mlodamama13 19.05.06, 11:06 na czym polega ta zabawka? jaki jest ich koszt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_007 Re: klocki sensoryczne... 19.05.06, 15:33 zobacz www.allegro.pl/search.php?string=sensoryczne&category=11820&description=1&country=1 Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: klocki sensoryczne... 19.05.06, 15:43 mamy te klocki, kupilam jak maly mial 7 m-cy, byly w promocji i wydawaly mi sie kolorowe i interesujace; moj 10-miesieczny syn nie podziela mojej opinii Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: klocki sensoryczne... 19.05.06, 16:37 Zabawka polega na tym, że za plastikowymi szybkami ukryte są szalenie atrakcyjne dla dziecka drobiazgi i dziecko się wkurza, że nie mozę się do nich dostać. Testowane na roczniaku i dziesięciomiesięczniaczce. Drogi sposób na wkurzanie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
aga.bog Re: klocki sensoryczne... 19.05.06, 20:29 mój synek zaczął szósty miesiąc i wogóle nie robią na nim wrażenia, a dostałam je od mamy półtorarocznej dziewczynki, która też nie chciała się nimi bawić... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: klocki sensoryczne... 19.05.06, 20:33 Znam jeszcze przypadek, że zupełnie nie wzbudziły zainteresowania dziecka - do rzucania wystarczyły mu zwykłe, drewniane. Dobrze, że tylko trzy kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1907 Re: klocki sensoryczne... 19.05.06, 20:35 klocki są piękne, kolorowe, solidne i.... nie podobają sie mojemu synkowi (ma rok). Za to lubi kulki sensoryczne, kula je po podłodze i potem gania za nimi na czworaka. Generalnie dzieci w tym wieku chyba jakoś nie bardzo się interesują zabawkami, o wiele ciekawsze rzeczy są w kuchni, szafce z ciuchami, koszu na śmieci i brudną bieliznę, w toalecie (nowe odkrycie - podnosi się deska sedesowa i można tam coś wrzucić - dziś np. gąbkę). Oj dłuuugo można wymieniać.... Odpowiedz Link Zgłoś
iw1978 Re: klocki sensoryczne... 19.05.06, 20:41 W środku pozamykane sa rózne przedmioty, które mają działac albo na słuch, albo na wzrok dziecka. Mój ośmiomiesięczny syn ma kulki sensoryczne FP (koszt około 30pln), dźwiękowe. Do niedawna ineresował się nimi średnio, ale teraz od kilkunastu dni sa absolutnym przebojem. Turla je, uderza jedna o drugą. W jego przypadku był to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: klocki sensoryczne... 19.05.06, 21:51 Beznadzieja. Kupę kasy kosztuje, a dziecko moje w ogle się nimi nie interesowało. Odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: klocki sensoryczne... 20.05.06, 22:08 To chyba zależy od tego jakie są te klocki. Bo są sensoryzne dźwiękowe, słuchowe, wzrokowe, dotykowe i te są OK, coś się w nich dzieje, ale jeżeli w klocku zamknięte jest dziadostwo typu znaki drogowe, jedzenie, cyrk czy jakieś morskie stwory to może się ne poobać kompletnie. Trzeba je po prostu rozsądnie wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś