goo11 05.02.06, 16:42 Mam chustę Bebelulu.Jak ułożyć w nim 2,5m-cznego Wiktora?Wydaje się taki powyginany,a główka przyciśnięta do kl.piersiowej.Można w tym wyjść w zimie na dwór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olafinek Re: Bebelulu.jak nosić? 05.02.06, 16:53 no to pytanie to do tego co Ci ją sprzedał powinnas skierować... Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi Re: Bebelulu.jak nosić? 05.02.06, 17:29 Ja wychodze w zime np do sklepu, ukladam malucha w niej pionowo jest tam w tej książeczce którą pewnie dostałaś. Pamiętaj że maluch musi być blisko brzucha w tej pozycji.Tylko nie wiem czy Twoj maluch jest na tyle silny.Moja w drugim miesiacu zaczelam tak nosic a jest wskazana od 3. a jezeli chodzi o pozycje klasyczną, tez mialam z nia problem bo moja Olka tez jakas powyginana byla itd. Moze poprostu nie masz jeszcze opanowanego wkladania dziecka do chusty. z kazdym razem bedzie lepiej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jajofka Re: Bebelulu.jak nosić? 05.02.06, 18:57 choroba, też mam z tym problem. Mam dwu tyg Córkę, pediatra powiedziała, że mogę nosić, ale na razie godz dziennie nie dłużej. staram się jak mogę, ale mam wrażenie, że jest taka powyginana..... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Bebelulu.jak nosić? 06.02.06, 01:27 Dziecku w niej z pewnoscia wygodnie. Powyginane bylo rowniez w brzuchu. Moj maly tylko w chuscie zasypial podczas kolek - a to chyba o czyms swiadczy, bo jak doroslemu niewygodnie w jakiejs pozycji, to gdy go cos boli - nie zasnie. Nosze w chuscie mlodego juz 21 miesiecy. Jako noworodek spedzal w niej okolo 8 godzin dziennie. Pediatra nawet zasugerowala, ze takie ciagle noszenie w chuscie, moglo przyspieszyc jego rozwoj fizyczny - zadzialalo jak hipoterapia u dzieci z porazeniem mozgowym. Mlody zaczal samodzielnie chodzic na tydzien przed ukonczeniem 9 miesiaca zycia. Zima tez byl noszony w chuscie - wozek okupowal starszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marli3 Re: Bebelulu.jak nosić? 06.02.06, 10:41 Mój maluch ma niecale 2 miesiące i śmiało go noszę w chuście Lulu. Trochę uczylam się z instrukcji, a trochę próbowalam sama. Widz polega na tym, że jak głowka jest za bardzo przygięta do tułowia to trzeba obracać malucha bardziej w kierunku piersi. Poza tym dla mnie najwygodniejsze ułożenie to takie jak mój misio leży poniżej poduszeczki a ja mam poduszkę na ramieniu. Polecam!!! Moja koleżanka pojechała do Bebelulu i jej pokazali jak wkładać dziecko. Mały nie tolerował chusty, a jak go tam ułożyli to odrazu zasnął. Odpowiedz Link Zgłoś
jajofka marli3.. 06.02.06, 16:41 Twoja koleżanka adres, rozumiem, wzięła normalnie z załączonej ulotki, czy ze strony netowej? w razie czego też pojadę Odpowiedz Link Zgłoś