Dodaj do ulubionych

ciemieniucha???

15.09.05, 21:41
Mój synek kończy właśnie 4mies.Ostatnio zauważyłam u Niego żółtawe plamki na
główce.Czy może to być ciemieniucha? Pytam bo nigdy u dziecka jej nie
widziałam.Dodam, że gdy nasmaruję główkę oliwką i po chwili ją wyszczotkuję
to tak jakby delikatnie się w tym miejscu łuszczyła skóra.Jeśli macie dobre
sposoby na ciemieniuszkę to prosiłabym o pomoc.Dziękuję z góry i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jolanda17 Re: ciemieniucha??? 15.09.05, 21:45
      Własnie tak robiłam, smarowanie oliwką i zczesywanie grzebieniem, po pierwszym
      razie jeszcze nie zeszło do konca, ale po nastepnych próbach ciemieniucha juz
      nie wróciła.
      Pozdrawiam
      J
    • ania28.1 Re: ciemieniucha??? 15.09.05, 21:46
      upewniej sie ze to ciemieniucha bo ja walczylam z ...ciemieniucha ze 3 miesiace
      az w koncu zmienilam lekarza i nowy stwierdzil ze to skaza bialkowa. A stray
      lekarz za kazdym razem przepisywal co innegoteraz juz nie pamietam co uzywalam
      ale masci robione, krem musteli a stary babciny sposob to maslo. Generalnie
      natluszczac i zczesywac
      • jolanda17 Re: ciemieniucha??? 15.09.05, 21:49
        owszem, bo ciemieniucha to ponoć postać skórna alergii, więc jedno drugiego nie
        wyklucza, trzeba walczyc z ciemeinucha i jednoczesnie szukac powodów alergii
        • mamahani2 Re: ciemieniucha??? 15.09.05, 22:01
          U nas ciemieniucha pojawiła się raz, ale bo niezastąpionej kuracji już nigdy
          nie wróciła : najpierw poczekałam aż będzie tego trochę więcej ( jakieś 10
          dni ), potem wieczorem, godzinę przed kąpielą posmarowałam całą głowę świeżym
          masłem ( po gozdinie straszny jest smród ! ), przedsamą kąpielą wyczesałam
          wsztsko szczoteczką do zębów... To było pierwsze i ostatnie doświadczenie z
          ciemienuchą. Polecam.
    • jusia9 Re: ciemieniucha??? 15.09.05, 22:02
      Dzięki za radę.Mam nadzieję że to nie skaza białkowa i że się szybko uporam z
      tym problemem.
      • jolanda17 Re: ciemieniucha??? 15.09.05, 22:05
        skaza to nie koniec świata, mój starszy syn miał i z niej wyrósł, młodszy ma,
        ale juz mu łagodnieje, bo na poczatku było nieciekawie, to z wiekiem mija
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka