anetkacperek 04.06.06, 20:03 Witam wszystkie mamy,mam pytanie czy dla dziecka,który skończył 9 miesięcy można podawać kaszkę na mleku z kartonika.Próbowała jakaś mama, a może któraś podaję,poproszę o odpowiedź,dziękuje bardzo i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha0201 Re: Mleko z kartonika?? 04.06.06, 21:09 Jeżeli chodzi Ci oto zwykłe krowie mleko z kartonu to 9 mies. to stanowczo za wczas. Polecałaby jednak te modyfikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
amoszyn Re: Mleko z kartonika?? 04.06.06, 21:25 Teoretycznie moja poprzedniczka ma rację, ale... No własnie, duzo zależy od dziecka. Ja też nie jestem zwolennikiem wprowadzania drastycznych nowości, ale moja mama, zajmujaca się w ciągu dnia moim smykiem (skończone 9 m-cy) postanowiła spróbować i daje mu grysik (kaszę manną) przyrządzaną na zwykłym mleku. Najpierw strasznie się zdenerwowałam, ale jemu nic nie było. a wcinał, aż mu się uszy trzęsły. Tak więc, ja osdobiście nadal daję mu mleko modyfikowane, a moja mama czasem mmodyfikowane, a czasem zwykle z kartonu. I nie mamy żadnych problemów zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ajka1 Re: Mleko z kartonika?? 04.06.06, 23:38 córcia skończyła 11 miesięcy i podaję jej raz na jakiś czas budyń na zwykłym kartonowym mleku i nic się nie dzieje, oprócz tego daję bakusie, danonki, twarożek i chciałabym pomału zacząć dawać mleko kartonowe do picia ale nie wiem czy je zagotowywać czy wystarczy podgrzać? Nam ani starszej córce nie gotuję ale czy maluszkowi wystarczy tylko podgrzać? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa19731 Re: Mleko z kartonika?? 05.06.06, 09:27 to że teraz nic się nie dzieje to jeszcze nic nie znaczy.Ja swojemu synowi też wcześnie wprowadziłam mleko i nic nie było a po 2 latach wyszła alergia na mleko,przy córce nie popełnie tego błedu Odpowiedz Link Zgłoś