moniszek1 05.01.06, 13:33 Od jakiego wieku można kłaść dziecko na leżaczku? Córka ma miesiąc i posiaduje czasem w foteliku-nosidełku. Warto kupować leżaczek w takim razie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monidelko Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 13:36 Ja swoją od początku kładłam w takim foteliku-nosidełku samochodowym i w ten sposób przemieszczałyśmy sie po domu, nie kupowałam specjalnego leżacza bo po co dublować sprzęty ( a i gdzie je trzymać )). U nas taka metoda się sprawdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
lamborgini1 Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 13:41 Ja tez klade moja coreczke od poczatku na lezaczek.Jesli ma regulacje oparcia,to rozloz go jak najbardziej plasko i dzidzius bedzie lezal prawie tak jak w lozeczku.Pozdrawiam! PS.Na tym,ktory my mamy jest napisane,ze od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
agakapalka Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 14:00 my kupiliśmy leżaczek jak Zuzia miała 3 tyg, zaraz po chrzcinach. I od poczatku w nim leżała, zmienialismy tylko położenie oparcia. Teraz ma 4,5 m-ca i uwielbia sie bujać w lezaczku. Nie polecam fotelików samochodowych -tam dziecko ma mało miejsca i jest zmuszone do przebywania w jednej pozycji. My fotelika uzywamy tylko do jazdy autem. Spytajcie lekarza, a powie Wam to samo. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
monidelko Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 14:15 agakapalka napisała: > Teraz ma 4,5 m-ca i > uwielbia sie bujać w lezaczku. Nie polecam fotelików samochodowych -tam dziecko > > ma mało miejsca i jest zmuszone do przebywania w jednej pozycji. > Wszystko zależy od modelu, nasz był taki że bujać się w nim też dziecko mogło, a co do ciasności - po wyjęciu wkładki dla noworodka w miarę wzrostu dziecka i miejsce się powiekszyło, mała siedziała w nim praktycznie do dziewiątego miesiąca, kiedy to już sama dobrze siedziała i nie była skrępowana lub jakoś w przedziwny sposób unieruchomiona, można było go ustawić tak że był bardzo stabilny a przy większym dziecku, bardziej ruchliwym jest to bardzo ważne, moja sąsiadka zrezygnowała z leżaczka już w szóstym miesiącu bo mimo regulacji oparcia i pasów był 'za lekki' podskakujące w nim dziecko powodowało jego przesówanie po podłodze Wszystko więc zależy od tego jak dana rzecz sprawuje się w praktyce, ja po tym jak widziałam córke sąsiadki w akcji w życiu nie kupiłabym leżaczka - ale to moje zdanie )) Odpowiedz Link Zgłoś
monidelko Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 14:21 A i jeszcze jedno - w foteliku można ustawić pasy tak że dziecko jest zmuszone do siedzenia w jednej pozycji to fakt ale robiliśmy to tylko podczas jazdy samochodem, w domu zawsze miała więcej luzu i żaden lekarz nie kwestionował tego A model fotelika wcale nie najnowszy. www.idziecko.fora.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 14:04 My kupiliśmy fotelik nosidło 0+ czyli od 0 do 13 kg mała poprostu uwielbia w nim siedzieć, nawet porószając nozkami sama nauczyła sie w nim chuśtac używamy go do tej pory a Karolka ma już prawie 10 miesięcy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agam26 Re: od kiedy lezaczek? 05.01.06, 16:43 myślę ze 2m . moja dostała leżaczek FP jak miała 4m i jest trochę mały. no ale ona jest duża Odpowiedz Link Zgłoś
magdziaxyz Re: od kiedy lezaczek? 07.01.06, 12:22 przez 2 pierwsze m-ce jako leżaczka używaŁam fotelika samochodowego, później kupiŁam typowy leżaczek-bujaczek i teraz wiem że nie byŁo warto. Moje dziecko wygodniej czuje się siedząc w foteliku. Jedyną zaletą leżaczka jest to że jest lżejszy w przenoszeniu i używając go fotelik można "na staŁe" umocować w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: od kiedy lezaczek? 07.01.06, 15:55 Na początku też próbowałam Małą sadzac do fotelika samochodowego w domu, ale niestety nie za bardzo jej się to podobało(darła się w niebogłosy). Kupiliśmy więc leżaczek (Mała ma 11 tygodni) i się sprawdza, chce w nim leżec. Fotelik akceptuje tylko w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: od kiedy lezaczek? 07.01.06, 20:28 Mój w foteliku samochodowym się pocił, bo tam pod spodem jest styropian. Do domu lepszy taki zwykły. Odpowiedz Link Zgłoś