fiona_sz 04.05.06, 15:23 Polećcie proszę co warto kupić, jakie zabawki się sprawdziły w przypadku Waszych dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 04.05.06, 16:09 Kup zapasowego pilota do telewizora, udawaj, ze uzywasz i nie dawaj dziecku, ale czasami pozwól go upolowac. Prawie nic tak nie motywuje dzieci do pełzania i raczkowania, jak polowanie na pilota lezacego tu za zasiegiem małych łapek. Zabawkowe piloty nie sa interesujace w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
szeko Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 04.05.06, 16:13 mika_p popieram procz pilota z odzysku wygrzebanego z dolu jakiejs szuflady mamy tez taka nie uzywana przez nas komorke z obydwoch wyciagnelam baterie zeby byly lzejsze wyczyscilam i zabawki edukacyjne jak sie patrza tez zastanawialam sie nad jakas edukacyjna firmowka dla synka ale jak czasmi widze jakie rzeczy go najbardziej interesuja i zachywcaja to wiem ze bylyby to wywalone pieniadze przynajmniej teraz moze troche pozniej jak maly bedzie kojarzyl akcje-reakcje to na cos sie skusze Odpowiedz Link Zgłoś
vanillasky2 Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 04.05.06, 16:20 zgadzam sie w 100% z przedmówczyniamiPilot i komórka to jest toMój lubi tez kalkulatorekBo ma przyciski... Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 04.05.06, 16:31 Mysz optyczna do komputera. Niestety tylko jak jest włączona, bo gdy czerwone światełko pod spodem się nie świeci, to już nie jest tak atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 04.05.06, 17:45 z "prawdziwych" zabawek polecam ksiazeczke edukacyjna z Tiny Love, Malgos sie nia bawi juz poł roku, od czasu do czasu chowam ją na 2 tyg i wyciągam i od nowa szalenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 04.05.06, 18:23 najlepsza u nas zabawka edukacyjna to kotek nasz mój synek za nim raczkuje do niego wstaje gdy jest na łózzku zynek zacząl 8 miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
shakirek13 Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 04.05.06, 19:37 hehe moj oprocz w/w pilota, komorki,uwielbia mi "psuc" klawiature uwielbia "pisac" z ciociami i wojkami na gg itp. po prostu w nia wali jakby byl na maxa wsciekly Odpowiedz Link Zgłoś
dodra Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 05.05.06, 09:53 hahaha, to widzę, że wszystkie maluchy uwielbiają komórki i piloty - mój nie est wyjatkiem (tel wysliniony tylko do wymiany) Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 05.05.06, 10:02 ciurkajace piszczalki do kąpieli, grające radyjko/instument, pileczka tekstylna z dzwonkiem w srodku, plastikowy pojemnik po lekach (zabezpieczone zamkniecie) z grzechoczaca zawartoscia, piszczacy i grzechoczacy misio. wyciaganie chusteczek z pudelka jest najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
mimamo Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 05.05.06, 12:28 > wyciaganie chusteczek z pudelka jest najlepsze tak, tak, i targanie ich na strzępy, musze jej wyrywać, bo bierze do buzi. Na dworze zrywa trawę garściami... Z "prawdziwych zabawek" to garnuszek na klocuszek służy długo, ślimak i żyraha Fisher Price. Teraz (11 mcy) mamy autko - jeździk Chicco - super zabawa, melodyjki, jazda no i stanie przy nim i otwieranie schowka w siedzeniu. Córka lubi też męża torbę - brzdęka sobie zamkiem, lubi butelki 5l, 1,5 l, lubi ściagać mi papcie, torebki, uwielbia odrywać rzepy z butów jak siedzi w foteliku samochodowym i wiele innych dziwnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.martynki Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 05.05.06, 16:24 hehehehe!!! No to widzę że i moja kruszynka nie odstaje w tym względzie: 1 miejsce - pilot + komórka (najsmaczniejsza była ta nowa... już do wyrzucenia) 2 miejsce - butelki plastikowe puste lub prawie puste 3 miejsce - cała reszta rzeczy nie będących w żadnym wypadku zabawkami Odpowiedz Link Zgłoś
fiona_sz Re: zabawki edukacyjne dla 7-miesięczniaka 05.05.06, 20:07 Wielkie dzięki za odpowiedzi.Wczoraj wyciagnęliśmy starą nieużywaną komórkę,ale Hania po 30 sekundach zainteresowania 'olała' ją. Zdaje się, że intersują ją tylko te gadżety, które działają naprawdę i których jej nie dajemy. To samo z klawiaturą komputerową. Uwielbia w nią uderzać, a jak jej kupiliśmy zabawkową maszynę do pisania to nie chce się nią bawić.Chyba zastosuję się do pierwszej rady i będę udawała, że używam i sporadycznie pozwolę 'upolować' Odpowiedz Link Zgłoś