Dodaj do ulubionych

W co dzis ubrac???

12.06.06, 09:18
W co ubrac w taki upal 3 mies.malucha?bo nie mam pojecia,wczoraj ubralam mu
jeden kaftanik i body z dluzszymi nogawkami-dzis pare razy kaszlnal,ale moze
zakrztusil sie slina...a nie chce go przegrzac aniwychlodzic,poradzcie
prosze!!!
Obserwuj wątek
    • ewelina238 Re: W co dzis ubrac??? 12.06.06, 09:31
      no właśnie w co? u nas 30 stopni???? ale mój mały ma katar?
      • yeanne Re: W co dzis ubrac??? 12.06.06, 09:48
        w taki upał wystarczy bodziak i cienkie skarpetki na stópki. Leżą /jak sądzę/ w
        głębokim wózku, więc mają tam zastój powietrza - żaden wiatr im nie straszny.
        Odsłonić budki, rozłożyć parasolkę, posmarować kremem z wysokim filtrem i tyle.
        Jak będzie spało to przykryć pieluszką flanelową albo tetrową. Z czapeczki też
        bym zrezygnowała przy takim upale - jak mówiłam dzidzia w głębokim wózku nie ma
        szans być przewiana o ile nie wieje bardzo silny wiatr.
        • kasia2705 Re: W co dzis ubrac??? 12.06.06, 10:18
          Ja mojego 6-tygodniowego synka ubieram w cienkie body i leciutkie spodenki i
          skarpetki, bez czapki. Zaraz wychodzimy, pogoda piekna!
          Pozdrowienia z bornholmu smile
    • brunette23 Re: W co dzis ubrac??? 12.06.06, 23:33
      to pewnie przez sline... smile u nas jutro 3 miesiace, body z krotkim... nie martw
      sie jak nikogo innego takiego nie spotkasz kto tak normalnie dziecko
      ubiera... smile
      • luna333 Re: W co dzis ubrac??? 13.06.06, 08:27
        czapeczka ma chronić od słońca a nie mrozu smile ja ubieram w body z krótkim rękawem i krótkie spodenki a na główce czapaczka z daszkiem, na nóżkach cieniutkie skarpetki. Mój mały śpi przy otwartym oknie w nocy a na spacerze jak jest ciepło nie przykrywam go niczym bo i tak słonko go dogrzewa, nie ma katarków ani przeziębień - jak wczoraj zobaczyłam rówieśnika mojego synka (10m-cy) ubranego w polarowy dresik - dziecko czerwone na buzi widać że spocone to mi szczęka opała. Drugie dziecko przykryte akrylowym grubym kocem - no pogłupieli?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka