zmopole 04.02.06, 23:22 Moja żona uważa że nasze nowo narodzone dziecko będzie karmić piersią góra półtora roku. Ja uważam że jest to stanowczo za mało. Jaka jest wasza opinia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aprilia33 Re: Karmienie dziecka 04.02.06, 23:27 Pytasz obcych ludzi ile ma karmić Twoja żona?Litości! Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Karmienie dziecka 04.02.06, 23:29 Każda babka karmi tyle, ile jej i dziecku odpowiada. Nikt tu Ci nie powie - jeśli jest uczciwy - ile powinna karmić Twoja żona to konkretne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Karmienie dziecka 04.02.06, 23:31 Wspieraj żonę w karmieniu piersią - na pewno nie jest jej teraz łatwo. I nie kłóć się o teraz to, co będzie za 1.5 roku. Jeśli dotrwacie przez ten czas z karmieniem piersią to pewnie będzie was już dwóch zwolenników dłuższego karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Karmienie dziecka 04.02.06, 23:31 a dlaczego uwazasz, ze to jest "stanowczo za malo"? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Karmienie dziecka 04.02.06, 23:50 Ja uwazam, ze ty masz niewiele do powiedzenia, bo karmienie to sprawa matki i dziecka, zwłaszcza po 18 miesiacach. Odpowiedz Link Zgłoś
christych Re: Karmienie dziecka 05.02.06, 07:49 Dokładnie- to sprawa matki i dziecka. Weź też pod uwagę to ,że niekiedy dziecko się samo odstawia od piersi , wtedy Wasze założenia nic nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
malwisienia Re: Karmienie dziecka 05.02.06, 09:40 RACJA! Niech karmi do 18 roku życia! Jak sie będzie opierać to musisz ją solidnie wybatożyć! Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: Karmienie dziecka 05.02.06, 10:04 A kto tam wie co bedzie za miesiac, a co dopiero za 1,5 roku. Jesli zona sie rozchoruje i bedzie musiala przyjmowac silne leki, to bedzie musiala zrezygnowac z karmienia. A moze jej i dziecku tak sie spodoba ze bedzie karmic ze 3 lata. A moze dziecko jak bedzie mialo rok samo zrezygnuje z piersi tak jak moje. Nie ma co myslec na zapas! Odpowiedz Link Zgłoś
zmopole Re: Karmienie dziecka 07.02.06, 14:33 Malwisienia dzięki. Chyba ją wybatożę.))) Ale będę miał zdrowego dzieciaka. Odpowiedz Link Zgłoś
thesaloniki Re: Karmienie dziecka 05.02.06, 10:17 Ja po dwóch miesiącach mam już dosyć więc lepiej módl się żeby twoja żona miała cierpliwość wykarnić chociaż pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
efka42 Re: Karmienie dziecka 07.02.06, 18:43 Czy uwazasz, ze im dluzej dziecko bedzie karmopne piersia tym bedzie zdrowsze? I tu sie mylisz.Wg najnowszych zaleceniem roznych madrych glow dziecku wystarcza karmienie do roku.Potem mleko matki wcale nie ma juz takich wartosci odzywczych.Dziecko z powodzeniem zaczyna jesc jak inni. A swoja droga czy Twoja zona wie,ze piszesz o tym na forum? ja mialabym zal do swojego meza,naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Karmienie dziecka 05.02.06, 10:27 Uważam, że nie masz nic do powiedzenia na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
igulinda Re: Karmienie dziecka 07.02.06, 15:59 ja chce karmic min 1 rok...a jak sie uda dluzej to swietnie. Nikt natomiast nie powiedzial ze jak sie karmi krocej niz 1,5 roku to zle. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: Karmienie dziecka 07.02.06, 16:10 Jesli to nie prowokacja to wspólczuję żonie takiego męża Odpowiedz Link Zgłoś
mama1302 Re: Karmienie dziecka 07.02.06, 18:00 Po pierwsze: to nie ty karmisz piersią i nie ty decydujesz Po drugie: dziecko może samo zakończyć swoje karmienie piersią np. mój syn w wieku 11 miesięcy zaczął chodzić. W dniu kiedy sam zaczął chodzić przestał ssać cyca. Po trzecie: naprawdę dobra rada- im dłużej dziecko jje pierś tym trudniej go od tego odzwyczaić. Znam chłopca, który w wieku 3 lat ssał jeszcze pierś i BARDZO trudno go było od tego odzwyczaić. Pozwól aby ten problem nie jako sam się rozwiązał. Jeżeli dziecko nie przestanie przed skończeniem 1,5 roku ssać to uważam, że to NAJWYŻSZA PORA aby go od tego odzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
annairam Re: Karmienie dziecka 07.02.06, 21:14 A może niech karmi do 18-stki? W każdym razie nie masz nic do powiedzenia w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: Karmienie dziecka 07.02.06, 21:17 zmopole, jakie sa twoje argumenty za tym ze do 1,5 to za krotko?. Pytam z ciekawosci bo akurat moj maz chce zebym jak najszybciej zakonczyla karmienie piersia. Odpowiedz Link Zgłoś