Dodaj do ulubionych

Bebelulu.jak nosić?

05.02.06, 16:42
Mam chustę Bebelulu.Jak ułożyć w nim 2,5m-cznego Wiktora?Wydaje się taki
powyginany,a główka przyciśnięta do kl.piersiowej.Można w tym wyjść w zimie
na dwór?
Obserwuj wątek
    • olafinek Re: Bebelulu.jak nosić? 05.02.06, 16:53
      no to pytanie to do tego co Ci ją sprzedał powinnas skierować...
      • oladidi Re: Bebelulu.jak nosić? 05.02.06, 17:29
        Ja wychodze w zime np do sklepu, ukladam malucha w niej pionowo jest tam w tej
        książeczce którą pewnie dostałaś. Pamiętaj że maluch musi być blisko brzucha w
        tej pozycji.Tylko nie wiem czy Twoj maluch jest na tyle silny.Moja w drugim
        miesiacu zaczelam tak nosic a jest wskazana od 3. a jezeli chodzi o pozycje
        klasyczną, tez mialam z nia problem bo moja Olka tez jakas powyginana byla itd.
        Moze poprostu nie masz jeszcze opanowanego wkladania dziecka do chusty. z
        kazdym razem bedzie lepiejsmile Pozdrawiam
        • jajofka Re: Bebelulu.jak nosić? 05.02.06, 18:57
          choroba, też mam z tym problem. Mam dwu tyg Córkę, pediatra powiedziała, że
          mogę nosić, ale na razie godz dziennie nie dłużej. staram się jak mogę, ale mam
          wrażenie, że jest taka powyginana.....
    • figrut Re: Bebelulu.jak nosić? 06.02.06, 01:27
      Dziecku w niej z pewnoscia wygodnie. Powyginane bylo rowniez w brzuchu. Moj maly
      tylko w chuscie zasypial podczas kolek - a to chyba o czyms swiadczy, bo jak
      doroslemu niewygodnie w jakiejs pozycji, to gdy go cos boli - nie zasnie. Nosze
      w chuscie mlodego juz 21 miesiecy. Jako noworodek spedzal w niej okolo 8 godzin
      dziennie. Pediatra nawet zasugerowala, ze takie ciagle noszenie w chuscie, moglo
      przyspieszyc jego rozwoj fizyczny - zadzialalo jak hipoterapia u dzieci z
      porazeniem mozgowym. Mlody zaczal samodzielnie chodzic na tydzien przed
      ukonczeniem 9 miesiaca zycia. Zima tez byl noszony w chuscie - wozek okupowal
      starszy.
    • marli3 Re: Bebelulu.jak nosić? 06.02.06, 10:41
      Mój maluch ma niecale 2 miesiące i śmiało go noszę w chuście Lulu. Trochę uczylam się z instrukcji, a trochę próbowalam sama. Widz polega na tym, że jak głowka jest za bardzo przygięta do tułowia to trzeba obracać malucha bardziej w kierunku piersi. Poza tym dla mnie najwygodniejsze ułożenie to takie jak mój misio leży poniżej poduszeczki a ja mam poduszkę na ramieniu. Polecam!!! Moja koleżanka pojechała do Bebelulu i jej pokazali jak wkładać dziecko. Mały nie tolerował chusty, a jak go tam ułożyli to odrazu zasnął.
      • jajofka marli3.. 06.02.06, 16:41
        Twoja koleżanka adres, rozumiem, wzięła normalnie z załączonej ulotki, czy ze
        strony netowej? w razie czego też pojadę smile
        • marli3 Re: marli3.. 07.02.06, 22:13
          Właśnie sprawdziłam. Jest na stronie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka