to pomogło. zresztą nie mogłam poradzić sobie od 2 miesięcy z ciemieniuchą - dopiero ta maśc mi pomogla (2 dni i po ciemieniusze ani sladu). Odpowiedz Link Zgłoś
kontoani Re: maść cholesterolowa 04.09.05, 08:09 jak moja córa miala szorstką skórkę na policzkach i przy uchu to pediatra zawyrokowała ze to nietolerancja mleka. No i fakt, zniknęło po odstawieniu przeze mnie mleka. a co do maście cholesterolowej to niestety nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
aliklo Re: maść cholesterolowa 04.09.05, 08:18 ale tylko mleka, czy ogólnie nabiału nie jesz? bo mleka to ja od 3 miesięcy nie pije nic a nic Odpowiedz Link Zgłoś
haika Re: maść cholesterolowa 04.09.05, 15:56 Używaliśmy tej maści kiedy Róża miała wysypkę na buzi i troszkę na przedramionach i pleckach(skaza białkowa), wysypka szybko minęła, a używaliśmy jej aż się skończyło pudełko, pediatra zaleciła uzywać jej jak oliwki po kąpieli na całe ciałko. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: maść cholesterolowa 04.09.05, 19:54 smarowac nią dziecko, to super maść na skórę, całkowicie bezpieczna. A jesli nie chcesz, chętnie od Ciebie odkupię. Odpowiedz Link Zgłoś
magdab1979 Re: maść cholesterolowa 04.09.05, 23:59 moja córcia też miała/ma zmiany na skórze i też stosuję uniej maść na bazie cholesterolu na zmianę ze specjalną maścią z cynkiem. pomaga. podobno to skaza białkowa. karmię piersią więc jestem na diecie. ale wysypka pojawiała się nie tylko po mleku po kukurydzy, pomidorach, kurczaku. a po jogurcie nie było śladu dziwne. ale maść jest ok i smaruję Wiki profilaktycznie zamiast oliwką po kąpieli Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: maść cholesterolowa 05.09.05, 00:32 my stosowaliśmy na wysuszoną skórę i na ciemieniuchę. pomogło rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś