Dodaj do ulubionych

Nic tylko go nosić... help!!!

02.02.06, 20:34
Mój syneczek ma dopiero 6 tygodni i jest małym cwaniaczkiem. Niestety po
cesarce 2 tygodnie musialam leżeć plackiem w łóżku z powodu niegojącego się
cięcia i opiekę nad małym zleciłam babci..a ta ukochała pierwszego wnuka na
maxa.Teraz gdy jestem juz sama z malym nie moge dać sobie radysad On chciałby
być noszony na rękach cały dzień..niestey mój kręgosłup ( ani psychika)tego
nie wytrzymuje..zaniedbałam już siebie, dom i w ogóle mam doła. POMÓŻCIE
Obserwuj wątek
    • ewaq Re: Nic tylko go nosić... help!!! 02.02.06, 20:47
      skąd ja to znam... Przymierzam się do kupienia chusty, bo... mimo, że też mam
      dość noszenia, to wiem, że ta bliskość jest mojej Małej potrzebna (tym bardziej,
      ze to 2-miesięczny wcześniak). Jest jeszcze na tyle mała (2,5 miesiąca, ale 2
      tyg. korygowane), że nie zajmę jej niczym, a sypia niewiele, więc mam nadzieję,
      ze chusta będzie rozwiązaniem.
      • kicukaca Re: Nic tylko go nosić... help!!! 02.02.06, 20:52
        ziuziania w wózku próbowałaś, albo w kołysce? może pomóc
    • karolcia86 Re: Nic tylko go nosić... help!!! 02.02.06, 20:50
      Też tak miałam i nosiłam bardzo długo. I do tego nie chciał być na rękach u
      mojego męża, tylko i wyłącznie u mnie. Do tego przez pierwsze dwa miesiące
      prawie nie spał w dzień i padałam na twarz ze zmęczenia, śniadanie mąż mi robił
      przed wyjściem do pracy, bo ja bym sama nie była w stanie. Do toalety szłam z
      dzieckiem na ręku. Potem było tylko trochę lepiej.
      Ale ja myślę, że to nie do końca jest tylko przyzwyczajenie, tylko w dużej
      mierze charakter dziecka.
      Zależy jakie masz poglądy na ten temat: jeżeli jesteś w stanie to wytrzymać to
      go noś, na pewno tym nie spaczysz mu charakteru. Mój w tej chwili ma 2,5 roku i
      jest naprawdę miłym facetem. I myślę, że następne też będę nosić jeżeli będzie
      się tego domagać.
      Jak masz dość to walcz, dziecko na pewno samo nie zrezygnuje. To wymaga
      niestety zaparcia ze strony rodziców.
    • aleks32 Re: Nic tylko go nosić... help!!! 02.02.06, 21:02
      Mnie mama, teściowa, babcia ostrzegały, że jak będę go za dużo nosiła to go
      przyzwyczaję i już tak zostanie. Mój synek ma 8 tygodni i też bardzo lubi być
      noszony na rękach. Trzymałam go praktycznie non stop, do tego stopnia było to
      uciążliwe,że nie mogłam zrobić nic: ani zjeść śniadania, ani się ubrać, ani
      wygodnie usiąść. Byłam zdesperowana i dlatego kupiłam nosidełko na brzuch. Co
      za komfort - wolne ręce. Można zrobić sobie coś do picia, nakremować twarz. A
      teraz (od jakiegoś tygodnia) kładę synka na macie edukacyjnej i mały cały
      szczęśliwy obserwuje zabawki. Na początku bujałam, grzechotałam, siedziałam
      razem z nim, teraz mały sobie leży i sam się sobą zajmuje uderzając rączkami w
      zawieszone zabawki. Noszony lubi być w dalszym ciągu, ale już nie non stop tak
      jak wszyscy przepowiadali.
      • psylwia Re: Nic tylko go nosić... help!!! 03.02.06, 00:58
        jeśli już teraz boli cię kręgosłup to naprawdę uważaj, gdy mój pierwszy syn
        miał 15 miesięcy wypadł mi dysk tak , że chodziłam zgięta pod kątem 90 stopni ,
        a w nocy drętwiałam z bólu.
    • aamama Re: Nic tylko go nosić... help!!! 03.02.06, 14:38
      Dzięki dziewczyny. Kupiłam nosidełko, żeby malutkiemu ułatwić kontakt ze
      mną..bo przecież o to własnie chodzi, no nie?smile Ale zastanawiam się od którego
      tygodnia mogę malutkiego w nim nosić, bo przecież główka synkowi
      jeszcze "lata". Jak to było u was?
      • aleks32 Re: Nic tylko go nosić... help!!! 03.02.06, 14:52
        Nasze nosidełko jest dla maluszków od 56cm i 3,5kg. Ale polecam również matę
        edukacyjną fantastyczna rzecz, ja jestem bardzo zadowolona. Jak już napisałam,
        synek potrafi przeleżeć na niej czasami pół godziny, czasami godzinę, a jego
        rekord to dwie godziny - a ma dopiero 2 m-ce. Jest zadowolony i się nie nudzi.
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka