nicor 09.01.06, 20:49 Mam pytanie mojemu synkowi nie odbija się po jedzeniu nawet jeśli go na rękach. Czy to jest normalne .Martwię się aby potem nie zachłysną się w nocy. Jak temu zaradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: ODBIJANIE 09.01.06, 20:52 Mojej córce (karmiona piersią) też się nigdy nie odbijało (do czasu aż wprowadziłam nowe pokarmy). Nigdy nie ulewała, nie rzygała, nie miała kolek ani innych problemów, a pediatra powiedziała, że skoro nie odbija, to świadczy tylko o tym, że ssąc nie łyka powietrza. Młoda ma już ponad 2 lata i nadal rzadko beka Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
voga Re: ODBIJANIE 09.01.06, 21:46 moja mloda tez nie odbijala, ale powietrze łykala. tez balam sie ze moze sie zachlysnąc. zmienilam technikę z tej noszenia na ramieniu na: trzymalam ja przed soba plackami i glówka opierala sie na piersi, jedna ręką podtrzymywalam ja miedzy nogami a drugą trzymalam za brzuszek ewentualnie asekurowalam glówke. w ten sposób zawsze jej sie odbilo i i widoki miala niezle do podziwiania. Ale moze twoj dzidzius nalezy wlasnie do tej nielicznej grupy dzieci krórym sie nie odbija. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś