mamakrzysia4 29.06.06, 15:18 ktoś może tak miał-boje się strasznie-zapewne jestem w 2 msc ciąży-ale mam zrosty po cc i wogóle nieciekawą morfologie plus hormony więc lekarze przebąkują coś o zabiegu (( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jbasko Re: ciąża z 3 msc synkiem 29.06.06, 16:25 Boze, na zabieg się nigdy nie gódź, pózniej bedziesz załowac, moze teraz ta sytuacja Cię przerasta ale kiedyś nie będziesz załować, jakby co pisz na priv Odpowiedz Link Zgłoś
kamienna5 Re: ciąża z 3 msc synkiem 29.06.06, 16:59 Popieram wypowiedź oprzedniczki. Wiem, że może CI być cięzko. Ja stosuję metdy NPR i też nie wiem, czy nie okaże się za chwile, że jestem znowu w ciąży (po porodzie trudniej wyznaczyć czas płodny i niepłodny), ale wierzę, że nawet jeśli zajdę w ciążę to to dzieciątko będzie dane w odpowiednim monencie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: ciąża z 3 msc synkiem 29.06.06, 17:28 oczywiście nie chce zabiegu-ale lekarka twierdzi że mam w bardzo złym stanie macice i może dojść do poważnych pęknięć Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: ciąża z 3 msc synkiem 29.06.06, 17:37 mamakrzysia4 napisała: > oczywiście nie chce zabiegu-ale lekarka twierdzi że mam w bardzo złym stanie > macice i może dojść do poważnych pęknięć To w takim wypadku powinna Cie chyba skontaktowac ze specjalista, a nie proponowac zabieg. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: ciąża z 3 msc synkiem 29.06.06, 17:44 to idź na konsultację do innego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
sabko Re: ciąża z 3 msc synkiem 29.06.06, 18:20 idź koniecznie do innego lekarza, staraj się utrzymać ciążę ale pomiętaj też że masz male dziecko które bardzo cię potrzebuje więc niech ci dokładnie wyjaśnią czym może grozić takie pęknięcie macicy i czy oczywiście naprawdę może ci coś takiego się przytrafić ( może pierwszy lekarz niepotrzebnie cię straszy). Napewno ciężka decyzja przed tobą.trzymam kciuki aby wszystko dobrze się zakończyło i abyś już niedługo byłą szczęśliwą podwójną mamusią. Odpowiedz Link Zgłoś
kotosz Re: ciąża z 3 msc synkiem 29.06.06, 18:27 Witaj! Tez jestem po cesarce. Tez mam 3 miesiecznego synka. Wiem, czym może grozić tak szybka druga ciąża. Mój Mąż jest lekarzem i dużo rozmawiamy na ten temat, bo chcemy mieć więcej dzieci. Teoria mówi, że macica i powłoki brzuszne muszą się zregenerować, oczywiste, że do tego konieczny jest odstep pomiędzy ciążami (przynajmniej roczny). Pozostałości po cesarce to nie tylko blizna na brzuchu jak niektórzy twierdzą!Tutaj występuje także ingerencja w narządy wewn. Moja poprzedniczka dobrze napisała, że jestes potrzebna synkowi. Najlepszym wyjściem jest chyba faktycznie konsultacja z innym specjalistą, omówienie wszystkich za i przecie, dokładne sprawdzenie stanu Twojego zdrowia i podjęcie mądrej decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
paulapom Re: dzięki Dziewczyny :))) 29.06.06, 20:41 trzymaj sie i mam nadzieje że jakiś mądry lekarz sie tobą zajmie) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś