Dodaj do ulubionych

od kiedy lezaczek?

05.01.06, 13:33
Od jakiego wieku można kłaść dziecko na leżaczku? Córka ma miesiąc i posiaduje
czasem w foteliku-nosidełku. Warto kupować leżaczek w takim razie?
Obserwuj wątek
    • monidelko Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 13:36
      Ja swoją od początku kładłam w takim foteliku-nosidełku samochodowym i w ten
      sposób przemieszczałyśmy sie po domu, nie kupowałam specjalnego leżacza bo po
      co dublować sprzęty ( a i gdzie je trzymać wink)). U nas taka metoda się
      sprawdziła.
    • lamborgini1 Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 13:41
      Ja tez klade moja coreczke od poczatku na lezaczek.Jesli ma regulacje
      oparcia,to rozloz go jak najbardziej plasko i dzidzius bedzie lezal prawie tak
      jak w lozeczku.Pozdrawiam!

PS.Na tym,ktory my mamy jest napisane,ze od urodzenia.
      • agakapalka Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 14:00
        my kupiliśmy leżaczek jak Zuzia miała 3 tyg, zaraz po chrzcinach. I od poczatku
        w nim leżała, zmienialismy tylko położenie oparcia. Teraz ma 4,5 m-ca i
        uwielbia sie bujać w lezaczku. Nie polecam fotelików samochodowych -tam dziecko
        ma mało miejsca i jest zmuszone do przebywania w jednej pozycji. My fotelika
        uzywamy tylko do jazdy autem. Spytajcie lekarza, a powie Wam to samo.
        Pozdrawiam
        Aga
        • monidelko Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 14:15
          agakapalka napisała:

> Teraz ma 4,5 m-ca i
          > uwielbia sie bujać w lezaczku. Nie polecam fotelików samochodowych -tam
          dziecko
          >
          > ma mało miejsca i jest zmuszone do przebywania w jednej pozycji. >
          Wszystko zależy od modelu, nasz był taki że bujać się w nim też dziecko mogło,
          a co do ciasności - po wyjęciu wkładki dla noworodka w miarę wzrostu dziecka i
          miejsce się powiekszyło, mała siedziała w nim praktycznie do dziewiątego
          miesiąca, kiedy to już sama dobrze siedziała i nie była skrępowana lub jakoś w
          przedziwny sposób unieruchomiona, można było go ustawić tak że był bardzo
          stabilny a przy większym dziecku, bardziej ruchliwym jest to bardzo ważne, moja
          sąsiadka zrezygnowała z leżaczka już w szóstym miesiącu bo mimo regulacji
          oparcia i pasów był 'za lekki' podskakujące w nim dziecko powodowało jego
          przesówanie po podłodze sad Wszystko więc zależy od tego jak dana rzecz sprawuje
          się w praktyce, ja po tym jak widziałam córke sąsiadki w akcji w życiu nie
          kupiłabym leżaczka - ale to moje zdanie wink))
          • monidelko Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 14:21
            A i jeszcze jedno - w foteliku można ustawić pasy tak że dziecko jest zmuszone
            do siedzenia w jednej pozycji to fakt ale robiliśmy to tylko podczas jazdy
            samochodem, w domu zawsze miała więcej luzu i żaden lekarz nie kwestionował
            tego wink A model fotelika wcale nie najnowszy.
            www.idziecko.fora.pl.
    • annaparzonka Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 14:04
      My kupiliśmy fotelik nosidło 0+ czyli od 0 do 13 kg mała poprostu uwielbia w
      nim siedzieć, nawet porószając nozkami sama nauczyła sie w nim chuśtac używamy
      go do tej pory a Karolka ma już prawie 10 miesięcy. Pozdrawiam
      • agam26 Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 16:43
        myślę ze 2m . moja dostała leżaczek FP jak miała 4m i jest trochę mały. no ale
        ona jest dużasmile
    • magdziaxyz Re: od kiedy lezaczek? 07.01.06, 12:22
      przez 2 pierwsze m-ce jako leżaczka używaŁam fotelika samochodowego, później
      kupiŁam typowy leżaczek-bujaczek i teraz wiem że nie byŁo warto.
      Moje dziecko wygodniej czuje się siedząc w foteliku.
      Jedyną zaletą leżaczka jest to że jest lżejszy w przenoszeniu i używając go
      fotelik można "na staŁe" umocować w samochodzie.
    • bebe73 Re: od kiedy lezaczek? 07.01.06, 15:55
      Na początku też próbowałam Małą sadzac do fotelika samochodowego w domu, ale
      niestety nie za bardzo jej się to podobało(darła się w niebogłosy). Kupiliśmy
      więc leżaczek (Mała ma 11 tygodni) i się sprawdza, chce w nim leżec. Fotelik
      akceptuje tylko w samochodzie.
    • karolcia86 Re: od kiedy lezaczek? 07.01.06, 20:28
      Mój w foteliku samochodowym się pocił, bo tam pod spodem jest styropian. Do
      domu lepszy taki zwykły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka