Dodaj do ulubionych

Infacol-problem z dawkowaniem-kolka

13.10.05, 21:49
Dziewczyny,mam maly problem.Kupilismy infacol bo Maya(3tyg) od paru dni w
ogole nie spi w dzien tylko krzyczy i prezy sie w zasadzie po kazdym
karmieniu
jest taka jazda. bledne kolo bo uspokaja ja tylko cyc,a po cycu ma
gazy i meczy sie robiac kupke.Wiec mam infacol bo koperek nie pomagal,podalam
przed karmieniem,ale ze karmie na zadanie to mam pytanie-czy podawac zawsze
bez wzgledu na to kiedy bylo ostatnie?Na ulotce nie ma sprecyzowanego
czasu.No i kiedy mam sie spodziewac jakiejs reakcji?Jestem juz nieprzytomna
ze zmeczenia,caly dzien sama,dopiero wieczorem tatus przejmuje mloda-no ale
wtedy to ona tez pada ze zmeczenia i nie ma takiej jazdy,na nowo zaczyna gdy
tatus juz spi...Probowalam uspokajac ja suszarka do wlosow,szumiacym
radiem,kapiela,ciepla pieluszka,masazem,gripe water(ale rzygala po
niej),herbatka koperkowa.Jak macie jakies inne pomysly to
prosze...Pozdrawiam,Malina
Obserwuj wątek
    • joluch Re: Infacol-problem z dawkowaniem-kolka 13.10.05, 21:54
      generalnie powinno sie podawac do 8 x/dobe czyli co 3 godziny, ale jesli nie
      przynosi efektu mozesz podac podwojna dawke , infacol to jest ta sama substancja
      co slawetne kropelki z Niemiec ale tajemnica ich skutecznosci polega na tym ze
      zalecaja podanie 2x wiekszej dawki niz naszego infacolu, mozesz to zrobic
      bezpiecznie bo infacol nie wchlania sie z przewodu pokarmowego (wiem z
      doswiadczenia, przerobilam ten temat) u mnie pomagalo jak kladlam sie z malym na
      brzuchu tzn ja na plecach a on na brzuszku na moim brzuchu, troche chaotycznie
      napisalam ale jak bedziesz miala pytania to polecam sie walczylismy z kolkami
      kilka miesiecy
    • annieska Re: Infacol-problem z dawkowaniem-kolka 13.10.05, 22:07

Ja podawłam przed każdym karmieniem, ale karmienie było mniej więcej co 3
      godziny. do tego Gripe Water 3 razy dziennie po jedzeniu i obowiążkowa butelka
      Browna. U mnie dopiero połączenie tych trzech elemntów pomogło. Oczywiście
      suszarka w stanach największego kryzysu. Nawet ją nagrłam i ten dzwięk już
      mojego synka uspokajał. Teraz ma 6 miesięcy. o kolce dawno zapomniałam, ale są
      ząbki. Kładz tez duzo na brzuchu. Powodzenia
      • agrest9 Re: Infacol-problem z dawkowaniem-kolka 13.10.05, 22:32
        dla takiego maluszka przed jedzeniem do buzi dwie krople należy wkroplić.
        • algadak Re: Infacol-problem z dawkowaniem-kolka 14.10.05, 10:48
          ja ze względu na kolki przestałam karmic piersią |( i tak mleka było tyle co
          kot napłakał) przeszliśmy na mleko zapobiegające kolkom bebilon ph. 5.7
          przeszło po pierwszym dniu! i tak już zostało teraz mała ma 8 miesięcy ale co
          się wtedy napłakała a my ją nanosiliśmy to tylko bolesne wspomnienie
        • nalle_marta Re: Infacol-problem z dawkowaniem-kolka 14.10.05, 10:59
          Ale to nie Esputicon! Infacol podaje się w mililitrach dołączonym podajnikiem a
          nie w kroplach. Ja dawałam przed każdym karmieniem, a mała potrafiła jeść co
          1,5h. Jak tylko próbowałam odstawić Infacol - wracał koszmar.
          Podawałam Infacol przez 3 m-ce, potem kolki skończyły się jak ręką odjął smile
          • malina.majka Re: Infacol-problem z dawkowaniem-kolka 14.10.05, 13:32
            dzieki,dziewczyny,pierwsza noc za nami,mozna powiedziec ze sie wyspalamsmile
            Mysle,ze infacol dziala,Maya dostala 3 dawki od 18:30 do polnocy a potem na
            nocnym karmieniu o 3:50 i dzis 3 razy-o 7,9:30 i 11:40.Zasypiala przy suszarce
            albo szumiacym radiu,w nocy przy karmieniu.Nie chce zapeszac,ale czuje ze
            infacol to byl dobry zakup.Jeszcze czasem pomarudzi i powygina sie z grymasem
            na twarzy,ale wczoraj o tej godzinie darla sie wnieboglosy.Uff,mam czas dla
            siebiesmilePozdrawiam!
            • nalle_marta Re: Infacol-problem z dawkowaniem-kolka 14.10.05, 21:04
              Trzymam kciuki! U nas Infacol okazał się super sprawą - raz mnie "podkusiło" i
              chciałam coś tańszego w aptece - aż szkoda dziecka jak sobie przypomnę... Także
              bez stresu dawaj maluszkowi przed każdym posiłkiem i zobaczysz, że dziecko
              będzie jeść i spać spokojnie. Czasem i tak będzie się chwilę prężyć - to
              normalne, ale już nie będziecie mieli kilkugodzinnych "sesji". A najważniejsze -
              Majka będzie miała szczęśliwszą mamę smile
    • pdj Re: Infacol-problem z dawkowaniem-kolka 14.10.05, 20:37
      NA MOJA CORECZKE NIE DZIALAL INFACOL. DAWALAM JEJ GRIPE WATER I SAB SIMPLEX. I
      TO PODZIALALO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka