owies8 27.01.06, 14:12 nie wiem czy się ośmiesze tym pytaniem ale zapytam. Czy Wy drogiem Mamy karmicie swoje dzieci (7 miesięcy) łyżeczką jakąś specjalną czy może taką zwykłą? Proszę się nie śmiać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa Re: mam pytanie 27.01.06, 14:13 > Proszę się nie śmiać Przyrzekam że się nie śmiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: mam pytanie 27.01.06, 14:15 nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi... to do przemyślenia dla niektórych. a łyżeczka - moim zdaniem najlepsza z tworzywa - są teraz nawet takie które zmieniają kolor gdy temperatura jest za wysoka dla dziecka - bardzo przydatne to dla początkujących mam pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 jak miało 7 miesięcy 27.01.06, 14:21 to hmnnn chyba, to była plastikowa ale potem to już srebrną Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: jak miało 7 miesięcy 27.01.06, 14:32 Ja jak zwykle wyrodna . W sumie to co mi wpadlo w reke. Mial plastikowe i srebrna, ale jak wszystkie gdzies "wcielo", to uzywalam tez naszych. Poza tym plastikowe notorycznie lapal zebami, a srebrne lub nasze (platerowane) jakos go tego oduczyly . Odpowiedz Link Zgłoś
pl35 Re: mam pytanie 27.01.06, 14:35 Jak karmiłam piersią to wit D. podawałam plastikową łyżeczką AVENTU - jest dość wąska. Potem dostaliśmy przesyłkę z HIPPa i tam była łyżeczka ale okazała się zbyt szeroka - połowa jedzenia zostawała dookoła buzi. Teraz mamy 6miesięcy i kupiłam łyżeczki plastikowe canopola które też są dość wąskie ale nie tak jak Avent i troszkę głębsze. Nam pasują. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mary.tynia Re: mam pytanie 27.01.06, 14:39 lepiej z tworzywa, faktycznie te zmieniajace kolor pod wpływem ciepła są fajne. moja mała ma 17 miesiecy i nadal je łyżeczką z melaniny-choć oczywiście ze srebrnej też czasem korzystamy. Ale generalnie dziąsła maluszka są dość delikatne no i jeśli maluch zechce sam spróbować jeść to chyba bardziej miekka łyżeczka z tworzywa będzie lepsza-bo bezpieczniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter odpowiadam poważnie;) 27.01.06, 14:45 owies8 napisała: > nie wiem czy się ośmiesze tym pytaniem ale zapytam. > Czy Wy drogiem Mamy karmicie swoje dzieci (7 miesięcy) łyżeczką jakąś > specjalną czy może taką zwykłą? > Proszę się nie śmiać Mam taką różową plastikową dla maluchów, a zwykle i tak karmię Adę zwykłą bo ta dziecinna gdzieś się zapodziewa (czytaj: Olcia nią się bawi i zawsze gdzieś zawieruszy). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iskra14 Re: odpowiadam poważnie;) 27.01.06, 14:53 Miałam różne łyżeczki dla dzieci, a Misiek i tak chciał jeść zwykłą, taką jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
gepart_czester Re: mam pytanie 27.01.06, 17:44 Jak tylko zaczęłam karmic łyżeczką to od razu naszą "srebrną". Dla mnie glupota bylo kupowanie oddzielnej lyzeczki. Jednak byc moze inne dzieci sa bardziej delikatne, mojemu malemu facetowi to nie przeszkadzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: mam pytanie 27.01.06, 17:57 A ja mam takie zmieniające kolor.Fajne bo wąskie i takie malutkie, dla mnie rewelacja.Nie wiem z czego one są, tak jakby guma czy coś tutaj ich nie widziałam, ja dostałam je w prezencie z usa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciaa Re: mam pytanie 27.01.06, 18:19 Jak moje maluchy były małe dostawały jedzonko łyżeczka "do herbaty". Gdy zaczęły jeść same wybrały sobie plastikowe łyżeczki. Odpowiedz Link Zgłoś