Dodaj do ulubionych

metody usypiania

29.03.06, 12:29
moja mala ma 2 miesiace ale nadal mamy klopoty ze snem, nie ma stalych godzin
snu i czuwania, w dzien lapie tylko krotkie drzemki i to tez po dlugim
bujaniu, nosdzeniu bo inaczej bedzie marudzila i plakala, a w nocy spi po
kapieli 3 godz a pozniej czesto sie budzi i ma klopot z zasnieciem, jakie
moga byc sposoby zeby ja uspic, nie chce przyzwyczajac to bujania ale innego
wyjscia narazie nie widze.
Obserwuj wątek
    • juswie Re: metody usypiania 29.03.06, 13:52
      moja malutka też nie bardzo umiała zasypiać, ale nasza opiekunka nauczyła ją
      ekspresowo.
      połóż maluszka na boczku i ciasno owiń (tylko bez przesady) tak, żeby rączki
      były schowane.
      nasza chwilkę marudzi a po kilku minutach śpi.
      podobno na boczku i owinięte dziecko czuje się bezpiecznie.
      moja córcia ma 6 miesięcy więc metoda musi być dobra bo jest z niej buntownik
      pierwszej klasy.
      powodzenia
      • lolita27 Re: metody usypiania 29.03.06, 14:09
        Witam, moja coreczka tez byla bardzo męczącym brzdącem, teraz ma pol roczku i
        spimy w łóżeczku bez problemu, ale kosztowalo mnie to bardzo duzo zabiegow.
        Moze cos podpowiem Ci z maluszkiem, moze cos sie i Wam sprawdzi smile)
        Zuza jak do miesiaca spala z nami, inaczej po odlozeniu do lozeczka byl placz,
        a ja myslalm ze sie wykoncze. Ok 2 mieisiaca życia zauwazylam ze chetnie spi w
        wozeczku i od tej pory milam dopiero troszke spokoju. Mala w dzien i w nocy
        spala w wozku, bujalam ja chwilke (no czasem bylo troszke dluzej) i tak do 4
        mieisiaca przetrwalismy. Jak skonczyla 4 mieisce zbuntowalam sie i powiedzilam
        dosc... czas na łóżeczko. Nawet nie było tak strasznie, dwa dni były ciężkie.
        Kladlam ja caly czas do łóżeczka, po jedzeniu, kąpieli i dawalam jej zabawki,
        włączałam karuuzele. na poczatku plakala, a pozneij juz sie przyzwyczaila tam
        lezec. Aby usnela zawsze musze jej do tej pory dac cos do picia, soczek,
        herbatke czy mleko (od 2 tyg jest na butli).
        Czasami jak widze ze sie meczy i nei moze zasnac to ja wezme na rece i utule (
        robie to dopiero od miesiaca).
        I mam wkoncu spokoj!!!!!
        Mam nadzieje ze dasz sobei rade i moze cos z moich rad pomoze.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka