Dodaj do ulubionych

odstające uszka

29.06.06, 14:43
Czy wasze szkraby jak obracają główką na leżąco, to zawijają się im uszka?
Mam wrażenie, że przez to Antosiowi uszka zaczynają odstawać, a zwłaszcza
prawe. Jest jakiś sposób żeby temu zapobiec?
Obserwuj wątek
    • ggieniaa Re: odstające uszka 29.06.06, 14:47
      Też tak mamy. Jak synek się urodził, to uszka miał takie jakby
      nawet "wrośnięte" w głowę, tak ściśle przylegały. A teraz (9m)mu odstają.
      Rzeczywiście jak kręci główką to mu się zawijają. Nie wiem jak temu zaradzić.
      Ale gdzieś przeczytałam, że odstające uszy są uwarunkowane genetycznie. Tylko
      po kim... smile))
      • ew-cia77 Re: odstające uszka 01.07.06, 22:41
        naszemu synkowi też się zawija jedno uszko. jak było chłodniej to nosił lekkie
        czapeczki w domu dzięki którym uszko które zaczęło odstawać przylegało,
        zakładałam mu też opaskę z materiału. teraz jest upał, dałam sobie spokój, bo
        miałam wrażenie że to i tak nic nie daje.i chyba wraz ze wzrostem głowy to
        przestało być widoczne
        • cyganka0 Re: odstające uszka 02.07.06, 10:37
          Ja tez mam ten problem. Tylko moj synek ma zagieta malzowine w miesjcu gdzie
          jest platek uszny (tak to sie chyba nazywa- chodzi mi o to miejsce gdzie sie
          zaklada kolczyki). Probowalam wszystkiego- czapeczki, opaski, plastra i nic. W
          koncu w te upaly sie poddalam. A lekarka mi powiedziala, ze moze sie jeszcze
          wyprostowac.
          • aleksik2 Re: odstające uszka 02.07.06, 13:40
            Nasz syn jak się urodził to też miał ładne uszka,ale potem zaczęły mu się
            przygniatać jak leżał no i teraz ma odstające uszki!wcześniej bardzo się tym
            martwiłam ale teraz już się chyba przyzwyczaiłam bo w miarę upływu czasu(ma 11
            miesięcy teraz)chyba jest lepiej,zresztą inni mówią,że też trochę mu te uszka
            przychlapnęły
    • mamka22 Re: odstające uszka 02.07.06, 21:25
      Nie ma na to rady. Przestaną sie zaginać, jak dzieciaczki zaczną same siadać.
      A i uszka się jeszcze ukształtują.
      A jeśli genetycznie maja byc odstające, to i tak bedą i nic na tosie nie
      poradzi.
      • alexsandra9 Re: odstające uszka 02.07.06, 22:03
        Naszemu synkowi zakładaliśmy na noc codofix- elastyczną siatkę do
        przytrzymywania opatrunków. uszka już nie odstają ale spał w tym przez pół roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka