31.03.06, 21:49
MOj Maksiu ma 13 miesiecy, ile powinien pic..bo wydaje mi sie ze pije bardzo
duzo, do kazdego posilku i w nocy raz, a poza ty to sa soczki i herbatki, a
nie mleko...
doradzcie ile pija wasze pociechy..???
Obserwuj wątek
    • igulinda Re: ile piją 31.03.06, 22:06
      mój Stas ma 7 miesiecy i pije ogromne ilosci napojow...orpcz soczkow i herbatek
      pije jeszcze mleko mod.
      Mysle ze w sumie w ciagu dnia samych soczkow i herbatek wypija ok 1 litra.
      • karolinka123 Re: ile piją 31.03.06, 22:25
        mnie sie wydaje zenie ma sie czym martwic jesli dziecko duzo pije.moj ma 5 mies
        i pije baaardzo duzo praktycznie od urodzenia.gorsza sprawa jesli dziecko nie
        chcialoby pic-grozi odwodnieniem. a jak dziecko chce to pije,nie powinno sie
        ograniczac.a jak Ty jestes spragniona to nie pijesz?
    • weroiga Re: ile piją 31.03.06, 22:56
      Niech pije ile chce, pomyśl, przecież Ty pijesz, kiedy męczy Cię pragnienie,
      kiedy tylko masz na to ochotę. Nie mam reguły, moja mała ma 5 mcy i pije 4 x po
      100 ml, już się jej troszkę nauczyłąm wink i wiem, że kiedy tak śmiesznie zasysa
      wargę, chce jej się pić. I faktycznie wtedy zawsze wypija znów około 80 ml.
      MAmy 22 stopnie w mieszkaniu i uzywamy nawilżacza, więc nie jest ani za sucho,
      ani za gorąco.

Pozdrawiam!
      • ajka1 Re: ile piją 01.04.06, 00:20
        jasne, że lepiej aby dziecko piło dużo niż za mało. Moja mała skończyła 9
        miesięcy i mnie się wydaje, że pije mało 2x240ml mleka i ok.130-150ml napoju
        w ciągu całego dnia. Jakiś czas temu złapała tą obrzydliwą grypę żołądkową
        i tak dużo razy w ciągu dnia wymiotowała, że się odwodniła. Po wyjściu ze
        szpitala w ogóle nie chciała nic pić to do tego stopnia, że jej na siłę
        wciskałam picie do buźki strzykawką.
    • julia246 Re: ile piją 01.04.06, 04:27
      Tyle ile potrzebuje, najlepiej wode mineralna lub soki 100% bez cukru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka