23.02.06, 09:10
moja mała ma od 5 dni katar strasznie si meczy przy jedzeniu.podaje jej do
noska nasivin , sól i czasami strimar,czyszcze jej noska frida ale to pomaga
tylko na chwilę.moze macie jakies domowe sopsoby aby pozbyc sie tego kataru,
ile to moze jeszcze trwać.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: katar 23.02.06, 09:35
      jesli nie ma innych dolegliwosci (kaszlu, goraczki ), tylko katar, to
      najlepszym sposobem na szybkie pozbycie sie kataru jest swieze powietrze -
      spacery ( niech dziecko spi na dworze - duzo lepiej sie oddycha w chlodzie ),
      dobre wietrzenie mieszkania i nawilzanie powietrza w domu
    • aneta_maz Re: katar 23.02.06, 09:37
      To co robisz jest ok, a ile Twoja mała ma miesięcy? Byłaś u lekarza? U takich
      niemowlaczków zwykły katar moze szybko przejść w zapalenie oskrzeli, więc jeśli
      nie byłaś u lekarza to idź jak najszybciej. Układaj ją wyżej do snu, a kiedy
      nie śpi kładź na brzuszku albo noś pionowo żeby katar ściekał. Katar pewnie
      potrwa około tygodnia. Pozdrawiam, życzę zdrowia Twojej córeczce.
      • asia.76 Re: katar 23.02.06, 09:46
        Moja mała ma 6 tygodni byłam z niz u lekarza we wtorek bo mielismy miec
        szczepienie ale ze wzgledu na katar nie doszło do skutku.Doktor ja osłuchała
        powiedziała ze troche tam swiszcze ale to od kataru tak wszystko jest dobrze.
        kazała kupic nasivin, ale jego tez długo uzywac nie mozna.Czasami jak jej
        odciagam glutki frida to za kasła ale tak nie kaszle.
        • ika62 Re: katar 23.02.06, 10:28
          Ja juz dwa razy przchodziłam katar u mojej małej.Ma skonczone trzy miesiace.Tez
          dostała przed szczepieniem.Owszem lekarz zalecił kupienie nosivinu ale
          powiedział ze uzyc go w ostatecznosci.Bo to bardzo podraznia nos.Tak spaceru
          wietrzenie mieszkania.Na noc mozesz zrobic jej nasivinem ale rano odrazu woda
          morska.Ja czysciłam jej nos pompka i czasem woda morska ale do czterech razy na
          dobe nie wiecej.
          • aneta_maz Re: katar 23.02.06, 10:31
            U nas sprawdziły się krople homeopatyczne euforbium compisitum. Można je
            stosować nawet u maleńkich dzieci 3-4 razy dziennie. Madzi pomagały na katar.
    • anet81 Re: katar 23.02.06, 10:36
      Kochana, nie wstrzykuj jej Nasivinu, tylko kup porządną sól morską - np
      Sterimar, albo Tetrisal. To możesz aplikować wiele razy w ciągu dnia. I zawsze
      porządnie odciągaj fridą - nie pozwól, aby miała zawalony nosek - bo od tego za
      chwilę zrobi się zapalenie ucha. Nos to podstawa! Od kataru zaczynają się
      większe choróbska, więc nie pozwól, zeby to się rozwinęło.
      Życzę zdrówka!
      • paskowka1973 Re: katar 23.02.06, 10:41
        A ja z wody morksiej polecam Disnemar, który rozpyla się w formie mgiełki, a
        nie tak po chamsku jak Sterimar. U nas działa bardzo dobrze. No i dużo na
        brzuszku lub pionowo, żeby katart ściekał. Powodzenia
        • anet81 Re: katar 23.02.06, 14:02
          Hehe, Sterimar też rozpyla się w formie mgiełki, tylko trzeba delikatnie i z
          wyczuciem naciskać smile Zanim to opanowałam, też się denerwowałam.
          A Disnemaru nie probowaliśmy jeszcze, ale chyba w takim razie spróbujemy smile
    • mmarta132 Otrivin dla dzieci-rewelacja. 23.02.06, 14:06
      Polecam bo niedawno sprawdziłam na swojej córeczce. Momentalnie udrażnia
      zatkany nosek i pomaga w oddychaniu.
      • asia.76 Re: Otrivin dla dzieci-rewelacja. 23.02.06, 16:01
        ale czy otrivin mozna podawac takim małym dzieciom (7 tygodni).daje małej
        sterimar i po tym jest dobrze ale po przebudzeniu znowu pełemn nosek - jeku
        kiedy to sie skonczy
        • 5_monika Re: Otrivin dla dzieci-rewelacja. 23.02.06, 18:57
          Euphorbium homeopatyczny spray dla niemowląt
    • sabana Re: katar 23.02.06, 16:10
      -sterimar do noska
      -spacery jesli nie ma temperatury
      -pod łóżeczko tam gdzie dziecko ma główkę podłóż 2-3 tomy encyklopedii (łatwiej
      się wtedy oddycha)
      -smaruj linomagiem małe dziurki w nosie, tylko nie za głeboko.
    • anet81 Re: katar 23.02.06, 20:10
      hej, przypomniało mi się jeszcze o jednym bardzo dobrym sposobie na katar - 1
      kropla Olbas Oil na koszulkę dziecka lub na poduszkę. Jedną, maksymalnie dwie
      krople - jeśli dasz więcej, zapach będzie zbyt intensywny.
      To są naturalne olejki eteryczne, które nie dość, ze udrażnają nos, to jeszcze
      działają antybakteryjnie - zapobiegają rozwojowi infekcji. naprawdę polecam!
      Pozdrówki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka