dagst 31.03.06, 21:49 MOj Maksiu ma 13 miesiecy, ile powinien pic..bo wydaje mi sie ze pije bardzo duzo, do kazdego posilku i w nocy raz, a poza ty to sa soczki i herbatki, a nie mleko... doradzcie ile pija wasze pociechy..??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igulinda Re: ile piją 31.03.06, 22:06 mój Stas ma 7 miesiecy i pije ogromne ilosci napojow...orpcz soczkow i herbatek pije jeszcze mleko mod. Mysle ze w sumie w ciagu dnia samych soczkow i herbatek wypija ok 1 litra. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: ile piją 31.03.06, 22:25 mnie sie wydaje zenie ma sie czym martwic jesli dziecko duzo pije.moj ma 5 mies i pije baaardzo duzo praktycznie od urodzenia.gorsza sprawa jesli dziecko nie chcialoby pic-grozi odwodnieniem. a jak dziecko chce to pije,nie powinno sie ograniczac.a jak Ty jestes spragniona to nie pijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
weroiga Re: ile piją 31.03.06, 22:56 Niech pije ile chce, pomyśl, przecież Ty pijesz, kiedy męczy Cię pragnienie, kiedy tylko masz na to ochotę. Nie mam reguły, moja mała ma 5 mcy i pije 4 x po 100 ml, już się jej troszkę nauczyłąm i wiem, że kiedy tak śmiesznie zasysa wargę, chce jej się pić. I faktycznie wtedy zawsze wypija znów około 80 ml. MAmy 22 stopnie w mieszkaniu i uzywamy nawilżacza, więc nie jest ani za sucho, ani za gorąco. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ajka1 Re: ile piją 01.04.06, 00:20 jasne, że lepiej aby dziecko piło dużo niż za mało. Moja mała skończyła 9 miesięcy i mnie się wydaje, że pije mało 2x240ml mleka i ok.130-150ml napoju w ciągu całego dnia. Jakiś czas temu złapała tą obrzydliwą grypę żołądkową i tak dużo razy w ciągu dnia wymiotowała, że się odwodniła. Po wyjściu ze szpitala w ogóle nie chciała nic pić to do tego stopnia, że jej na siłę wciskałam picie do buźki strzykawką. Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: ile piją 01.04.06, 04:27 Tyle ile potrzebuje, najlepiej wode mineralna lub soki 100% bez cukru. Odpowiedz Link Zgłoś