mamaantosia1 29.06.06, 14:43 Czy wasze szkraby jak obracają główką na leżąco, to zawijają się im uszka? Mam wrażenie, że przez to Antosiowi uszka zaczynają odstawać, a zwłaszcza prawe. Jest jakiś sposób żeby temu zapobiec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ggieniaa Re: odstające uszka 29.06.06, 14:47 Też tak mamy. Jak synek się urodził, to uszka miał takie jakby nawet "wrośnięte" w głowę, tak ściśle przylegały. A teraz (9m)mu odstają. Rzeczywiście jak kręci główką to mu się zawijają. Nie wiem jak temu zaradzić. Ale gdzieś przeczytałam, że odstające uszy są uwarunkowane genetycznie. Tylko po kim... )) Odpowiedz Link Zgłoś
ew-cia77 Re: odstające uszka 01.07.06, 22:41 naszemu synkowi też się zawija jedno uszko. jak było chłodniej to nosił lekkie czapeczki w domu dzięki którym uszko które zaczęło odstawać przylegało, zakładałam mu też opaskę z materiału. teraz jest upał, dałam sobie spokój, bo miałam wrażenie że to i tak nic nie daje.i chyba wraz ze wzrostem głowy to przestało być widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
cyganka0 Re: odstające uszka 02.07.06, 10:37 Ja tez mam ten problem. Tylko moj synek ma zagieta malzowine w miesjcu gdzie jest platek uszny (tak to sie chyba nazywa- chodzi mi o to miejsce gdzie sie zaklada kolczyki). Probowalam wszystkiego- czapeczki, opaski, plastra i nic. W koncu w te upaly sie poddalam. A lekarka mi powiedziala, ze moze sie jeszcze wyprostowac. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksik2 Re: odstające uszka 02.07.06, 13:40 Nasz syn jak się urodził to też miał ładne uszka,ale potem zaczęły mu się przygniatać jak leżał no i teraz ma odstające uszki!wcześniej bardzo się tym martwiłam ale teraz już się chyba przyzwyczaiłam bo w miarę upływu czasu(ma 11 miesięcy teraz)chyba jest lepiej,zresztą inni mówią,że też trochę mu te uszka przychlapnęły Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: odstające uszka 02.07.06, 21:25 Nie ma na to rady. Przestaną sie zaginać, jak dzieciaczki zaczną same siadać. A i uszka się jeszcze ukształtują. A jeśli genetycznie maja byc odstające, to i tak bedą i nic na tosie nie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsandra9 Re: odstające uszka 02.07.06, 22:03 Naszemu synkowi zakładaliśmy na noc codofix- elastyczną siatkę do przytrzymywania opatrunków. uszka już nie odstają ale spał w tym przez pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś