08.01.06, 16:36
Czy dajacie pieluszke na przewijak podczas przewijania? moja tesciowa za
kazdym razem mowi ze jest zimny a wg mnie nie ma takiej potrzeby. Jak to jest
u was?
Obserwuj wątek
    • driadea Re: przewijak 08.01.06, 16:39
      Zawsze dawałam pieluszkę flanelową. Jak przewijak po dwóch latach się rozleciał
      (w sensie cerata na nim), kupiłam frotkowy pokrowiec - super sprawa. Nie
      kładłam młodej na ceracie, nawet jesli nie byłaby zimna, przyjemna raczej nie
      jest. No ale to już kwestia indywidualna, pewnie wiele mam niczego nie kładło i
      było ok smile
      Pozdrawiam.
    • anulla1 Re: przewijak 08.01.06, 16:42
      Ja nie daje pieluchy na początku dawałam, ale prawie za każdym razem musiałam,
      ja potem wyrzucać do prania bo Małgonia jak zdejmę piluche bardzo czesto
      dosikuje jeszcze.
      Natomiast często przecieram go spirytusem- bo zdarza jej sie na niego zrobić
      kupkę miedzy zmianą pieluch. Myśle ze to ż eprzewiak jest źmny jej pnie
      przeszkadza- zwłaszcza ze to jej ulubione miejsce w całym domu- czesto jak ja
      biorę na ręce z tego przewijaka złości się, bo woli na nim leżeć.
      Ania
    • christych Re: przewijak 08.01.06, 16:45
      Ja kładę zazwyczaj kocyk albo tetrówkę- co mam pod ręką. Myślę,że leżenie na
      ceracie nie należy do przyjemnych.
      • mart44 Re: przewijak 08.01.06, 16:52
        Kładę pieluszkę flanelową - jest milutka w dotyku, a jak się coś zdarzy to łatwo
        zatrzeć śladywink.
    • dosiamamafilipa Re: przewijak 08.01.06, 17:25
      ja tez klade pieluszke flanelowa lub jakas poszeweczke na kolderke bo to chyba
      zadna przyjemnosc taka wilgotna pupcie polozyc na ceracie a potem odrywac
      posladeczki od tego, przypomina mi to apele z podstawowki gdzie dziewczynki
      byly w krotkich spodniczkach siedzialy na skajowych krzeslach i co jedna
      wstawala to byo plask plask odrywanych spocownych posladkow od ceraty czy skaju
      pzdr.
      dorota
      • agikom Re: przewijak 08.01.06, 17:29
        ja tez kłade tetrową pieluszkę ale za kazdym razem pod koniec przewijania ją ze złością sciagam, bo maluch wierci sie kopie i w rezultacie pielucha nam sie sciaga i nie moge ladnie zapiąc pampersa ani równo zapieluszkowac ani nałozyc szybko spioszków.
    • zona_mi Re: przewijak 08.01.06, 17:38
      Nic nie kładę - mam ceratę, która jest miła w dotyku i nie zimna.
    • biba23 Re: przewijak 08.01.06, 18:04
      hej
      my kładziemy na przewijak ręcznik a na to pieluszkę flanelową ale to dlatego że
      synek tak lubi i nie wiem czy mu zimno było ale jak nie było tego ręcznika to
      płakał. Ale to chyba zależy od dziecka, więc jak Twojemu dziecku nie przeszkadza
      to nie musisz.
      pzdr
    • monika701 Re: przewijak 08.01.06, 18:16
      Klade pieluszke bo sama tez nie chcialabym lezec na zimnej ceracie i przylepiac
      sobie do niej mokra pupe smile
      • luna333 Re: przewijak 08.01.06, 19:07
        nie kłade ale zanim go rozbiore to on chwilke sobie lezy wiec sie cerata ogrzewa. Nie uzywam chusteczek jednorazowych tylko przemywam mu pupę wacikiem zwilzonym w cieplej wodzie zatem pół przwijaka plywa i gdybym cokolwiek podłozyła to byłoby to brudne smile maly uwielbia lezenie na przewijaku i zmiany pieluszki więc po co mam cos zmieniać?
        na samym poczatku podkładałam tetrówke ale po kazdym przewijaniu lądowała do prania wiec dziennie miałam całą stertę prania.
        sory za braki w pl
    • b.bujak Re: przewijak 08.01.06, 21:42
      ja klade na przewijak jednorazowe podklady higieniczne, ktore po zabrudzeniu
      wyrzucam, wiec nie piore i nie dezynfekuje
      • mmala6 Re: przewijak 08.01.06, 21:48
        kladlam recznik ale tylko jak Mateusz byl noworodkiem a byla to sroga zima.Potem
        nigdy nic.Jak sie cos "wymsknie", to wycieram chusteczka do pupy i po
        sprawie.Pare razy umylam woda i mydlem w wannie ale juz nie pamietam kiedy.
        Po co dezynfekowac spirytusem? a pupe tez dyzenfekujcie jak dziecko zrobi kupke?
        Ja Ty uwazasz, ze nic nie trzeba, to nie kladzwink
    • inessa7 Re: przewijak 08.01.06, 21:57
      Ja klade caly czas rozek, swietnie sie do tego nadaje, pod pupe dodatkowo
      recznik papierowy ale tylko wtedy gdy mamy awarie wink.
      Nie wyobrazam sobie nic nie podkladac... brrrr...
      • angelka Re: przewijak 08.01.06, 23:14
        ja mam frotkowy pokrowiec, pozdr ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka