Dodaj do ulubionych

zapytanie o chrzest

04.02.06, 23:11
chcialam sie zapytac czy kupowalyscie moze na chrzest tort?Czy moze tylko
jakies ciasta zamiast tortu.powiedzcie jak to bylo u was?czy ten tort to jest
koniecznosc na chrzcie czy to jest kwestia wyboru pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • saskiaplus1 Re: zapytanie o chrzest 04.02.06, 23:33
      Na chrzcie konieczna jest tylko czysta woda. W normalnej sytuacji przydaje się
      też ksiądz i woda święcona, świeca oraz rodzice chrzestni. Reszta jest
      opcjonalna. A z tortem może być problem, bo gdzie go zjecie - na zakrystii? W
      kościele nie wypada (przynajmniej w katolickim).
      Ale na chrzciny - czemu nie. Imprezka z tortem miła rzecz.
      • mika_p Re: zapytanie o chrzest 04.02.06, 23:48
        Całkiem popieram smile

Na chcinach mielismy tort, miał byc cały bialy i taki zamówiłam, ale tesc
        chciał miec wklad w impreze i zamowił gdzie indziej, z "mojego" zrezygnowałam.
        Niby ten, ktory był, był biały, ale w srodku mial herbaciane rozyczki z
        ielonymi listkami i owocowe ozdoby (mandarynki i chyba wisienki). Ładny był,
        smaczny był, miło ze był, ale nie taki sobiew wymarzyłam i juz.
    • faq tort na chrzest jest konieczny!! 05.02.06, 09:38
      bez rzucania sie tortem w kosciele, chrzest sama woda, jest kompletnie nie
      wazny!!! to ogloszenie kurii.
    • zabinski Re: zapytanie o chrzest 05.02.06, 16:31
      dziewczyno o czym wogole ty mówisz.mówiąć o torcie na chrzest mialam na mysli
      oczywiscie impreze w domu.no moze zle troche napisalam ale nie sądzilam ze
      któras wpadnie na tak glupi pomysl ze pytam o torta który ma byc zjedzony"na
      zakrystii".wogóle nie kumam twojej odpowiedzi.to co napisalas ze jest potrzebne
      to raczej oczywista sprawa.juz wokoncu nie wiem czy ty sobie jaja robisz czy
      naprawde tak myslisz.pozdrawiam
      • patyczako Re: zapytanie o chrzest 05.02.06, 17:10
        nie przejmuj sie niektorzy na tym forum lubią sie wymądrzac i czepiac o kazde
        słówko... ja nie mialam zadnych tortow tylko ciasta i w zupelnosci wystarczyly
      • faq :))))))))))))))) hihi 05.02.06, 17:48
        sieriozna kobieto! a co mi tam, wytlumacze Ci! to nie chodzi o to, ze cos zle
        napisalas tylko o sam pomysl zeby konsultowac, obecnosc badz nie rzeczonego
        tortu. to ja zapytam - jaja sobie robisz? chcesz tort masz tort, nie chcesz nie
        masz, tylko ciasta, po coz Ci opiniowanie przez forumowiczki.. w tym tkwi
        paradoks, ktory kilka dziewczyn dostrzeglo. teraz kumasz?
        • zaba19761 Re: :))))))))))))))) hihi 05.02.06, 21:35
          Zgadzam się z przedmówcą. Uzależniasz jedzenie tortu od innych forumowiczek. To
          nie jest konieczne - nie ma co do tego zadnych zwyczajów. Chcesz - to podaj,
          nie chcesz - to nie podawaj. I tak, i tak bedzie dobrze. Ja mam za 2 tyg.
          chrzciny i nie bedzie tortu. To nie jest wesele, tylko spotkanie na kilka
          godzin kilku osób, więc bedą przystaweczki, potem obiad i po obiedzie kawa i
          ciasto. Myśle, ze wystarczy, i chyba kazdy wytrzyma te kilka godzin na tym, co
          podadzą.
    • mariejo Re: zapytanie o chrzest 05.02.06, 21:39
      Na chrzciny zrobilam tylko kawe dla rodziny bez zadnych obiadow czy kolacji i
      kupilam kilka tortow to wyglada bardziej elegancko niz najlepsze ciasto.
    • zabinski Re: zapytanie o chrzest 05.02.06, 22:26
      przede wszystkim jedzenie tortu nie uzależniam od innych,ale bylam ciekawa jak
      inne robily bo niestety ale jestem pierwszy raz matką i rowniez pierwszy raz
      bede organizowala taką imprezę jak chrzciny.Nie rozumiem co ci wogóle do tego
      jaki ja mam problem.jesli cos ci nie odpowiada to po co wogole wchodzinisz na
      forum i sie spuszczasz.Nie masz co robic to moze zajmij sie zmywaniem garów
      zamiast siedziec przed kompem i krytykować innych.Pewnie sama nie raz poruszasz
      jakies blache tematy na tym forum.Nie musisz sie zdzierać zeby mi odpisac bo i
      tak nie zamierzam juz tu wchodzic,bardziej inteligentne osoby juz mi udzielily
      odpowiedzi na to co chcialam i to mi wystarczy.
      • mama_kubusia4 Re: zapytanie o chrzest 05.02.06, 22:31
        Ja będę miała chrzciny Kubusia 26 lutego. Zamówiłam dla niego tort w kształcie
        otwartej księgi. Na jednej stronie będzie gałązka z różą a na drugiej napis:
        chrzest święty Kubusia.
        Ps. Nie przejmuj się wypowiedziami co niektórych jajcarskich mam.
        • mimamo Re: zapytanie o chrzest 06.02.06, 08:30
          mama_kubusia4 napisała:

> Zamówiłam dla niego tort w kształcie
          > otwartej księgi. Na jednej stronie będzie gałązka z różą a na drugiej napis:
          > chrzest święty Kubusia.

a co będzie na trzeciej stronie??

> Ps. Nie przejmuj się wypowiedziami co niektórych jajcarskich mam.

wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka