Dodaj do ulubionych

nosidełko turystyczne

04.05.06, 14:59
przygotowuje sie do sezonu letniego po trzech kilkudniowych wypadach z moja
córke i noszeniu jej przez cały czassad((
podpowiedzcie; jakie cechy powinno miec porządne nosidełko turystyczne? z
jakich jesteście zadowoleni a z jakich nie.czy np daszek sie przydaje? a
kólka? jakie siodełko, pasy?
jakie firmy produkuja dobre nosidełka? wypatrzyłam sobie alpinusa (cena pow.
660-zatrważająca!!!), obejrzałam tez bebe confort. słyszałam ze poskie polak
do niczego. co o nich sadzicie?
Obserwuj wątek
    • bomba001 Re: nosidełko turystyczne 04.05.06, 19:19
      heja, nikt nie ma???
      • pzl8 Re: nosidełko turystyczne 04.05.06, 20:19
        BabyBjorn-rewelacja,wygodne,komfortowe
        • bomba001 Re: nosidełko turystyczne 04.05.06, 20:52
          hm, a sa turystyczne??? widziałam tylko takie do noszenia na piersi, mi chodzi
          o takie jak plecak, na dłuższe wycieczki i dla starszych dzieci
    • come_back JPA- jest o.k :-) 04.05.06, 21:36
      My niedawno odkupilismy takie, uzywane za niecala 100, a nowe kosztuje 200 zl.
      wiec cena jest bardzo przystepna, a jakosc nosidla nienajgorsza; nie jest to
      oczywiscie alpinus, czy red castle, ale na prawde nie jest zle. wejdz na ich
      strone i zobacz. Dodam tylko, ze my jezdzimy bardzo duzo i nosidlo bylo juz
      testowane, a mamy je dopiero od Wielkanocy; takze- polecam;A oto cechy dobrego
      nosidla- naszym zdaniem- rodzicow wiecznych turystow smile:
      - daszek, jest bardzo potrzebny, a najlepiej jak mozna go rowniez zdejmowac
      - wygodne i bezpieczne zarowno dla rodzicow jak i Malucha
      - wygodne szelki nie wbijajace sie w ramiona tatusia
      - dodatkowy pas brzuszny
      - 5 punktowe pasy dla dziecka
      - boczne oslony- choc moglyby byc wieksze- ale sa i nie sa zle
      - regulacja odchylu- dzieciaszek moze byc blizej lub dalej rodzica
      - odblask z tylu- dla zwiekszenia widocznosci, choc wydaje mi sie, ze malo kto
      spaceruje w nocy smile
      - bardzo fajny schowek na drobiazgi, buteleczki itp.- na zamek
      - nosidlo ma opcje fotelika do karmieniasmile) tzn. mozna w nim dziecko postawic
      po zdjeciu z plecow i np. moze sobie spac, albo jesc obiadek lub tez grzecznie
      czekac jak rodzice zjedza :_)

Mam nadzieje,ze jakos pomoglam; my jutro testujemy w Juracie, bo na razie bylo
      testowane w gorach smile

Ile Twoj Dzieciaszek ma? Ile wazy? To nosidlo jest do 18 kg- choc nie jestem
      pewna- najlepiej sprawdz.
      Pozdrawiam
      • bomba001 Re: JPA- jest o.k :-) 04.05.06, 21:42
        JPA to firma?? Polska? mała wazy ok 8 kg wiec wystarczy. tez duzo jezdzimy, dla
        poprzedniego dziecka nie kupiłam i żalowałam, a potem juz kasy było szkoda na
        pół roku czy jakos tak, teraz nam na wypady koniecznesmile) tym bardziej, że mała
        nienawidzi wózkówsad( czy dziecko może sie w nim przespać?
        • come_back Re: JPA- jest o.k :-) 04.05.06, 21:51
          Tak, to chyba polska firma,ale pewnosci 100 % bo jak mowie, odkupilam je od
          kogos z tego forum i dostalam tak bez niczego smile, tzn. bez papierow, a moaz
          nie spytal, bo on odbieral, a ta laska z forum niestety juz nie odpisala, wiec
          nie wiem, ale jest o.k. Wiesz, co? Podaj mi maila bomba to Ci wysle zdjecia, ok?
          ale pozniej. bo lece z mezem na plaze wink)
          8 kg to o.k waga, na dlugo Wam starczy smile. Nosidlo to absolut na wyprawy-
          mimo, ze mamy wozek "terenowke" to i tak wszedzie mie na kazda gore wjedzie, a
          na plazy tez o.k.- dzisiaj testowalam, przy okazji pozdrawiam z Ustki smile
          A jak chcesz juz zobaczyc to wpisz www. jpa nosidlo.pl ja tak wpisalam i bylo;
          ostatno na alegro widziala je za 199; drobna uwaga- nie kupuj zoltego, z
          doswiadczenain wiem, ze przyciaga robactwa, a szczegolnie wredne osy w gorskich
          ostepach smile.
          Pozdrawiam
          • come_back Re: JPA- jest o.k :-) 04.05.06, 21:53
            Aha! Kasia zasypia po godzinie. od bujania i... bliskosci tatusia, ktory jest
            jej guru smile)
            Pa
          • bomba001 Re: JPA- jest o.k :-) 04.05.06, 21:54
            wyślij na maila gazetowego, zazdroszczę morza, my po 6 dniowej wyprawie w góry.
            było fajniesmile) pozdrawiamsmile)
            • come_back Re: JPA- jest o.k :-) 05.05.06, 18:28
              A ja zazdroszcze gor- gory sa najlepsze, najwieksze i najpiekniejsze, a
              morze... no coz- jest o,k ale dla mnie bez wiekszych rewelacji; moge
              przyjechac, jest fajnie, ale odjezdzam bez zalu smile. Za tydzien jedziemy w gory-
              juz tesknie za nimi strasznie; Kasia wlasnie spaceruje w nosidelku po plazysmile
              Juz Ci wysylam te fotki, wczoraj wiesz, nie dalam rady wink Sorry. Zapo0mnialam
              o najwazniejszym- to sa nosidla na stelazu, takie "plecaki", bo nie wiem czy o
              takie Ci chodzilo, ale jesli Maluch to juz duzy 8 kilowy Dzieciaszek to sa dla
              niego o.k. Bo tych zwyklych miekkich po prostu nie oplaca sie Wam juz teraz
              kupowac- my mielismy dwa- jedno bardzo fajne, jakiejs niem. firmy i mimo, ze
              producent deklarowal, ze sa do 11 kg nasza Kasia wystawala z niego o wiele za
              duzo duuuzo wczesniej, jak miala pol roku, a wazyla tez na pewno nie 11.
              A gdzie byliscie w gorach?
              Zaraz wejde na poczte i wysle smile
              Pozdrawiam
            • come_back BOMBA !! 05.05.06, 19:20
              cholera, nie mam tego maila ze zdjeciami, ale one i tak byly z alegro, wiec nic
              konkretnego, a nam sie zepsul aparat, wiec teraz nie zrobie sad. Znalazlam Ci
              strone, gdzie sa te nosidla, z daszkiem i bez - firmy JPA, sa tez Brevi, ale ja
              nie chcialam tyle wydawac. My mamy to pierwsze: www. czarodziej.pl Ja wpisalam
              po prostu www. nosidla JPA.pl i samo wyskoczylo smile.
              Daj znac czy Ci sie podoba ;_)
              Pozdrawiam
    • agastrusia Re: nosidełko turystyczne 05.05.06, 19:26
      My kupilośmy nosidełko pro7. Jeszcze wprawdzie nigdzie dalej się z nim nie
      wybieraliśmy ale myśle, że będzie ok.
      www.f7.pl/p_s_babywalker.htm
      • agastrusia Re: nosidełko turystyczne 05.05.06, 19:28
        oczywiście nosidełko to f7pro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka