mglisty_poranek 08.01.06, 16:36 Czy dajacie pieluszke na przewijak podczas przewijania? moja tesciowa za kazdym razem mowi ze jest zimny a wg mnie nie ma takiej potrzeby. Jak to jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: przewijak 08.01.06, 16:39 Zawsze dawałam pieluszkę flanelową. Jak przewijak po dwóch latach się rozleciał (w sensie cerata na nim), kupiłam frotkowy pokrowiec - super sprawa. Nie kładłam młodej na ceracie, nawet jesli nie byłaby zimna, przyjemna raczej nie jest. No ale to już kwestia indywidualna, pewnie wiele mam niczego nie kładło i było ok Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: przewijak 08.01.06, 16:42 Ja nie daje pieluchy na początku dawałam, ale prawie za każdym razem musiałam, ja potem wyrzucać do prania bo Małgonia jak zdejmę piluche bardzo czesto dosikuje jeszcze. Natomiast często przecieram go spirytusem- bo zdarza jej sie na niego zrobić kupkę miedzy zmianą pieluch. Myśle ze to ż eprzewiak jest źmny jej pnie przeszkadza- zwłaszcza ze to jej ulubione miejsce w całym domu- czesto jak ja biorę na ręce z tego przewijaka złości się, bo woli na nim leżeć. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
christych Re: przewijak 08.01.06, 16:45 Ja kładę zazwyczaj kocyk albo tetrówkę- co mam pod ręką. Myślę,że leżenie na ceracie nie należy do przyjemnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mart44 Re: przewijak 08.01.06, 16:52 Kładę pieluszkę flanelową - jest milutka w dotyku, a jak się coś zdarzy to łatwo zatrzeć ślady. Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: przewijak 08.01.06, 17:25 ja tez klade pieluszke flanelowa lub jakas poszeweczke na kolderke bo to chyba zadna przyjemnosc taka wilgotna pupcie polozyc na ceracie a potem odrywac posladeczki od tego, przypomina mi to apele z podstawowki gdzie dziewczynki byly w krotkich spodniczkach siedzialy na skajowych krzeslach i co jedna wstawala to byo plask plask odrywanych spocownych posladkow od ceraty czy skaju pzdr. dorota Odpowiedz Link Zgłoś
agikom Re: przewijak 08.01.06, 17:29 ja tez kłade tetrową pieluszkę ale za kazdym razem pod koniec przewijania ją ze złością sciagam, bo maluch wierci sie kopie i w rezultacie pielucha nam sie sciaga i nie moge ladnie zapiąc pampersa ani równo zapieluszkowac ani nałozyc szybko spioszków. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: przewijak 08.01.06, 17:38 Nic nie kładę - mam ceratę, która jest miła w dotyku i nie zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
biba23 Re: przewijak 08.01.06, 18:04 hej my kładziemy na przewijak ręcznik a na to pieluszkę flanelową ale to dlatego że synek tak lubi i nie wiem czy mu zimno było ale jak nie było tego ręcznika to płakał. Ale to chyba zależy od dziecka, więc jak Twojemu dziecku nie przeszkadza to nie musisz. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
monika701 Re: przewijak 08.01.06, 18:16 Klade pieluszke bo sama tez nie chcialabym lezec na zimnej ceracie i przylepiac sobie do niej mokra pupe Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: przewijak 08.01.06, 19:07 nie kłade ale zanim go rozbiore to on chwilke sobie lezy wiec sie cerata ogrzewa. Nie uzywam chusteczek jednorazowych tylko przemywam mu pupę wacikiem zwilzonym w cieplej wodzie zatem pół przwijaka plywa i gdybym cokolwiek podłozyła to byłoby to brudne maly uwielbia lezenie na przewijaku i zmiany pieluszki więc po co mam cos zmieniać? na samym poczatku podkładałam tetrówke ale po kazdym przewijaniu lądowała do prania wiec dziennie miałam całą stertę prania. sory za braki w pl Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: przewijak 08.01.06, 21:42 ja klade na przewijak jednorazowe podklady higieniczne, ktore po zabrudzeniu wyrzucam, wiec nie piore i nie dezynfekuje Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: przewijak 08.01.06, 21:48 kladlam recznik ale tylko jak Mateusz byl noworodkiem a byla to sroga zima.Potem nigdy nic.Jak sie cos "wymsknie", to wycieram chusteczka do pupy i po sprawie.Pare razy umylam woda i mydlem w wannie ale juz nie pamietam kiedy. Po co dezynfekowac spirytusem? a pupe tez dyzenfekujcie jak dziecko zrobi kupke? Ja Ty uwazasz, ze nic nie trzeba, to nie kladz Odpowiedz Link Zgłoś
inessa7 Re: przewijak 08.01.06, 21:57 Ja klade caly czas rozek, swietnie sie do tego nadaje, pod pupe dodatkowo recznik papierowy ale tylko wtedy gdy mamy awarie . Nie wyobrazam sobie nic nie podkladac... brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś