Dodaj do ulubionych

Mleko z kartonika??

04.06.06, 20:03
Witam wszystkie mamy,mam pytanie czy dla dziecka,który skończył 9 miesięcy
można podawać kaszkę na mleku z kartonika.Próbowała jakaś mama, a może któraś
podaję,poproszę o odpowiedź,dziękuje bardzo i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gocha0201 Re: Mleko z kartonika?? 04.06.06, 21:09
      Jeżeli chodzi Ci oto zwykłe krowie mleko z kartonu to 9 mies. to stanowczo za
      wczas. Polecałaby jednak te modyfikowane.
    • amoszyn Re: Mleko z kartonika?? 04.06.06, 21:25
      Teoretycznie moja poprzedniczka ma rację, ale...

No własnie, duzo zależy od dziecka. Ja też nie jestem zwolennikiem wprowadzania
      drastycznych nowości, ale moja mama, zajmujaca się w ciągu dnia moim smykiem
      (skończone 9 m-cy) postanowiła spróbować i daje mu grysik (kaszę manną)
      przyrządzaną na zwykłym mleku. Najpierw strasznie się zdenerwowałam, ale jemu
      nic nie było. a wcinał, aż mu się uszy trzęsły.

Tak więc, ja osdobiście nadal daję mu mleko modyfikowane, a moja mama czasem
      mmodyfikowane, a czasem zwykle z kartonu. I nie mamy żadnych problemów zdrowotnych.
      • ajka1 Re: Mleko z kartonika?? 04.06.06, 23:38
        córcia skończyła 11 miesięcy i podaję jej raz na jakiś czas budyń na zwykłym
        kartonowym mleku i nic się nie dzieje, oprócz tego daję bakusie, danonki,
        twarożek i chciałabym pomału zacząć dawać mleko kartonowe do picia ale nie wiem czy je zagotowywać czy wystarczy podgrzać?
        Nam ani starszej córce nie gotuję ale czy maluszkowi wystarczy tylko podgrzać?
    • ewa19731 Re: Mleko z kartonika?? 05.06.06, 09:27
      to że teraz nic się nie dzieje to jeszcze nic nie znaczy.Ja swojemu synowi też
      wcześnie wprowadziłam mleko i nic nie było a po 2 latach wyszła alergia na
      mleko,przy córce nie popełnie tego błedu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka