thom 12.01.06, 11:00 mój synek jak sie urodził miał 52cm i ważył 2850g teraz po 6 tygodniach ma 60 cm i waży 5300g czy to nie za szybko? jakie witaminy podaje się dziecku w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: Problem ????? POMOCY jaka jest norma? 12.01.06, 11:08 rzeczywiscie dosc szybki przyrost - sprawdz w siatce centylowej, na ktorym byl centylu po urodzeniu, na ktorym jest teraz - nie powinno byc azbyt duzych przeskoków; a pediatra nic nie mowil na ten temat w czasie badania ? przy tak dynamicznym przyroście moż dziecku brakowac skladnikow odzywczych, moze tzreba mu wiecej witamin, moze nalezaloby zrobic morfologie krwi, bo moze miec niedobory żelaza - moim zdaniem, to trzeba wypytac pediatre, co o tym sadzi Odpowiedz Link Zgłoś
ania28.1 Re: Problem ????? POMOCY jaka jest norma? 12.01.06, 11:12 podaje sie tylko wit d3. A od czego sa lekarza? Najlepiej idz lub zadzwon. Ja jak urodzilam malego to przychodzila do mnie rowniez pielegniarka, o ktora wszystko pytalam Odpowiedz Link Zgłoś
gika_gkc Re: Problem ????? POMOCY jaka jest norma? 12.01.06, 11:11 wg mnie to zaden problem, dzieci na poczatku czesto tak duzo przybieraja na wadze; co do witamin to wg mnie nie podaje sie dziecku zadnych - nasza pediatra i wiele innych jakie znam, nie zaleca dziecku zadnych dodatkowych witamin; dziecko dostaje je z mlekiem - zarowno mamy jak i modyfikowanym - w istarczajacej ilosci Odpowiedz Link Zgłoś
magkan Re: Problem ????? POMOCY jaka jest norma? 12.01.06, 11:17 moja urodzila sie 2980 i przez pierwszy miesiąc przytyla 2 kg! z nastepnym juz tylko 0,5 kg. nie ma sie czy martwić. Odpowiedz Link Zgłoś