pantera80 11.10.05, 12:49 Jak czesto sterylizujecie butelki i smoczki z ktorych karmicie dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoszyn Re: sterylizacja butelek 11.10.05, 13:04 Ja je wygotowałam (przez kilka minut) tylko raz - przed pierwszym użyciem. Teraz po użyciu myje je dokładnie plynem do mycia naczyń i szczotką a nastepnie zalewam wrzątkiem (nalewam wrzątek do środka, wkladam smoczek "do góry nogam" i nalewam jeszcze do niego wodę) i zostawiam na kilka minut. Nie gotuje ich już. Jak dotąd moje dziecko jest całkiem zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bea70 Re: sterylizacja butelek 11.10.05, 13:27 Moja córa ma 4.5 miesiąca, mam 4 butelki do mleka i 2 do herbatki, po każdym użyciu myję ciepłą wodą i czasem z płynem, płuczę i odstawiam, jak się uzbierają wszystkie 4 to wygotowuję po 2 w garnku, razem ze smoczkami i nakt=rętkami, ale zastanawiam się czy to nie przesada... Przecież tylko ona z nich pije i chyba poprzestanę na myciu... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: sterylizacja butelek 11.10.05, 13:34 Nie sterylizowałam nigdy. Moje dziecko kolonizuje się bakteriami domowymi Nie dajmy się zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: sterylizacja butelek 11.10.05, 14:08 Przestałam sparzać butelki jak Jagusia skończyła 6 mies.Teraz tylko myję. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera80 Re: sterylizacja butelek 11.10.05, 14:17 Kazdy mowi inaczej.Ciezko cos wybrac.Chyba bede myla plynem po kazdym uzyciu a wygotuje dwa razy w tygodniu.Pozd Odpowiedz Link Zgłoś