pimpusia77
20.04.06, 09:57
Czytam, że wiele matek ma problem ze snem u swoich dzieci. W różnym wieku. Mnie też dotyczy ten
problem. Mój syn ma 3 miesiące. I w zasadzie od zawsze miał niespokojny sen. Wcześniej budził się
w nocy 3 razy na jedzenie. Zjadał (jest na butelce) i szedł spać dalej ale pomiędzy karmieniami
stękał, kwękał, jęczał, popłakiwał. Przenieśliśmy go do jego pokoiku, ale nie pomogło.
Teraz je tylko raz w nocy. Ale i tak się wybudza. Czasami 3 razy. Nie chce jeść. wystarczy łyk picia,
smok i śpi dalej. Ale dlaczego się budzi? Nad ranem ląduje w naszym łżku i nadal śpi bardzo
niespokojnie, więc to nie potrzeba bliskości. Nawet mam wrażenie że z nami rzuca się przez sen
jeszcze bardziej.
Robiliśmy badania moczu- nie ma bakterii. Ząbki raczej to nie są- macałam dziąsła.
I ma się pogodzić z faktem, że niektóre dzieci tak mają? Czy to jest normalne? Moim zdaniem nie
jest. I dziwi mnie kiedy czytam, że czyjeś dziecko budzi się po kilkanaście razy od kilku miesięcy a
nawet dłużej i uznaje się że tak ma być, że to taki typ.
Tylko pytanie co z tym robić? Do jakiego lekarza pójść? Chciałabym żeby synek spał spokojnie, bo
zdarzają się nam takie noce, kiedy budzi się tylko raz na jedzenie i śpi spokojnie do rana. Wtedy jest
o wiele bardziej radosny i pogodny w dzień. To dla mnie oznacza, że taki sen jest mu potrzebny, a
niespokojne wybudzanie.