Dodaj do ulubionych

Co po Nutramigenie.

26.04.06, 17:50
Szymek jutro skończy 4 miesiące. Jest alergikiem, jedzie na więc
Nutramigenie.Zastanawiam się co dalej? Czy wszystkie kaszki i kleiki (Nestle,
Bobo Vita oip.) zawierają białko mleka krowiego? Czy będę skazana na Sinlac?
A nawet jak tak co po nim? I druga rzecz: czy mogę podawać mu też brokuły i
jabłuszka?
Obserwuj wątek
    • soffica Re: Co po Nutramigenie. 26.04.06, 19:17
      Moja Jagódka też jest na Nutramigenie do tej pory, a ma 11 miesięcy.
      Masz do wyboru kaszki bezmleczne ryżową i kukurydzianą, z owocami lub bez. Ja
      zaczynałam od kaszki Nestle ryżowej bez żadnych dodatków. Potem spróbowałam
      marchewki, następnie soku jabłkowego, dyni i brokułów-są z Gerbera takie
      malutkie słoiczki 80 gramowe. Wszytsko dobrze tolerowała. Nacięłyśmy się
      dopiero po 6 miesiącu na bananie - nie możemy niestety go jeść do tej
      pory.Zerknij na ofertę Bobovity-mają słoiczki typu 1 przecier, 1 zupka. Czytaj
      uważnie skład na etykietach słoiczków! Mogą zawierać masło (niektóre Gerbery)
      lub śmietanę (Hipp, np. zmieniaki ze szpinakiem)
    • deotyma11 Re: Co po Nutramigenie. 26.04.06, 20:54
      Polecam ci zajrzeć na forum "alergie". Tam dowiesz się, których produktów i jak
      długo powinnaś unikać. Znajdziesz przepisy dla małych alergików. A tu masz link:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=578
    • wielorybka Re: Co po Nutramigenie. 26.04.06, 22:46
      alergikom rozszerza się dietę później - tak niektórzy zalecają; co do mleka to
      nadal stosuj nutramigen; a dietę rozszerzaj pojedynczymi składnikami, co tydzień
      jeden - czytaj uważnie skład - jednoskładnikowy powinien zawierac tylko 1 rzecz
      a nie 5 jak w bobovicie (np.dynia bobovity tak ma); dyni gerbera nie uświadczysz
      - wycofali sie z produkcjisad
    • outoflife Re: Co po Nutramigenie. 27.04.06, 11:43
      moja corcia tez je nutramigen, skonczyla 6mcy i probuje teraz wprowadzac NAN.
      od paru dni - ani sladu alergii, a wczesniej byl po prostu koszmar, krzyk przez
      caly dzien po sklepowych mieszankach, problemy z kupka itd. zobaczymy. podobno
      nie ma koniecznosci wprowadzania produktow wylacznie dla alergikow, pediatrzy
      radza zeby sprobowac tez zwykle jedzenie. czesto alergia z czasem przechodzi.
    • betticzka Re: Co po Nutramigenie. 27.04.06, 17:55
      Mam pytanie (trochę zbaczam z twojego tematu)od ilu miesięcy przeszłaś z piersi
      na proszek.Mój mały ma 2 miesiące i podejrzenie nietolerancji laktozy,pediatrzy
      proponują zrezygnować z piersi i przejsć na butlę ale ja jakos nie mogę się
      zdecydować i pogodzić z tym faktem (wszyscy mi mówią,ze pierś najlepsza nic jej
      nie zastąpi a jak zrezygnuje to bedę żałować).
      • aniaszymanska21 Po 3 miesiącach 27.04.06, 18:20
        Jak w temacie,tylko u mnie bylo to podyktowane tym,ze codzienne dojazdy na
        uczelni nie sprzyjały częsytemu karmieniu sad
    • aniaszymanska21 Przepraszam 27.04.06, 18:30
      Przepraszam nie wiem co sie stalo ze tyle wyskoczylo...:[
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka