Dodaj do ulubionych

Pieluchowe dylematy

06.12.05, 08:20
Ja raczej nie zastosuje się do tych wskazówek. Wole przewijać maluszka kiedy
ma MOKRO. W zasiusianej pieluszcze przecież mogą się rozwijać bakterie.
Pieluszki po zasiusianiu dalej wydają się mokre - na pewno nie zatrzymują
CAŁEJ wigoci zdala od pupci dziecka. Troszkę jestem też w szoku że małego
człowieka można przetrzymać w nocy z "solidnym ładunkiem" - dzięki
kremikowi... Czy można kremikiem ochronić srom dziewczynki przed dostaniem
się kału. Ta metoda przewijaina przypomina mi troszkę karmienie co 3 godziny
z zegrkiem w ręku.
Obserwuj wątek
    • hodos Re: Pieluchowe dylematy 03.11.06, 19:26
      ja przewijam małą jak tylko coś zrobi a często jest to sporo siuśków, a mocz
      nawet w najlepszej pieluszce paruje i podrażnia..
      a jak jest kupa to zmiana nocna tym bardziej, bo jak jest mega kupa to nawet
      najlepszy pampers tego nie utrzyma i żadne falbanki; piszę z doświadczenia
    • belisima1979 Re: Pieluchowe dylematy 02.01.07, 22:54
      Moja Olivia nigdy nie robi kupki na spiaco,wiec nie ma problemu z budzeniem w
      nocy. Sama sie budzi,nasapie sie,zrobi i nigdy by nie zasnela z powrotem,dopoki
      jej nie przewine. Poza nie wyobrazam sobie ze moglabym ja zostawic z kupka.

Pozdrawiam i zapraszam:foto.onet.pl/2xb5m
    • lacido Re: Pieluchowe dylematy 02.01.07, 23:12
      czytałam różne wypowiedzi co do nie zmieniania pieluch w nocy i nie natknęłam
      się na taką z której by wynikało żę mamy nie przebierają dziecja jak w nocy
      zrobi kupe
      • shady27 Re: Pieluchowe dylematy 02.01.07, 23:17
        ja nie przewijalam,nie moja wina, ze dziecko spiac 10 godzin zrobilo kupe w srodku snu wink rano budzil sie ja go przewijalam i po sprawie. Sa takie dzieci, ktore nie dadza o sobie zapomniec jak maja ladunek w pieluszce
    • shady27 co do przewijania w nocy 02.01.07, 23:14
      to ja od kiedy moj synek zaczal przesypiac noce (po 6 tygodniu zycia) ani razu nie zmienilam mu w nocy pieluchy, fakt, ze z rana po obudzeniu pielucha wazyla tone, ale nigdy nie byla mokra a synek nigdy nie mial odparzen. Trzeba wybrac pieluchy takie, ktore sa bardzo pojemne.AAAa i jeszcze jedno, nie smaruje ani nie smarowalam pupki niczym, jedynie sypalam talkiem w pachwinach w lato, bo faktycznie obcieraly sie tu i owdzie
    • ekomama Pieluchowe dylematy 12.04.07, 15:13
      Istnieje alternatywa w postaci nowoczesnych pieluch wielorazowego użytku do
      prania. Więcej na ekodzieciak.pl pod haslem pileuchy ekologiczne
    • monikaa13 Re: Pieluchowe dylematy 12.04.07, 15:25
      w dzien przebieram przed kazdym karmieniem, czyli 4 razy, no chyba ze kupka
      wtedy wiadomo, w nocy nie, po kapieli zakladam pieluszke ktora sciagam dopiero
      rano, no chyba ze kupka to wiadomo, ale juz nie pamietam kiedy by zrobila w
      nocy kupke, wiec mam spokoj,
      rano pieluszka wazy chyba z kilogram, ale nie wyobrazam sobioe budzic dziecka w
      nocy by je przebrac
      • qivy Re: Pieluchowe dylematy 12.04.07, 19:39
        Nia mam dylematow - moj maly budzi sie do karmienia co 3 godzinki i prawie
        zawsze przy karmieniu robi kupke- wiec nakarmie - przebiore i do spania smilesmile A
        jesli jakims cudem nie zrobi kupki, to i tak zmieniam mu pieluche po kazdym
        karmieniu - bo jest mocno przesikana - ale ponoc chlopcy sikaja wiecej smile
    • agnen Pieluchowe dylematy 23.01.08, 14:45
      Są jeszcze pieluchy formowane wielorazowe (baardzo pojemne), Pieluchy
      jednorazowe celulozowe, niewybielane chlorem. Więc nie tylko tetra i pampersy...
    • waniliowy_budyn Re: Pieluchowe dylematy 23.01.08, 15:47
      Przewijam jak coś zrobi. W nocy nie zaśnie z pełną pieluchą, więc
      muszę, ale wstaje tylko raz do jedzenia i wtedy najczęściej się jej
      zdarza, a często wcale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka