joanna9939 17.05.06, 17:03 Dziewczyny moj synus jak lezy na brzuszku i podnosi sie na raczkach to ma zacisniete dłonie i na takich sie trzyma. To chyba nie jest prawidłowo nie wiem co robic.Pomózcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooh Re: Zaciska raczki co robic pomozcie?? 17.05.06, 17:04 Zależy od wieku synka. Na początku to norma Odpowiedz Link Zgłoś
monia1983nrw Re: Zaciska raczki co robic pomozcie?? 17.05.06, 17:05 Ja tez tak mysle,w jakim wieku jest synek? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9939 Re: Zaciska raczki co robic pomozcie?? 17.05.06, 17:07 On ma juz 7 m wiec to chyba nie norma. Odpowiedz Link Zgłoś
ahima Re: Zaciska raczki co robic pomozcie?? 17.05.06, 17:22 Ja chdze z synkiemna rehabilitacje i miedzy innymi robimy tam cwiczenia na rozluzninie piastek. Cwiczyc mozna jak maluszek lezy na brzuszku- podeprzec malego za klatke piersiowa i zacisnieta piastka popukac o podloze i leciutko przejechac po podlozy i wracajac przejechac grzbietem dloni i tak do skutku, czyli jak przynajmniej raz otworzy. Jak synek lezy na pleckach, to lekko swoja reka przejedz po piastce tak jakbys chciala otworzyc piastkie i wracajac po grzbiecie. Dodam, ze moj synek lubi takie pukania. Acha, dobrze to tez wychodzi, jak polozysz malucha brzuszkiem na pilce, jesli masz... powodzeniw, ahima Odpowiedz Link Zgłoś
danuskad1 Re: Zaciska raczki co robic pomozcie?? 17.05.06, 19:16 Mój starszy synek też zaciskał piąstki. Minęło mu około roczku. Nie jest to do końca prawidłowe i nie należy bagatelizować, ale nie panikuj, mojemu maluszkowi teraz nic złego nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia117 Re: Zaciska raczki co robic pomozcie?? 17.05.06, 21:40 mi rowniez neurolog zalecila w lezeniu na brzuszku pukanie dlonmi o podloze dosc mocno nawet, a takze gladzenie piastek na zewnatrz jak rowniec raczki do lokcia na zewnatrz. Polecam rowniec podawanie dziecku duzych zabawek a nie czegos co trzymajac mmusi zacisnac piastki Odpowiedz Link Zgłoś
agatekb1 Re: Zaciska raczki co robic pomozcie?? 17.05.06, 21:52 a nasz patent to futrzaki! glaskalismy synka po raczkach takim wielkim futrzanym miskiem i po 2 dniach otworzyl lapki... mysle ze jakas mila w dotyku faktura tez by sie sprawdzila. moze to pomoze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś