mamakrzysia4 05.05.06, 22:22 hej, nosidełko dla 2 miesięcznego Krzysia-dobry pomysł-czy poczekać, czy wogóle jest potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia.78 Re: nosidełko-kupić 05.05.06, 22:34 Moim zdaniem nie warto. My dostaliśmy w prezencie. To jedyny niewykorzystany prezent.Mój syn urodził się w listopadzie. Przez zimę nie nosiłiśmy go po domu w nosidełku. A wiosną nie polubił tego. Zresztą paski tego nosidełka są tak długie, że dziecko siedzi w nim na wysokości moich kolan... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: nosidełko-kupić 05.05.06, 22:43 Kupić! ALe nie teraz jeszcze. Kupno nosidełka to czyhnośc, którą trzeba wykonać z dzieckiem, bo podstawowym kryterium jest to, czy dasz radę sama go włożyć i wyjąć. Dla mnie nosidełko było zbawieniem w epoce, gdy Franka, 4 miesiące majaca i ciut, miałą plugawy zwyczaj darcia się natychmiast po włozeniu do wózka. Nosiłam nosidło pod wózkiem, jak mimo próby wózkowania nie uspokajała sie, to zakladałam nosidło, babe do nosidła i sobie szłyśmy, a jak widac było, ze senna, to ją przekładałam do wózka i wtedy przysypiała. Po kilku tygodniach jak Junior poszedł do szkoły, a ja go odprowadząłam rano, to wrzucałam Frankę do nosidełka i szłysmy bez wózka - gdybym brała ze sobą nasz czołg, to czułabym sie zobligowana do spaceru, skoro juz go wytargałam, a tak to sobie wracałysmy do domu na drzemkę ) Zimą przestałam używać, ale teraz wiosną znów mi sie czasami zdarza. Mam model "misio" z Polaka, kosztował 5 dych, nie majątek, a stosunek wygody do ceny poprawny. Gdybym kupiła takie za 200 zł, to czułabym, ze to zmarnowane pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
agasasin1 Re: nosidełko-kupić 05.05.06, 22:50 zgadam sie z mika_p,ja tez mam nosidlo,kupilam jak mala skonczyla 3,5 mies,i jestem zadowolona.czesto mala nie chce siedziec w wozku to uzywam nosidla.chicco go-polecam Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: nosidełko-kupić 05.05.06, 22:53 Moje dziecko odziedziczyło nosidło po kuzynach, dla mnie to wygoda, nie muszę za każdym razem znosić z wysokości ciężkiego wózka, kiedy chcę wyskoczyć tylko po małe zakupy. Natomiast gdybym miała je kupić to pewnie jakiś tańszy model i prawdopodobnie taki, które pozwala umieścić dziecko tyłem do brzucha tragarza. Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: nosidełko-kupić 05.05.06, 22:57 Ja też długi czas marzyłam o nosidełku takim z przodu gdyż czasami miałam serdecznie dosyć ciągłego noszenia bobasa. Sprawa się odwlekała i odwlekała. I całe szczęście, że się odwlekła. Teraz Kacper ma 9 m-cy i waży ok 9 kg. Ostatnio przyszło mi nieść go na rękach bo wydzierał się w wózku i nie chciał w nim siedzieć. Koszmar. Trzymanie dziecka z przodu to zabójstwo dla kręgosłupa. Mamy teraz nosidełko turystyczne i jest znacznie lepsze zarówno dla dziecka jak i dla rodziców. W taki, nosidełku z przodu to można wyjść na szybkie zakupy i z powrotem - nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
wi0la do agastrusia 05.05.06, 23:59 a jakiej firmy masz nosidlo turystyczne? bo wlasnie sie przymierzamy do kupna.Tyle ze moj synek zaczal 8 miesiac i wazy 10kg Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: do agastrusia 06.05.06, 00:51 Za tą cene napewno bo cała reszta jest już znacznie droższa. Poza tym trzeba się spieszyć i z tym bo zaczyna się sezon i ceny mogą pókść w góre. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: nosidełko-kupić 06.05.06, 11:12 jak dla mnie nosidełko to jest cud niedawno kupiłam takie z podparciem główki (mothercare), bo moja córeczka jeszcze słabo trzyma łebek, i teraz w końcu czuję sie wolnym człowiekiem mogę sobie iść na pocztę i przede wszystkim jechać do koleżanki, do ktorej muszę jechać dwoma tramwajami, bo dla mnie przesiadanie sie w warszawie z wozkiem to jest horror zabójstwo dla kregosłupa - zgadzam się , staram się nie nosić jej za często Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: nosidełko-kupić 18.05.06, 17:30 dziewczyny czy wiecie gdzie mozna kupic nosidelko baby bjourn, w zadnym sklepie internetowym go nie znalazlam Odpowiedz Link Zgłoś
kinia117 Re: nosidełko-kupić 18.05.06, 21:39 sa na allegro nowe i uzywane polecam uzywane tansze a zwykle taka rzecz nie jest zniszczona bo nikt az tak duzo nie nosi dzieciaka. Nosidelko jest rewelacyjne i przydatne ale na pewno drogie. Odpowiedz Link Zgłoś