aniqa1 08.07.06, 22:04 jakich kremikow urzywacie dla swoich pociech ?ktore polecaciei jakie a ktorych nie warto kupywac?jakie sa wasze opinie na ich temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jbasko Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 08.07.06, 22:53 ja uzywam Nivea na słońce z filtrem 30, w naszym klimacie nie powinno się uzywać z wyższym, a jak dziecko ma ciemną karnację to można nawet 15. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama-kacpra Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 08.07.06, 23:08 a ja kupilam mojemu 13 miesiecznemu synkowi krem Ziajki z filtrem 25 dla dzieci pow.12 miesiecy zycia.Jest nie drogi, narazie nie mam zadnych reakcji uczuleniowych.Zreszta z synkiem nie wychodze w takie upały, najczesciej na spacery idziemy dopiero po 17-tej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 08.07.06, 23:16 ja stosuję dla małej tylko krem ochronny bambino-takie małe dziecko nie powinno przebywać na słońcu za długo-wg mojego lekarza ten krem spokojnie wystarcza póki dziecko samo nie chodzi nie mieliśmy do tej pory problemów ze skórą-żadnych zaczerwień itp a mała jest prawie cały dzień na dworze Odpowiedz Link Zgłoś
mamagatki Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 09.07.06, 01:53 generalnie w ogole niczym nie smaruje bo nie chodzimy po sloncu a jak chodzimy to smaruje svr z filtrem 50 bo z innym nie robia dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 09.07.06, 09:51 Przeciwnie. Mój ortopeda powiedział, ze dziecko należy wystawiac na słońce. Oczywiście nie w godzinach 12-17 i na pare min tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 09.07.06, 05:19 ważne, żeby mił filtr mneralny a nie chemiczny. my używamy nivea faktor 30 i mustela 50 na wielkie słońce jk teraz przy upałach non-stop. ja jestem za smarowaniem dziecka pomomo, że jest i tak cały czas w cieniu - dziecko ma bardzo delikatną skórkę i takie słonce szybko moze zaszkodzic a promieniowanie i tak odbija się i dociera do skóry Odpowiedz Link Zgłoś
drops27 Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 09.07.06, 08:51 Ostatnio kupilam Nivea z filtrem mineralnym-30 (dla najmlodszych ludzi, na allegro za 10 zl, w sklepie ten sam krem ok. 30 Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 09.07.06, 09:49 50-tka z chicco, 25 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 09.07.06, 11:02 Najlepiej 50 i mineralny. szczególnie na potworne upały. Ja mam Avene, miałam też Svr. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
agula602 Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 09.07.06, 11:30 mustela 50, wcześniej miałam chicco też 50 ale jest dość gęsty i mała płakała jak ja smarowałam, bo generalnie tego nie lubi, z mustelą jest lepiej nie jest gęsta i szybciej się rozsmarowuje, mała ma bardzo jasną karnację więc wolę nie ryzykować z niższymi filtrami Odpowiedz Link Zgłoś
jbasko Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 09.07.06, 11:40 a to 2 słowa do tych co kupują z filtrem więcej niż 30.Niejednokrotnie spotkałam się ze stanowiskiem pediatrów, że filtr większy niz 30 może być szkodliwy w naszych warunkach klimatycznych. Zauwazcie, ze to właśnie chicco jest produkcji włoskiej, a tam jest jednak inny klimat, dużo cieplejszy, Nivea Polska nie sprzedaje większy niż 30 filtr. Zrobicie jak uwazacie, ale i mój lekarz i na forum pediatrycznym przeczytałam że 30 to dla dzieci z jasna karnacją, więc 50-tki wg mnie są nie do przyjecia w tym klimacie. Odpowiedz Link Zgłoś
candace1 do 7 m-ca można stosować tylko bambino !!!!!!! 09.07.06, 12:52 Tak powiedział pediatra i pani w aptece - jak sprawdzała kremy z filtrem dla dzieci to na wszystkich (prócz Bambino) było napisane, że od 7 m-ca Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Candace1 09.07.06, 13:03 Polecam lekturę forum Kosmetyki dziecięce. Ekspertka wypowiada się na temat różnych kremów, które mają atesty i pozytywne opinie IMiD. Sądzę,że jest to bardziej wiarygodna opinia niz pani z apteki, która niekoniecznie ma wszystko w swojej aptece. Albo pediatry, który nie ma czasu sprawdzać wszystkich kremów na rynku, bo jego działką jest leczenie a nie kosmetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
danuskad1 Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 09.07.06, 20:40 Ja mam Ziajkę odpierwszego dnia z faktorem 30. Mały jest alergikiem ale kremik jest ok, nic się nie dzieje.Kosztuje ok 17 zł, tańszy jest od 12 m-cz ok 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: slonce! jaki krem z filtrem dla polroczniaka 09.07.06, 20:52 Polecam Penathen. Nie klei się i ma bardzo miłą konsystencję. No i wysoiki filtr. Odpowiedz Link Zgłoś