20.01.06, 21:35
Dużo tu o kropelkach Sab Simplex a my mamy przywiezione tez z Niemiec krople
Lefax, czy któraś z was też je może miała? a jeżeli tak to jakie są opinie?
Obserwuj wątek
    • tunia30 Re: Lefax 20.01.06, 22:41
      Ja miałam i Lefax i Sab Simplex z Niemiec. Ponoć są bardzo podobne, ale nasza
      położna środowiskowa kazała nam podawać właśnie Lefax (według niej jest lepszy,
      ale nie pamiętam dlaczego), więc Sab Simplex stoi w szafie nienaruszony smile
      Pozdrawiam
      Tunia
      • monia0000 Re: Lefax 20.01.06, 23:09
        A czy jesteś zadowolona z Lefax-u? widzisz jakieś rezultaty? i jak go podajesz?
        • tunia30 Re: Lefax 20.01.06, 23:52
          Podałam go tylko parę razy, bo w sumie okazało się, że synek nie miał jakotakich
          kolek. Już nie pamiętam dokładnie (bo to ponad rok temu), ale ściągałam kilka
          kropel mleka z piersi na łyżeczkę i dodawałam chyba dwie "pompki" zawiesiny
          (zgodnie z instrukcją - tam jest ile "pompek" na jaki wiek dziecka). Lefax ma
          dobry bananowy smak.
          Tunia
    • nikita251 Re: Lefax 21.01.06, 06:16
      Witam!
      Miałam Lefax i byłam z niego bardzo zadowolona!Rzeczywiście jest lepszy od Sab
      Simplex-u.
      Podawałam małej dwie pompki przed każdym posiłkiem.
      Problem zniknoł w krótkim czasie.
      Pozdrowionka!
      • mamuskap Re: Lefax 21.01.06, 09:57
        Lefax jest o.k. Na pewno lepszy od Eputiconu bądź espumisanu, na które mój syn
        nie reagował w ogóle!
        mamuskaP
    • gonia26 Re: Lefax 21.01.06, 10:40
      ja słyszałam, że sab simplex i lefax to to samo tylko ten pierwszy jest lżejszy
      i dlatego można podawać juz od 3tyg., a lefax od 3m-ca dopiero i dla dorosłych
      też. Sab Simplex podobno delikatniejszy dla słabiutkiego układu trawiennego
      maluszka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka