10.10.05, 22:28
Cześć Dziewczyny!

Proszę o poradę w takiej kwestii. Planujemy kupić Bąblowi (10 miesięcy)
pierwsze "prawdziwe" buciki. Bo takie kapciowate, czy sandałki to się nie
liczą. I teraz zastanawiam się, jak szybko takiemu maluchowi rośnie nóżka. Czy
warto w tej chwili kupić nieco za duże tak, żeby pochodził jeszcze na wiosnę
(chodzi o takie półbuciki jesienno- wiosenne), czy też nie ma sensu, bo noga
szybko urośnie. Jakie macie w tej kwestii doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: buciki 10.10.05, 22:30
      W za dużych się będzie przewracać. Ja kupuję w sam raz.
    • aglamama Re: buciki 11.10.05, 11:22
      Ja myślę, ze nie ma co kupić dziecku zbyt duzych butów, bo przecież szkrab
      dopiero uczy sie chodzić. W zbyt dużych butach będzie mu sie źle chodziło.
      Dzieciom kupuje sie buciki tylko o centymetr większe, żeby ich nic nie gniotło.
    • toja9 a kiedy buciki? 11.10.05, 11:51
      moja córka ma 8 m-cy.Stoi i porusza się wzdłóż mebli- na razie w skarpetach. Na
      zewnętrzne buty to na pewno jeszcze za wcześnie. Ale na takie po domu?
      Jak myślicie?
      Pozdrawiam
      • kirania Re: a kiedy buciki? 11.10.05, 12:19
        hej.jesli chodzi, to kup but tylko o rozmiar wiekszy.but musi byc wiekszy ale
        nie moze byc za duzy.absolutni enie kupuj butow takich ktor ebeda ci mialy
        sluzyc na wiosne!!musialabys kupi co 4 rozmiary wiekszesmilea bucik powinien byc
        tylko rozmiar za duzy.i nawet lepiej jesli jest jest ciut z aduzy bo noga
        malcowi "chodzi" w buciku.natomisat jesli nie chodzi jeszcze to but nie jest
        potrzebny.pozdrawiam
        • kirania do toja9 :) 11.10.05, 12:23
          heloo.jeszcze raz ja.jesli masz w domu wykladzine mieciutka najlepiej jak
          maluch bedzi echodzil bez butow.stopka sie wtedy gimnastykuje i maluch wyczowa
          podloze i uczy sie chodzic.,jesli masz parkiety polecamu buciki(kapcie)
          befado.sa miekkie .i najwaznijesze zaby mialy podeszwe elastycznasmilemamnadziejej
          ze pomoglam.pozdr
    • anias9 Re: buciki 11.10.05, 12:33
      Ja też jestem teraz na etapie kupowania butków dla synka (10 m-cy). Maluch
      jeszcze nie chodzi,a ale jeździ w wózeczku bez okrycia na nózki,a na dniach
      napewno zrobi się chłodniej, więc buciki będą potrzebne. Narazie planujemy
      kupić takie nie za drogie, ale ciepłe i wygodne, na okres ok 2 m-cy (może na
      Allegro, tam można dostać fajne i niedrogie,oczywiście "nówki"!!!).Myślę, że za
      ten czas synek nauczy sie chodzić i wtedy kupimy mu butki "z prawdziwego
      zdarzenia". A na wiosnę kolejne.. Dzieciakom szybko rosna stóki,więc niestety
      często trzeba kupować nowe obuwiesmile)))A po domu "chodzi" w
      skarpetkach "antypoślizgowych"wink))
    • alojw Re: buciki 11.10.05, 16:02
      Byliśmy parę dni temu na wizycie kontrolnej u neurologa i pani doktor przy
      okazji poinstruowała nas jakie buciki kupić dziecku do nauki chodzenia (jak już
      oczywiście zacznie stawiać pierwsze kroki). Buty mają być o 1 centymetr wieksze
      niż stopa. Najlepiej odrysować stópkę na kartce papieru i wtedy zmierzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka