Dodaj do ulubionych

rozmiary ubranek

27.04.06, 15:18
Wiem że to trudno tak jednoznacznie, bo każde dziecko jest inne i nie ma
reguły, ale tak mniej więcej, do którego miesiąca ubranka 56, 62, 68.
Kompletuję wyprawkę i nie chcę przesadzić. Moje maleństwo rodzi sie pod
koniec czerwca.
Obserwuj wątek
    • visenna2 Re: rozmiary ubranek 27.04.06, 15:31
      Moje dziecko za 3 dni skończy 4 miesiące i jestesmy w rozmiarze 80 - 86smile Ale
      ona bardzo wielka jest od urodzenia, więc chyba nie należy się nami za bardzo
      sugerowaćwink)
      • soffica Re: rozmiary ubranek 27.04.06, 16:24
        Moja Jagódka też jest urodziła się długa bo miała 60 cm. Najdłużej służyły nam
        ubranka w rozmiarach 68 i 74, jakoś bardzo długo z nich nie wyrastała. 80
        prawie w ogóle nie nosiła bo dziwnie jakoś z 74 wskoczyła na 86. Ma skończone
        11 miesięcy
    • moyyra Re: rozmiary ubranek 27.04.06, 15:42
      ja bym kupowala ubranka od 62, dzieci tak szybko rosną, ze nawet nie zdazy
      pochodzic w nich, moj synek "zatrzymał" na 68.
      najlepiej to podpytaj sie lekarza, jak duze bedzie dziecko...no i czerwiec, to
      praktycznie gorąco będzie i ubranek za wiele nie bedzie trzeba smile-typu
      kombinezon, grube sweterki itd

aha- moj synek ma prawie 8 mies i w zaleznosci od rozmiarowki firmy nosi 74-80
    • wiki1976 Re: rozmiary ubranek 27.04.06, 17:39
      Moja ma skończone 4 miesiące i nosi 68-74.Tak jak wczesnmiej napisano zalezy od
      firmy moja mała ma nawet niektóre 6-9 miesięcy tak jest podane na metcesmile
    • mart44 Re: rozmiary ubranek 27.04.06, 21:38
      Moja rada kup nie za dużo - może po 3 ciuszki z każdego rodzaju (body, pajacyk,
      śpiochy) w rozmiarze 62. Jeśli urodzi się maluszek - jak u mnie, to dokupisz
      50-56. Jak będzie kolos - to szybko przejdzisz na 68, ale chyba nie ma dziecka,
      które by nie chodziło w 62 chyba, że kupisz ciuszki firmy, która ma znacznie
      zaniżoną numerację.
      Choć tak naprawdę wszystko zależy od firmy - 62 H&M jest dla dzieci 2-4miesiąca
      - i większość noworodków można w nich zgubić!smile
      • majan2 Re: rozmiary ubranek 28.04.06, 07:52
        Tez uwazam, ze nie kupuj za duzo i jak njamniej 56, bo lepeiej za duze ubranko
        niz za duze. Moja coreczka ma 6 miesiecy i juz prawei nie miesci sie w 68, ale
        jest dosyc drobna. Trezba pamietac, ze kazda firma ma inna rozmairowke np. HM ma
        bardzo zawyzona
    • shamsa Re: rozmiary ubranek 28.04.06, 08:29
      wejdz na forum czerwiec 2005 to ci najlepiej powiedza
      • koteczka12 Re: rozmiary ubranek 28.04.06, 08:40
        www.potomek.pl/siatka_centyl_free.html - tam masz miesiąc po miesiącu,
        pytanie tylko w którym centylu bedzie Twoje dziecko. No i każda firma i tak ma
        inną rozmiarówkę....
    • maja2101 Re: rozmiary ubranek 28.04.06, 08:46
      Moja ma 3 miesiące i tydzień i właśnie zaczynamy nosić 62. Urodziła sie ze
      wzrostem 52 cm i bardzo drobna. Naprawdę to bez sensu kupować na zapas bo nie
      wiesz jakie dziecko będzie. Mi wszyscy mówili żeby nic nie kupować w rozmiarze
      56 bo dziecko wyrośnie w tydzień. A potem mąż jeździł i kupował ubranka na 50!
      Bo 56 były za duże. A w 56 chodziła 3 miesiące. 62 jest jeszcze sporo za duże.
    • mimi15.10.05 Re: rozmiary ubranek 28.04.06, 08:47
      mój synek ma 6,5 m-ca i nosi rozmiar 80-86. Chociaz ma niektóre śpiochy 74 i
      jeszcze mu służą a nie które ma 92 i są już prawie za małe. rozmiar rozmiarowi
      nie równy. najwięcej ma ciuszków które są opisane jako dla dzieci od 12m-ca do
      18 m-ca. w takich chodzi już od 4 m-ca życia.
      napewno nie radziłabym ci kupować tych najmniejszych rozmiarów, czyli 50/56.
      najlepiej kup 62. jest teraz tyle wszystkiego w sklepach, że jakbyś miała
      maluszka to wyslesz kogoś do sklepu i zdązy kupić zanim wrócisz do domu ze
      szpitala.
      u mnie wg usg miał się urodzić syn 3900g i 58cm, a urodził się 4530g i 61cm.
      Nawet usg się myli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka